Redouan Taha
78'

15 september 2020 20:00

Luc Tissingh

In een attractieve oefenwedstrijd tegen (de reserves van) Telstar trokken de Heemskerkers verdiend aan het langste eind. Een vroeg verkregen 2-0 voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Net toen de Velsenaren dachten middels de aansluitingstreffer grip op de wedstrijd te krijgen, vergrootten de geel-blauwen de marge weer naar twee. Dit alles nog vóór het rustsignaal ! Hoewel er de 2e helft niet gescoord werd bleef het een leuke wedstrijd om naar te kijken. Beide teams hanteerden een hoog tempo en scheidsrechter Luc Tissingh floot een uitstekende partij.

De warmte van de heetste 15 september ooit hing nog in het knusse stadion van Telstar toen de spelers het veld betraden. Veelvuldig sproeien vooraf zorgde voor een prima kunstgrasveld dat de bal snel liet rollen. Een iets aanvallender ODIN ’59 in de beginfase doch snelle tegenstoten van Telstar maakte dat het spel heen en weer golfde. Na ruim vijf minuten spelen mochten de spelers van “boven het kanaal” een vrije trap nemen op zo’n 30 meter schuin voor het doel van keeper Doornbusch. Waar iedereen een hoge bal in de 16 verwachtte, krulde Lars het leder direct in de bovenhoek ! Wellicht onverwacht, doch met een schitterende Heemskerkse goal kwam de wedstrijd goed op gang. ODIN ’59 kon de druk op het Telstar-doel volhouden en, nauwelijks bekomen van de snelle achterstand, lag ie 6 minuten later weer in het Velsense netje. Een afgemeten voorzet van Mart werd door Luke binnengewerkt waardoor na een klein kwartier ODIN ’59 al een comfortabele 2-0 voorsprong genoot. Ondanks de broeierige temperatuur bleef het tempo hoog. De Witte Leeuwen drongen aan maar echt gevaarlijk werden ze niet. De verdediging stond als een huis en anders hadden we Joost er nog achter.

Vlak voor rust verkleinde Telstar de marge, een snelle en goedlopende counter werd door Siebe Vandermeulen afgerond, 2-1. Lang kon Telstar niet genieten van de aansluittreffer, twee minuten later trof Luke weer doel. Ditmaal met een uiterst fraaie lob over de Telstar-goalie heen, 3-1 !!

De tweede helft kenmerkte zich door de vele wissels maar dit ging niet ten koste van het spel. Men schotelde het publiek een aantrekkelijke wedstrijd voor. Telstar meer in balbezit en op de ODIN-helft maar veel kansen werden er niet gecreëerd. Sterker nog, de Heemskerkers waren het dichtst bij een doelpunt. Eerst een enorme knal van Lars die uitstekend door Trevor Doornbusch uit zijn doel geranseld werd, even later een schitterende boogbal van Piet die de keeper kansloos liet doch de bal via de binnenkant van de paal in zijn handen zag belanden. Deze actie had beslist meer verdiend ! Er zou niet meer gescoord worden, de “ezels” trokken aan het langste eind en keerden met een verdiende 3-1 overwinning terug naar huis.

Een nuttige oefenwedstrijd die, ondanks het benauwde weer, het aanzien waard was. Twee aanvallende teams die wilden aanvallen met een doeltreffender ODIN ’59. Als deze vorm zich voortzet kunnen we ons gerust opmaken voor de komende wedstrijd tegen Barendrecht a.s. zaterdag, aanvang 14:30 uur. Denk er aan dat u zich registreert als u de wedstrijd op Sportpark Assumburg wilt bijwonen !!