Hoflaan 1
1967NE
HEEMSKERK
tel. 0251-237026

Op het nieuwe kunstgrasveld van het hoofdveld op sportpark Assumburg heeft het eerste van ODIN’59 het 1e punt van de competitie binnengehaald. Er had meer ingezeten. Deze tweede competitiewedstrijd speelden de geelhemden uiteindelijk met 2-2 gelijk tegen VVOG uit Harderwijk. Joey Kooge was de man van de wedstrijd bij ODIN en kreeg de primeur om de eerste 2 Heemskerks doelpunten in dit nog prille seizoen op zijn naam te brengen. Voor VVOG vonden Job Hoogedoorn (6’) en de ingevallen Mitchel Dijkhof (84’) het net.

ODIN 1 verzuimde in deze eerste thuiswedstrijd de supporters en zichzelf te tracteren op een ruime thuisoverwinning. In een wedstrijd met 2 verschillende helften voetbalde ODIN’59 na de thee verrassend onbevangen, frank en vrij en sneed meermaals door de Harderwijkse defensie. Met name de super hardwerkende Ahmed al Mahdi had de tweede helft de 3-1 op zijn schoen, maar keeper Polhoud pareerde. Ook Niels Jager beloonde zich te weinig en had met een schot op de paal na een mooie ODIN aanval de overwinning op zijn schoen.

De eerste helft verliep minder bevredigend voor de thuisclub. VVOG had ODIN al gewaarschuwd nadat Jeffrey Snijders zijn ploeggenoot Jeremy de Graaf lanceerde, maar de spits kon gelukkig voor ODIN de bal niet goed genoeg controleren. Toch kwam ODIN al snel (in de beginfase in minuut 6’) achter door een doelpunt van Job Hoogedoorn. Een crosspass van de Harderwijkers ging hieraan vooraf en ODIN rechter-verdediger Milan Koenders kwam pardoes voor 2 vrijstaande VVOG’ers te staan die zich aan de uiterste linkerkant hadden geposteerd. De daaropvolgende voorzet kon redelijk makkelijk door Hoogedoorn in het doel worden gelopen: 0-1.

Dat was een tegenvaller! En wat makkelijk weggegeven. Wist ODIN’59 zich hiervan nog te herstellen? In eerste instantie niet. Alleen een gevaarlijk afstandschot van Sam Aarts bracht de wat onzeker keepende VVOG-goalie Wouter Polhoed bijna in gevaar.

VVOG kreeg zelfs kansen om de voorsprong nog verder uit bouwen maar de van GVVV overgekomen spits Jeremy de Graaf legde de bal af terwijl hij zelf had moeten schieten. Zo bleef het 1-0 tot ver in de eerste helft. VVOG begon zich wat terug te laten vallen. Dat had gevolgen.

Dan vlak voor rust de gelijkmaker! ODIN aanvaller Joey Kooge trok de stand gelijk en scoorde het eerste competitiedoelpunt van dit seizoen. Een mooie goal. Hij ging op tijd diep na een goede steekpass van de uitstekende middenvelder Michael Lanting. Al Ahmadi had daarvóór belangrijke duels op het middenveld gewonnen. Kooge kreeg vlak voor rust nog kans op de 2-1 maar nam niet goed genoeg aan. De laatste 10 minuten van de eerste helft waren voor ODIN.

Na de thee een heel andere wedstrijd. Eerst probeerde de Gelderlander Pernelly Biya met een lobje ODIN keeper Joost Meendering te verschalken, maar laatstgenoemde had hem tijdig door. Het was weer Joey Kooge die vlak na rust (47’) de 2-1 binnenschoot na een dieptepass van Al Mahdi. Kooge ontpopte zich tot de gevaarlijkste ODIN-aanvaller.

Na 1 uur voetballen en verschillende wisselingen kregen de toeschouwers het gevoel dat de geelhemden de wedstrijd naar zich toe konden trekken. Maar slordig balverlies bij ODIN’59 op het middenveld bezorgde VVOG nieuwe kansen. Gelukkig stond hun vizier niet op scherp. Sam Aarts liet zien dat hij een goede trap heeft. De vrije trap ging net naast.

Vervolgens ontstonden nog meer kansen voor de thuisclub die de wedstrijd op slot hadden kunnen gooien. Onder andere nog een mooi afstandschot van middenvelder Sam Aarts, dat werd gepareerd door goalie Polhoud. De 3-1 viel niet maar wel de 2-2. Mitchel Dijkhof was de maker van de 2-2 na een VVOG- counter in de 84e minuut.

Al met al was men bij ODIN’59 achteraf niet helemaal tevreden. “In vergelijking met de vorige wedstrijden zijn er vooral de 2e helft wel stappen gemaakt”, vond ODIN’59 hoofdtrainer Alex Geernaert, “Er had echter meer ingezeten. Ik weet dat ze die kansen die ze op hun schoen hebben niet express missen, maar als je de 3-1 maakt, valt wellicht ook de 4 en 5-1”.

Komende zaterdag weer een nieuwe uitdaging. Dan volgt de uitwedstrijd tegen een andere Noord-Hollandse club: AJAX (amateurs). Aanvang op sportcomplex ‘De Toekomst’ is 14.30 uur.

Opstelling ODIN'59: Joost Meendering (k), Sem van Amersfoort (87’ Clifton Gorissen), Mart Willemse, Lefteres Grammenidis, Nick Burger© (78’ Dustin Mijnders), Ahmed al Mahdi, Michael Lanting, Joey Kooge (73’ Thom de Vries), Sam Aarts, Niels Jager en Milan Koenders

VVOG: Wouter Polhoud (k), Jeffrey Snijders (90+1' Bart Hoeve), Dailey Groenewegen, Bruce Lücke, Job Hoogedoorn, Jeremy de Graaf (60’ Matthias in t Akker), Pernelly Biya, Rafik el Hamdi, Randy Onuoha (46’ Mitchel Dijkhof), Donovan Bock (73’ Zakaria Fadili) en Yasin Kurt©.