Ruben Kin (intikker)

3e divisie A

5 september 2020 14:30

J. (Jaafar) Aafouallah

We mochten weer. Na een half jaar geen wedstrijd in de competitie mocht het eerste thuis de eerste wedstrijd van 2020-2021 spelen. Tegenstander: Staphorst, een promovendus uit Overijssel. Het werd een anticlimax. Er werd met 1-3 verloren en ODIN’59 kon Staphorst niet in het hart raken. De enige treffer van de geelhemden kwam op naam van aanvaller Thom de Vries.

De laatste competitiewedstrijd dateerde alweer van 7 maart uit tegen Barendrecht (0-2). Vorig seizoen begon trouwens ook moeizaam. In de eerste 4 competitiewedstrijden werden twee thuiswedstrijden verloren en in 2 uitduels werd de volle winst behaald. Laten we niet vergelijken maar daarna ging het crescendo. Elk seizoen is weer anders. De ambitie om dit seizoen het eerste duel thuis te winnen is jammerlijk mislukt. Misschien was het voor de neutrale toeschouwer wel een leuke pot maar het werd de wedstrijd van de gemiste kansen.

In de beginfase had de formatie van Verdonkschot al gewaarschuwd moeten zijn. Na drie minuten voetballen stichtte Staphorst via spelmaker Justin Benjamins al gevaar. De ODIN’59 defensie zag er slecht uit en had al tegen een achterstand aan kunnen kijken. Het was later zowel aan goalie Joost Meendering als aan verdediger Nicky Eekhout, die zich een keer als een held voor de bal gooide, te danken dat Staphorst niet scoorde.

Het ging de eerste helft op en neer en de hardwerkende Jim Hulleman op het middenveld leverde een mooie steekbal op de opkomende Mart Willemse maar laatstgenoemde kon met zijn voorzet onvoldoende zijn voorwaartsen bereiken. Een schot van Koen Tros (stuiter) was niet verrassend genoeg en in de 25e minuut kwam Lars Boekel alleen voor keeper Jorick Maats, maar hij kreeg de bal er niet in. De vorm van de Staphorst-goalie zou groeien naarmate de wedstrijd vorderde.

Na kansen van Stan Haanstra, gepareerd door keeper Meendering volgde een niet te missen kans voor Thom de Vries. Hij leek te lang na te denken en keeper Maats sloeg de bal nog net tot corner. De wedstrijd schreeuwde om een doelpunt, maar een goal zou voor rust niet meer vallen.

In de 34e minuut de eerste vlekkeloos en mooi verlopen aanval van ODIN zijde. Na een pass van verdediger Niels Buijs kwam de bal bij Mart Willemse die aflegde op Thom de Vries, maar weer redde de Staphorst keeper. Deze mooie aanval had zeker een doelpunt verdiend.

Aan de andere kant lag Joost Meendering net op de goede plek in zijn doel na een prachtig afstandsschot van Justin Benjamins en een gevaarlijke vrije trap van Erik Bakker werd nog net aangeraakt door Meendering. Een combinatie van geluk en wijsheid van de sympathieke ODIN-goalie. Een mislukt schot van Thom de Vries completeerde de Heemskerkse machteloosheid qua scorend vermogen in dit eerste bedrijf.

Na de thee hoopte je op een verloop zoals het nederlandse elftal de avond daarvoor had laten zien. De eerste helft niet tot scoren komen maar na rust een keer scoren en geen tegendoelpunt incasseren. Deze hoop op een dergelijk resultaat werd snel verijdeld door Staphorster Sander de Grote die in de 46e minuut van de vertwijfeling bij ODIN’59 profiteerde toen de bal in het doelgebied rond Meendering stuiterde. Hij tikte uiteindelijk beheerst het leer binnen: 0-1.

10 Minuten daarna werd het nog erger voor ODIN’59. Mike Reuvers scoorde de 0-2. Hij werd de diepte ingestuurd en passeerde met een diagonale schuiver in de lange hoek doelman Joost Meendering. ODIN gaf niet op, maar in de 57eminuut stopte doelman Maats miraculeus een inzet van Thom de Vries.

Het ODIN publiek moest tot ruim een uur voetballen wachten om ingetogen te mogen juichen nadat Thom de Vries met een wereldgoal de stand op 1-2 bracht (61’). Het was een op intuïtie prachtig genomen knal in het dak van het doel.

Er ontstonden over en weer nog zeer goede kansen en ODIN’59 speelde alles of niks. Nadat alles wat ODIN een warm hart toedraagt hoopte op de 2-2, werd in blessuretijd het derde tegendoelpunt geïncasseerd. De Heemskerkse formatie wilde de 2-2 erdoor drukken maar Staphorst scoorde na een verre uittrap van hun keeper via Ruben Kin in blessuretijd de 1-3.

Alles wat Staphorst heette op sportpark Assumburg, was dolblij. Het leek de promovendus een beetje te overkomen. Het had net zo goed 5-2 kunnen worden als op het juiste moment effectief met de kansen was omgegaan. Nu nam een counterend Staphorst de drie punten uit Noord-Holland mee naar huis. Een valse start voor ODIN’59, maar het leven gaat verder.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Komende speeldag, zaterdag 12 september, wacht de uitwedstrijd in Woerden tegen een andere promovendus, Sportlust’46. Zij wonnen vandaag met 1-2 uit van Ter Leede uit Sassenheim. Tot dan.

Opstelling ODIN'59: Joost Meendering (k), Lars Boekel, Niels Buijs, Mart Willemse, Ron Scheffer@ (63’ Luke Vahle), Thom de Vries, Ahmed al Mahdi (80’ Piet Halman), Nicky Eekhout, Koen Tros (73’ Nick Burger), Niels Jager en Jim Hulleman

Verder op de ODIN bank: Tom de Groot, Dustin Mijnders, Sersinio Profijt (k).

Staphorst: Jorick Maats (k), Dirk Muis, Matthijs Verheul, Martin van 't Ende@, Stan Haanstra, Marlon Luchtenberg, Erik Bakker, Mark Schra, Justin Benjamins (81’ Daimen Schra), Mike Reuvers en Sander de Grote (76’ Ruben Kin).

Verder op de bank bij Staphorst: Yannick Lier, Ids Hannema, Danny Bos (k).