Abderrahim Loukili

3e divisie A

3 oktober 2020 14:30

M. (Marcel) Roeleveld

Eindelijk loon naar werken. Het eerste van ODIN'59 heeft zich in de 5e speelronde naar de eerste driepunter geknokt in deze prille competitie van 2020-2021. Dat was te danken aan 3 mooie doelpunten en na afloop prijkte een 3-2 overwinning op het scorebord van een verlaten aandoend Sportpark Assumburg. Doelpuntenmakers voor ODIN'59 waren: Lars Boekel (vrije trap vanaf 30 meter), Thom de Vries en Ahmed al Mahdi met nog twee beauties van doelpunten. Einduitslag: 3-2 (rust: 1-0).

Eindelijk kon Ted Verdonkschot 3 punten voor het eerste van ODIN’59 bijschrijven in deze vijfde speelronde maar pas derde wedstrijd van de geelhemden. De wedstrijd werd zoals bekend zonder supporters gespeeld.Je mist bij zo’n wedstrijd de voetbal-ambiance.

Ging het gemakkelijk voor ODIN? Neen, verre van dat! Vlak voor rust scoorde verdediger Lars Boekel tegen de verhouding in met een prachtige vrije trap de 1-0. De eerste helft werd er behoorlijk goed rondgetikt en waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar na de thee kwam de formatie van Verdonkschot zeer ongeconcentreerd uit de kleedkamer en in een mum van tijd keken de gastheren tegen een 1-2 achterstand aan. Het schamele aantal ter plekke aanwezigen vreesde op dat moment voor een Ermelose walk-over. Maar gelukkig herstelde de Heemskerkse formatie zich en kon men op gelijke hoogte terugkomen (2-2). Sterker nog: de uitslag werd omgebogen naar een 3-2 voorsprong en overwinning. De sterk spelende Ahmed al Mahdi beschaamde het vertrouwen van de trainer niet en maakte de winnende treffer na een sublieme schuiver.

De beginfase van de wedstrijd was saai en je zag twee ploegen weliswaar hard werken, maar het ontbrak aan creativiteit om goede kansen te creëeren. De gevaarlijkste man voorin bij de Ermeloërs was de technisch vaardig dribbelende Benjamin Roemeon die voor de liefhebber een lust voor het oog kan zijn.

ODIN’59 hoofdtrainer Ted Verdonkschot zal er niet om hebben gemaald dat de accomodatie zo matig bezocht werd en was zeer gelukkig met de eerste 3 winstpunten van deze competitie. ODIN kwam in 24e minuut tot een kopkans van de opgestoomde verdediger Niels Buijs. Na een fout achterin bij de Heemskerkers kwam DVS bijna op voorsprong maar Quincy Veenhof faalde voor doelman Joost Meendering, die geweldig redde. De nul werd achterin gehandhaafd. Na een half uur dreigde het spel in te zakken bij ODIN’59. DVS kon er echter te weinig tegenover stellen en kwam slechts tot schotje van de opkomende rechtsback Jeremy Jonker.

In de 43e minuut redde de sympathieke Heemskerkse goalie Meendering alwéér nu na een knap genomen vrije trap van opnieuw Veenhof (44’). Iedereen dacht dat er met een brilstand gerust zou gaan worden maar in de extra tijd van de eerste helft dan die onverwachte goal van Lars Boekel. De vrije trap, door scheidsrechter Roeleveld terecht gegeven na een overtreding op Thom de Vries, werd door Lars Boekel van ongeveer 35 meter zwabberend in het netje achter de Ermelose doelman Thodorie Velanas gelepeld. Dat gaf vertrouwen en deed het matige spel van de eerste helft aan beide zijden bijna vergeten. Zou ODIN’59 deze voorsprong na de thee verder kunnen consolideren?

Neen. ODIN’59 pakte het na rust veel te makkelijk op. Door ongeconcentreerdheid en dekkingsfouten van de geelhemden stond DVS binnen 5 minuten na rust met 1-2 voor na doelpunten van Benjamin Roemeon en Olivier Pilon (via een corner/50’). Onbegrijpelijk!

ODIN wist zich echter te herstellen en in de 55e minuut ging een schot van Thom de Vries nog net naast maar 3 minuten later zette de Heemskerkse aanvaller met een mooie schuiver in de lange hoek de gelijkmaker op het natte scorebord: 2-2. Een belangrijke goal na een mooie ODIN aanval op een nog belangrijker tijdstip. Het stond weer gelijk!

Niels Jager stond jammer genoeg niet goed genoeg in balans waardoor in de 61e minuut zijn schot naast ging. Terwijl de regen met bakken uit de hemel neerdaalde, bleek na een uur voetballen dat de wedstrijd nog alle kanten op kon. Beide trainers begonnen te wisselen en zetten nieuwe krachten in. Vooral DVS voerde de druk op maar het werd 3-2 voor ODIN nadat Ahmed al Mahdi zich prachtig vrijspeelde en op aangeven van Niels Jager met een mooie schuiver de 3-2 liet aantekenen (78’). Hoofdtrainer Peter Wesselink gooide er nog een wissel tegenaan (Loukili) maar het zou echt van Heemskerkse kant zonde zijn geweest als ODIN het nog had weggegeven. Door grote inzet en wil om te winnen bleven de 3 punten terecht in Heemskerk.

Door deze goede overwinning staat ODIN’59 nu 15e op de ranglijst met 3 punten uit 3 wedstrijden. Komende dinsdag 6 oktober speelt het eerste uit tegen Goes voor de KNVB beker. Geen geringe klus. De winnaar van Goes - ODIN’59 treedt thuis aan tegen FC Volendam. De volgende competitiewedstrijd is zaterdag 10-10, uit tegen de huidige koploper van de 3e Divisie, Excelsior’31 (met 10 punten uit 4 wedstrijden aan kop) uit Rijssen (Twente/Overijssel). Eerst dinsdag de KNVB beker.

ODIN'59: Joost Meendering (k)@, Lars Boekel, Niels Buijs, Mart Willemse (65' Jim Hulleman), Nick Burger, Thom de Vries (72’ Piet Halman), Ahmed al Mahdi, Nicky Eekhout, Koen Tros, Niels Jager en Dustin Mijnders.

Verder op de bank bij ODIN’59: Luke Vahle, Romain de Jong (k), Ron Scheffer en Geoffrey Akwasi Acheampong.

DVS'33: Thodorie Velanas (k), Tarik Evre, Jeremy Jonker, Christiaan van Hussen (74’ Stef Nijland), Coen Vloedgraven, Olivier Pilon, Quincy Veenhof (83’ Abderrehim Loukili), Benjamin Roemeon, Maarten van Dijk, Adriaan Kruisheer en Roald de Vries@

Verder op de bank bij DVS’33: Sten Vreekamp, Finn Kluiver, Lars Dekker, Mark Bouman, en Niels Selles (k).