Leroy de Graaff

Mannen, 1, Groep 1 001

31 augustus 2013 17:00

Eijk, S. van der

De tweede bekerwedstrijd voor ODIN’59 in de poulefase om de districtsbeker van West 1 leverde het tweede gelijkspel op. Zondag eersteklasser Stormvogels van trainer Dick Jan Ente was een ‘sta in de weg’ voor ODIN’59 en wist de Geelhemden van een verdiende overwinning af te houden. Einduitslag 2-2.

Stormvogels leek na aanvang een makkelijke prooi voor de equipe van oefenmeester Mark Evers, want zijn ploeg was direct in de openingsfase al behoorlijk dreigend met de voorzetten van de snelle Bas Ent. Al na 10 minuten werd de 3e combinatie tussen Ent en de trefzekere Faruk Yurdakan verzegeld met een prima binnengekopte openingstreffer, 1-0. Het lag er toen dik bovenop dat de mannen van Evers een simpele middag tegemoet zouden gaan. Dat bleek echter een totaal verkeerde inschatting. Stormvogels kwam na een dik kwartier onder de Heemskerkse druk vandaan. ODIN’59 doelman Barry van Dijk verkeek zich toen op de situatie bij zijn poging het offensief van de IJmuidenaren een halt toe te roepen. Hij arriveerde te laat bij de bal waardoor Erik Homan de gelijkmaker mocht incasseren, 1-1.

Bas Ent strooide daarna wederom met enkele voorzetten, maar zonder tastbaar resultaat. De grootste kans om weer aan de leiding te komen was voor Paul Groen. Alleen voor de 19 jarige keeper Remy Heruer bleek Groen echter niet trefzeker. Een makkelijk door scheidsrechter Van der Eijk toegekende penalty werd naast geschoten door de dit seizoen van Hollandia overgekomen Patrick Krop. Slechts enkele minuten daarna kegelde verdediger Milo Cremers Glenn van Geldorp met opzet tegen de grasmat volgens arbiter Van der Eijk, die Cremers daarna met rood naar de kleedkamer stuurde. Krop schoot zijn tweede pingel van de middag wel langs Van Dijk, 1-2.

In de slotfase voor rust wist Yurdakan ODIN’59 alsnog langszij te schieten toen Frits Kramer in eerste instantie zijn poging gestuit zag door doelman Heruer, 2-2. Na rust leek de ploeg van Evers, met de ingevallen Ogur Kaya, orde op zaken te stellen. Wedstrijdfit en net terug van een leerzame Turkse stage schoot Kaya echter aan de verkeerde kant van de paal. Kansen regen zich aaneen in het tweede bedrijf voor de 10 man van ODIN’59. Bas Ent, Ogur Kaya, Paul Groen (paal), Frits Kramer (Heruer pareert), Yurdakan (over) en wederom Ent (voorlangs) konden de kansen echter niet verzilveren.

ODIN’59 hoeft vooralsnog niet te wanhopen voor vervolg in de bekercompetitie. De Zouaven van trainer Rowdy Bakker heeft de eerste plek in de poule veroverd door de remise tegen ODIN’59, een 0-2 zege op Stormvogels en een monsteruitslag van 8-0 op eersteklasser Aalsmeer.. Winst of gelijkspel van ODIN’59 op Aalsmeer betekent de tweede plek in de poule en een vervolg in de knock-out fase van de districtsbeker.

Basiself ODIN’59: Van Dijk, Hols, Koops, Groen, Verwey, Bronkhorst, Ent, Cremers, Yurdakan, Gungor, Kramer.
Basiself  Stormvogels: Hereur, Verwer, Sno, Plug, Amatdoelrasit, Wirjosemito, Homan, Geldorp, Krop, Yilmaz, Swier.