Slim ODIN ’59 neemt volle buit mee terug uit Zeeland

Hoek

0 - 2

ODIN 59 1

Rik Impens
64'
72'
Aaron Verwilligen
75'
Mohammad Jan Jabar Zada
Istvan Bakx
75'
Jahrdell Constansia
Karim Bannani
82'
Niels Alfred de Pauw
Jonathan Constansia
85'
Mike Segers

Competitie

3e divisie A

Datum

9 oktober 2021 14:30

Scheidsrechter

M.G.J. Dogterom

Accommodatie

Sportpark Denoek
Lovenpolderstraat 2 A
4542NS
HOEK
tel. 0115-441593

De verre busreis naar het 220 km verderop gelegen Hoek (gemeente Terneuzen) was niet voor niets geweest. Na een tegenvallende 1e helft, waarin beide ploegen slordig in de passing waren en veelvuldig balverlies leden, kwamen de Heemskerkers scherper terug uit de kleedkamer en counterden slim naar een 2-0 overwinning. Op aangeven van Mart brak Ahmed in de 62e minuut de score open en in de 72e minuut soleerde Mart naar de eindstand. Deze had nog hoger kunnen uitpakken als het vizier voorin scherper was afgesteld. Desondanks een verdiende overwinning op een tegenvallend HSV Hoek.

De Zeelanders waren in de “winning-mood” door twee overwinningen achter elkaar op VVOG (4-0) en DOVO (1-3). Daartegenover stond de winst op DOVO (4-1) en het verlies tegen DVS ’33 (1-4) van de Noord-Hollanders. Voor laatstgenoemde was winst in Zeeuws Vlaanderen extra van belang om aansluiting met de middenmoot niet te verliezen.

De Hoekenezen (zoals ze zichzelf noemen) begonnen zoals verwacht en probeerden de ‘Ezels” snel op achterstand te krijgen. Dit gebeurde te gehaast en dermate slordig waardoor ODIN ’59 vrij gemakkelijk overeind bleef. Maar ook de spaarzame uitvallen van Heemskerkse kant strandden nog voor ze het 16-metergebied van de Zeeuwen bereikten. Zo kabbelde de 1e helft voort, weinig opzienbarende situaties in beide doelmonden. De vuist die Hoek voorgaande twee wedstrijden kon maken, kon tegen ODIN ’59 niet gebald worden.

Tijdens de rust begon het aan Heemskerkse kant de dagen dat er wellicht meer te halen viel in en tegen Hoek. Het besef rees dat de Zeeuwen niet in goeden doen waren en het niveau van eerdere wedstrijden niet haalden. Ze begonnen scherper aan het tweede bedrijf en konden meer overwicht op het middenveld creëren. De blauw-witten bleven grossieren in balverlies en onnauwkeurige passes. Bij ODIN ging het beter en beter lopen, vanuit de omschakeling toeslaan. Dat lukte in de 62e minuut, na een prachtige diepe bal van Nick brak Mart door aan de linkerkant en gaf een voorzet die door Ahmed achter doelman Griffin de Vroe geschoten werd, 0-1 ! Een bevrijdende treffer en een beloning voor het betere spel dat de Heemskerkers op de mat legden. Nu moest Hoek wel komen teneinde de goede reeks voort te zetten. Die druk konden ze (vandaag) niet aan, moeizaam werden medespelers bereikt of kon de verdedigende geel-witte linie de klus klaren.
Tien minuten na de openingstreffer waren de rollen omgedraaid, Ahmed speelde Mart op de middenlijn aan die vervolgens op snelheid twee Hoekenezen zijn hielen liet zien en alleen op De Vroe kon afgaan. Beheerst schoof hij (met rechts !) de bal langs de uitkomende doelman en verdubbelde de Noord-Hollandse voorsprong, 0-2 !! Dit zou het sein moeten zijn voor Hoek om een alles-of-niets offensief op te zetten. Doch keer-op-keer stuitten ze op de onverzettelijke ODIN-defensie. Onder aanvoering van Sem en Kick in het centrum en Mouad en Mart op de flanken werd niets weggegeven. En anders was Joost er nog, echt lastig heeft hij het niet gehad maar met alert keeperswerk hield hij zijn doel schoon. De kansen waren voor ODIN ’59, echter konden Joey, Niels, Sam en wederom Mart (kopbal) de score niet opvoeren. Langzaam sluipt de aloude voetbalwet binnen, maak je ze aan de ene kant niet, dannnnnn…… Enig geluk hadden we toen een Hoeks afstandsschot op de lat spatte, anders hadden er benauwde laatste minuten plaatsgevonden. Aan de andere kant had Joey pech dat zijn inzet ook de lat raakte. Zo kroop de tijd voort, de Zeeuwen wilden wel maar het lukte niet bij hen vandaag. Na drie minuten blessuretijd geloofde scheidsrechter Dogterom het wel en blies voor de laatste keer. Ietwat onverwacht liep, wat vooraf als een moeilijke middag ingeschat was, ODIN ’59 met een verdiende overwinning op zak het veld af.

Op basis van de tweede helft een reële zege, ODIN ’59 was beter bij de les en speelde hun geliefde spelletje prima uit. Er werd hard gewerkt wat de basis was voor een prettige terugtocht. Na een klein uurtje genieten op het gezellige en zonnige sportpark Denoek werd aan de lange terugreis begonnen die ineens “niet zo lang meer was”.

Volgende week zaterdag staan we “thuis” tegenover SteDoCo uit Hoornaar. Zij versloegen vandaag DOVO met 2-0 en staan, evenals wij, met 8 punten op de 15e/16e plaats op de ranglijst. Het doelsaldo van de Hoornaars is echter vijf doelpunten beter dan het onze. Het wordt een echte 6-puntenwedstrijd want de winnaar kan goede zaken doen in het klassement. Alle reden om “volle bak” te spelen, succes mannen !!!    

 

SV Hoek :

Griffin de Vroe (k), Alexander Embrechts, Istvan Bakx (75’ Jahrdell Constancia), Roycel James, Rik Impens ©, Giovanni Dellannoy, Karim Bannani (82’ Niels de Pauw), Ruben de Jager, Steve Schalkwijk, Jonathan Constancia (85’ Mike Segers) en Aäron Verwilligen (75’ Mo Jabar Zada).

Overige wisselspelers SV Hoek :

Jordi de Jonghe (k), Steven Smulder en Seppe Vereecke.


ODIN ‘59 :

Joost Meendering (k), Sem van Amersfoort, Mart Willemse, Lefteris Grammenidis (75’ Sam Aarts), Nick Burger ©, Ahmed al Mahdi, Michael Lanting, Joey Kooge (86’ Luke Vahle), Niels Jager, Kick Groot en Mouad Ben Chekh.

Overige wisselspelers ODIN ’59 :

Romain de Jong (k), Tom de Groot, Twan van Tunen en Milan Koenders.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!