Hoflaan 1
1967NE
HEEMSKERK
tel. 0251-237026

De eerste driepunter is binnen! Het eerste van ODIN’59 heeft haar eerste thuisoverwinning van seizoen ‘21-’22 binnengehaald. In de nipte bekernederlaag van afgelopen dinsdag tegen het Groesbeekse De Treffers zag je al dat de ploeg van hoofdtrainer Alex Geernaert groei liet zien. In de competitie volgde zaterdag dan eindelijk de volle winst. Aartsrivaal DOVO uit Veenendaal werd met 4-1 verslagen. Van de kant van ODIN’59 scoorden Ahmed al Mahdi (kopbal), Clifton Gorissen en de weer terugkerende Thom de Vries (2 keer). De tegentreffer (1-1) kwam op naam van DOVO-talent Lulinho Martins.

Zo, de eerste driepunter is binnen. 4-1. Een uitslag die de buitenstaander niet had verwacht. De uitslag doet suggereren dat het een gemakkelijke middag was. Niks was minder waar. De grote inzet van deze groep spelers en het juiste moment van inbrengen van ‘de bank’ gaf de doorslag.

Verdediger Kick Groot werd door een blessure aan de kant gehouden waardoor opbouwer Sam Aarts in de achterste linie werd geposteerd. Dat leek tenkoste te gaan van een stuk creativiteit op het middenveld. Door te knokken als team en met een grote inzet in de 1 tegen 1 duels trok ODIN’59 de wedstrijd naar zich toe. Zo haalde ODIN’59 zijn eerste overwinning van deze competitie binnen.

In de beginfase van de wedstrijd toonde DOVO zich meteen agressief en speelde op de helft van de tegenstander. Het eerste kwartier van dit treffen was dan ook voor de Veenendalers. Met goed combinatievoetbal en uitstekende aannames combineerde DOVO naar hartelust richting het doel van Joost Meendering. ODIN’59 moest zich ver terugtrekken.

Maar na een kwartier spelen kwam ODIN’59 weer terug in de wedstrijd. Een te zacht geschoten kabbelend schot van middenvelder Michael Lanting leek al een voorteken. Iedereen had Lanting, vanmiddag weer 1 van de uitblinkers en hard werkend op het middenveld, deze speeldag een treffer gegund.

Vanaf dat moment ontstond er een gelijkopgaande wedstrijd met een met steeds meer zelfvertrouwen spelend ODIN'59. Uitblinker: centrale verdediger Sem van Amersfoort. Na 23 minuten was het dan raak! Van Amersfoort stoomde op en passte cross naar aanvaller Ahmed al Mahdi die met de kop een aarzelende DOVO keeper Jeroen Vrolijk verschalkte en minder vrolijk maakte: 1-0.

Het was benauwd op Assumburg en dat leek mede debet aan het vaak lage tempo in de wedstrijd. ODIN'59 creëerde wel goede kansen. Nadat Joey Kooge onder andere rechts doorbrak was in de 16 onvoldoende veldbezetting waarna Kooge’s voorzet voorlangs over de achterlijn hobbelde. Zonde!

Nadat een ODIN-corner te hoog werd genomen en balverlies werd geleden sloeg DOVO in de omschakeling genadeloos toe. In een 1 op 1 duel Aarts-Martins gleed eerstgenoemde uit en bleken teveel ODIN-spelers voor de bal te staan. Dat resulteerde in een mooie rush en een prachtig geplaatst afstandschot van Lulinho Martins, die de stand weer gelijktrok: 1-1 (36’).

Na de thee ontstond er weer eenrichtingsverkeer van de bezoekers richting ODIN-doel. De thuisclub had mazzel dat Martins net een teenlengte tekort kwam na een voorzet van Disveld en dat bij een andere kans Nick Hak verrassend langskopte. Maar het was ODIN'59 dat weer de leiding nam. Na een goede rush van Mart Willemse maakte aanvaller Clifton Gorissen zijn eerste competitie-doelpunt: 2-1. Alles wat DOVO was protesteerde in verband met een vermeende overtreding maar scheidsrechter Frank de Winter wuifde de protesten weg en een aantal DOVO-spelers kreeg de gele kaart voorgeschoteld.

De goed keepende goalie Meendering moest nog eens ingrijpen na fouten achterin bij ODIN'59. DOVO creëerde nog kansen omdat voorin bij ODIN'59 de bal niet lang vastgehouden werd. Onder andere Kevin Greeven had gelukkig voor ODIN'59 zijn vizier echter niet op scherp staan.

De in 69e minuut ingevallen Thom de Vries kreeg ook meteen een goede kans op de 3-1 maar zijn schot was te zacht. ODIN'59 had grote mazzel nadat Nick Hak de bal op de paal caramboleerde. Iedereen hield al rekening met de gelijkmaker. Maar die viel niet. Toen dan in de 74e minuut eindelijk de verlossing. De van een blessure terugkerende aanvaller Thom de Vries liet keeper Vrolijk kansloos: 3-1.

DOVO werd nog gevaarlijk. Een prachtige steekpass van Timo Pluk bereikte invaller Lion Kalentjev. ODIN-keeper Joost Meendering had een engeltje op de paal, waar het harde schot op afketste. In de laatste 10 minuten werden vooral door DOVO-trainer Wolf alle wissels ingezet en door een vervelende blessure (schouder uit de kom) van Veenendaler Rodney Kemp moest DOVO de laatste minuten van de wedstrijd met 10 man spelen.

In de 85e minuut betaalde zich de 1 man meer situatie uit en na een goede 1-2 combinatie Al Mahdi-De Vries bracht laatstgenoemde de stand beheerst op 4-1.

Zo behaalde ODIN'59 zijn eerste thuisoverwinning van dit seizoen. Zwaarbevochten punten die hard nodig zijn. Door deze overwinning klimt de ploeg van Geernaert op de ranglijst een plaats boven DOVO en staat nu 16e met 5 punten uit 6 wedstrijden. Komende speeldag wacht een nieuwe uitdaging en thuiswedstrijd op Sportpark Assumburg. Dan treedt ODIN’59 aan tegen DVS’33 uit Ermelo. Zij verloren thuis verrassend van FC Lisse en zullen dit zeker in Heemskerk willen rechtzetten. Opletten geblazen dus! Tot dan.

Opstelling ODIN'59: Joost Meendering (k), Sem van Amersfoort, Martje Willemse, Lefteris Grammenidis (68’ Thom de Vries), Clifton Gorissen (68’ Nick Burger), Ahmed al Mahdi, Michael Lanting©, Joey Kooge (88’ Luke Vahle), Sam Aarts, Niels Jager en Mouad Ben Chekh.
Verder op de bank: Tom de Groot, Geoffrey Acheampong, Twan van Tunen, Sersinio Profijt (k).

DOVO: Jeroen Vrolijk (k), Daan Disveld©, Timo Pluk, Bart Westerlaken (61’ Lion Kalentjev), Sabir Achefay (61’ Matthijs van Nispen), Anil Mercan (80’ Revillinio Neslo), Nick Hak, Rodney Kemp, Max den Boer (73’ Oktay Öztürk), Kevin Greeven (80’ Nick de Bondt) en Lulinho Martens.