Hoflaan 1
1967NE
HEEMSKERK
tel. 0251-237026

0-0 hoeft niet saai te zijn, dat bewezen ODIN ’59 en FC Lisse die in een vrij hoog tempo de aanwezige toeschouwers een leuke pot voetbal voorschotelden. Ondanks enkele spannende momenten binnen beide strafschopgebieden bleven doelpunten uit. De Heemskerkers dachten in de 81e minuut de score te openen maar zagen de inzet van Ahmed Al Mahdi ternauwernood van de doellijn gehaald worden. Direct daarna boften ze toen een knal van Jeffrey Klijbroek (ex ODIN ’59) via de binnenkant van de paal terug het veld in stuiterde. Zo bleef de brilstand gehandhaafd en keerden beide teams met één punt terug in de kleedkamers.

Het zal even puzzelen geweest zijn voor trainer Alex Geernaert en zijn staf om blessures, afwezigheid en ziekte op te vangen. De stukjes vielen echter prima in elkaar, vanaf het begin combineerden de Noord-Hollanders goed, vonden elkaar makkelijk en zette de Zuid-Hollanders onder druk. Vooral Clifton leek zich thuis te voelen aan de rechterkant van het veld, regelmatig zorgden zijn acties voor gevaar aan Lisser kant. De eerste helft van de eerste speelhelft had ODIN ’59 het betere van het spel doch bleef het oppassen voor de snelle omschakelingen van de Lissenaren. Even dachten de Heemskerkers een strafschop te claimen toen, de altijd hard werkende, Ahmed binnen de 16 tegen de grond gewerkt werd. Scheidsrechter Kuijntjes (die een prima wedstrijd floot !) zag er geen pingel in en liet verder spelen. Vlak voor het rustsignaal een gevaarlijk omschakel-moment van FC Lisse doch met een mooie save redde Joost knap op een inzet van Remi van Ekeris.

De tweede helft had Lisse de overhand, de mannen uit de Bollenstreek kwamen dreigender in de buurt van Joost doch beide uitblinkers Sem en Dustin hadden centraal achterin hun zaakjes op orde. Op een enkele mogelijkheid na dicteerde Lisse de wedstrijd zonder echt gevaarlijk te worden. Een snelle counter bracht de bal via Niels bij Luke doch zijn inzet was te zacht om doelman Erik Cummings te verrassen. Daarna was het twee maal Lisse dat op voorsprong leek te komen en twee maal was de “dader” Jeffrey Klijbroek. De eerste keer kon Dustin met een knappe sliding het schot zodanig van richting veranderen dat het slechts een corner opleverde, vlak daarna een snoeiharde knal die tot opluchting van heel Heemskerk vlak langs de buitenkant van de paal scheerde. Zo golfde het spel heen en weer, een paar minuten later liet Clifton zijn directe tegenstander weer eens de hielen zien doch caramboleerde de bal via een Lissens been in het zijnet. De grootste kans in de wedstrijd kwam in de 81e minuut voor ODIN ’59, invaller Joey zette voor op Ahmed wiens schot in de verre hoek succes leek te brengen. Helaas, keeper Cummings was al verslagen doch kreeg hulp van een verdediger die de bal van de doellijn ranselde. Uit de aanval daarop waren de rollen omgedraaid, een kogel van Klijbroek spatte via de binnenkant van de paal terug het veld in. Nu kropen de Heemskerkers door het oog van de naald. Zo tikten de laatste minuten weg, de enige mogelijkheid die zich nog voordeed was een vrije trap van Niels die te ver van het doel terechtkwam om iets mee te kunnen doen. Na 94 minuten vond scheidsrechter Kuijntjes het welletjes het blies voor de laatste maal.

Een, bij vlagen, spannende wedstrijd tussen twee ploegen die de aanval niet schuwden. Zonder echt veel gevaarlijke situaties in beide strafschopgebieden bleef het een leuke wedstrijd om naar te kijken. In een redelijk hoog tempo werd een sportieve strijd gestreden zonder grove overtredingen. Scheidsrechter Kuijntjes liet beide teams voetballen zonder veel in te hoeven grijpen. Net als vier andere wedstrijden van de competitie eindigde deze ook in een gelijkspel. Het lijkt er op dat de verhoudingen in de 3e divisie A dicht bij elkaar liggen, bij winst kan je zo maar enkele plaatsen op de ranglijst stijgen !

Dat gaan we volgende week proberen bij Harkemase Boys, zij speelden in het verre Hoek met 2-2 gelijk na een achterstand van 2-0. Het zal lastig zijn, maar met dezelfde inzet als vandaag is het niet onmogelijk !!