Hoflaan 1
1967NE
HEEMSKERK
tel. 0251-237026

Het eerste van ODIN’59 heeft de 3 punten tegen koploper Sparta Nijkerk niet in Heemskerk kunnen houden. In de laatste minuten van de wedstrijd ontsnapte Sparta Nijkerk door de gelijkmaker aan een blamage. De gasten uit Nijkerk gingen door een doelpunt in de 89e minuut toch nog met een gelijkspel richting de Veluwe. Voor ODIN’59 scoorde middenvelder Michael Lanting met een magistraal afstandschot. Het team van Alex Geernaert gaf weinig weg, maar had na de 1-0 ook de 2-0 op zijn schoen maar de geelhemden kwamen niet tot het uitbouwen van die voorsprong. Er was teleurstelling maar de grote inzet en het knokken van iedere speler van het eerste van ODIN’59 maakte veel goed.

Wat gunde iedere supporter die ODIN’59 een warm hart toedraagt Lanting die goal. Een van de meest geroutineerde spelers in de ploeg van Geernaert liet vandaag weer grote inzet zien. Hij heeft het nodige gogme in persoonlijke duels die hij vaak in zijn eigen voordeel beslist. Naast Lanting liet het algehele team grote inzet zien en als ze deze inzet weten te continueren ligt ook een plaats boven de rode lijn in het verschiet.

Het had zomaar een prachtig begin van dit Paasweekend kunnen worden als het scorend vermogen van de Heemskerkse kasteelbewoners wat meer was opgekrikt. Er werden diverse kansen gecreëerd maar de geelhemden weigerden de trekker definitief in eigen voordeel over te halen. Toen de wedstrijd bijna lettterlijk gespeeld was, pakte Sparta toch nog een puntje en keerde wel teleurgesteld huiswaarts omdat medekoploper FC Lisse wel had gewonnen.

ODIN'59 begon goed aan de wedstrijd en kreeg zelfs een vroege (3’) mogelijkheid maar de bal op spits Frits Kramer werd te zeer achter hem gespeeld waardoor hij niet goed kon uithalen op het doel van keeper Beukers. ODIN’59 combineerde goed en was zelfs lang in balbezit. Na goed combineren verwacht je echter een dieptepass naar de ‘kapstok’ voorin. Maar naast dat niet altijd op tijd de dieptepass kwam, was de balvastheid er voorin ook niet altijd.

De eerste helft was sowieso een schaakpspel met Sparta Nijkerk als de betere ploeg. De equipe van hoofdtrainer Speelziek speelde echter wat verkrampt en leek gespannen. Wellicht omdat ze moesten winnen, wilden ze koploper blijven of in een later stadium kampioen worden. Het bleek echter dat Bryan Burgerhout, Jesse van Nieuwkerk, Ricardo Fransberg en Roy Bakkenes in de eerste helft hun vizier niet bepaald op scherp hadden staan.

Na rust bracht Alex Geernaert Stef Halbertsma voor Dustin Mijnders. Eerstgenoemde viel verdienstelijk in. In de 48e minuut voetbal waarvoor je naar het ‘stadion’ komt. Na goed afleggen van Niels Jager volgde een mooie omhaal van Al Mahdi die op de lat achter doelman Beukers viel. Mooi gedaan maar net geen goal. Max Leeflang liet opnieuw aan Nijkerkse zijde zien geen spartaanse precisie qua afstandschoten te hebben. Het enige dat even voor beroering zorgde, bleek een buitenspeldoelpunt van Sparta Nijkerk.

Maar wat een kans voor Al Mahdi na een counter van ODIN’59. Hij koos voor de korte hoek terwijl Frits Kramer op rechts de aanval beter had kunnen afmaken. Nu pareerde keeper Wouter Beukers. In de 68e minuut miste Niels Jager vrij voor doel een mooie kans, na een goede voorzet van Al Mahdi. Vervolgens in 72e minuut het mooie afstandschot van Michael Lanting na goed voorleggen van Niels Jager: 1-0. Deze goal kwam als een bevrijding. Binnenkant wreef, genomen van zo’n 30 meter. De bal sloeg in boven in de linkerbovenhoek,  boven goalie Beukers.

ODIN'59 ging op zoek naar een tweede treffer en de onverwoestbare Al Mahdi begon aan zijn zoveelste rush. Wat een ausdauer heeft die jongen. In de 85minuut een grote kans voor de ook met grote inzet spelende Frits Kramer. Keeper Beukers kon pareren tot corner.

Er was weer een ouderwets positieve sfeer op sportpark Assumburg. Vervolgens viel toch nog de gelijkmaker. Nijkerk verdediger Janic Makizodila was door trainer Speelziek op de rechterkant geposteerd en dat was een goede tactische zet. De lange Makizodila slalomde als een slangenmens door de Heemskerkse achterhoede en kon onbegrijpelijk makkelijk voorleggen op aanvoerder Van der Wal: 1-1.

Het was het laatste deel van de wedstrijd billenknijpen, hoewel Al Mahdi nog de grootste kans op de overwinning kreeg maar hij werd door scheidsrechter Marco Oosting afgefloten. Daarvoor in de plaats kreeg ODIN een vrije trap voor een eerdere overtreding op Achie, maar op een te verre afstand om te kunnen scoren.

Hierdoor bleef het een gelijkspel. Door het knokken van de ploeg van Alex Geernaert had er misschien vandaag meer ingezeten. Vooraf had men voor dit gelijkspel getekend, maar achteraf kan men concluderen dat ODIN’59 had kunnen winnen. Nu ging Sparta Nijkerk, dat verre van onbevangen speelde, met een gestolen punt richting Nijkerk. Door dit gelijke spel zakte ODIN’59 naar de 16e plaats en manoeuvreert het zich in de gevarenzone. Sparta Nijkerk zakte van de 1e naar 2e plaats. FC Lisse won uit tegen ACV en is nu koploper. Sparta Nijkerk staat nu 2e met 1 punt minder dan FC Lisse.

Dit paasweekend een dubbel programma. Paasmaandag speelt het eerste van ODIN uit tegen weer een nieuwe koploper, FC Lisse, de ploeg van hoofdtrainer en oud ODIN’59 speler, Raymond Bronkhorst. FC Lisse dat met 49 punten uit 25 wedstrijd de koppositie van Sparta Nijkerk heeft overgenomen, zal ook moeten winnen om die positie te behouden. Er zijn nog 9 wedstrijden te gaan.

ODIN’59: Joost Meendering (k), Sem van Amersfoort, Lefteris Grammenidis (86' Kelvin Oxfoort), Dustin Mijnders (46' Stef Halbersma), Milan Koenders, Mart Willemse, Nick Burger @, Niels Jager, Michael Lanting, Frits Kramer, Ahmed al Mahdi

Overige wisselspelers ODIN'59: Twan van Tunen, Gianluca Muller, Romain de Jong (k), Mouad Ben Chekh