Strokelweg 5
3847LR
HARDERWIJK
tel. 0341-414242

ODIN'59 heeft dure punten laten liggen in de belangrijke sleutelwedstrijd tegen de voorlaatste in deze 3e divisie VVOG uit Harderwijk. De eindstand werd 3-1, in een wedstrijd waarbij ODIN’59 de leiding nam door een mooie goal van Niels Jager. VVOG onder leiding van Dwight Lodeweges kwam nog voor rust op gelijke hoogte door een afstandschot van verdediger Jeffrey Snijders over ODIN-keeper Romain de Jong die de geblesseerde Joost Meendering verving. De overige treffers van VVOG kwamen ver na rust op naam van Job Hoogedoorn en in blessuretijd van aanvaller Jeremy de Graaf. Eindstand: 3-1.

De spanning in de ODIN’59-bus was op de terugreis om te snijden.

Toen voor rust ODIN’er Lefteres Grammenidis zwaar geblesseerd op het middenveld lag, liet de leidsman minutenlang doorspelen en mocht VVOG lange tijd de bal zeer onsportief rondspelen tot hun aanval vanzelf in schoonheid verprutst werd. “Dan moet juist een scheidsrechter ingrijpen”, scandeerde een toeschouwer langs de lijn. Lag het verlies dan totaal aan het fluiten van deze leidsman? Neen! Je moet als team met elke weerstand omgaan. Dat is ook voetbalintelligentie.

Je zag vooral na de wedstrijd boosheid bij de ODIN-spelers gevolgd door teleurstelling. Terwijl VVOG na het affluiten gezamenlijk hun eigen publiek applaudisserend bedankte, dropen de geelhemden van ODIN’59 teleurgesteld af richting douches, beseffend dat ze de groenhemden uit Harderwijk vooral zelf in het zadel hadden geholpen. Zeker voor rust was het spel van VVOG niet om aan te zien en had ODIN’59 na de vroege openingstreffer de wedstrijd zelf met het benutten van kansen naar hun hand kunnen zetten.

Het stond al na 8 minuten 1-0 door na een goede ODIN-combinatie die vervolgd werd met een mooi geplaatst schot van Niels Jager in de linkerhoek. Na die voorsprong ontstonden er een aantal mogelijkheden en kansen voor de Heemskerkse formatie van Van der Slikke, maar die werden niet benut. Vervolgens kreeg de naar voren opgestoomde verdediger Mart Willemse in de 14e minuut een prima kans na een goed genomen ODIN-corner. Op 2 meter van het doel kreeg hij de kans op de 2-0 maar hij koos in een reflex de hoek waar de keeper stond en nam niet de ruime korte hoek. Weg kans, jammer. Nog diezelfde minuut weer een corner en kans voor Mart. Hij kon op 3 meter van de goal scoren maar nu stond de lat in de weg en ketste de bal na een te hoog gericht schot weer terug in het veld. Mart valt niks te verwijten: hij is een verdediger en normaliter dienen vooral aanvallers in een wedstrijd te scoren. Maar in dit soort wedstrijden zijn alle doelpunten gescoord vanuit elke linie zeer welkom.

En dan Achie (Ahmed al Mahdi). De ene week speelt hij de pannen van het dak en de andere speeldag lijdt hij (te)veel balverlies of speelt hij naar de verkeerde kleur. Zo wilde hij het te mooi doen na een mooie voorzet van de opgestoomde verdediger en hardwerkende Mart Willems na rust. Deze missers kun je je niet veroorloven in een cruciale fase van deze competitie, waarin natuurlijk alles en elke actie onder een vergrootglas wordt gelegd.

ODIN'59 begon dus goed aan de wedstrijd met de 0-1 voorsprong, maar het leek alsof de ploeg te onzakelijk was om deze voorsprong qua kansen uit te bouwen naar bijvoorbeeld 0-3. Hierbij kon achterin op een sobere en zakelijk manier de nul gehouden worden, want VVOG kwam voor rust zeer onzeker over betreffende hun scorend vermogen.

Na bijna een half uur voetballen dan de 1-1. De Harderwijker Jeffrey Snijders vuurde van zo’n 40 meter diagonaal een vuurpijl af richting ODIN-doel en de bal viel wel of niet gedragen door de wind achter in het net van de ODIN-goalie Romain de Jong.

VVOG rook na rust bloed en was uiteindelijke de meest scorende in een in het algemeen matige wedstrijd. In de 81e minuut ontstond nog een discussie in het veld betreffende een handsbal van een VVOG’er in hun strafschopgebied maar referee Wiersma zag dit opnieuw anders. In de 70e minuut werd VVOG gevaarlijk wat resulteerde in een mooie VVOG combinatie en schot, maar de lat hielp keeper De Jong.

In de 82e minuut een dot van een kans voor Al Mahdi na goed voorzetten van Willemse, maar Achie wilde het te mooi doen en de bal rolde over de achterlijn. En dan de 87e minuut: een geblesseerde VVOG-speler lag door eigen toedoen geblesseerd in het veld en scheidsrechter Wiersma floot het spel af. Indirect ontstond even later een scoringskans voor VVOG en scoorde Job Hoogendoorn hieruit de 2-1.

De ODIN-aanhang vroeg zich af of ODIN'59 nog kon terugkomen. Er ontstond nog een grote kans voor de ingevallen aanvaller Thom de Vries. De bal ging echter naast. Door de opgelopen spanning strooide referee Wiersma nog met gele kaarten maar die vielen in de categorie uitgestelde en overbodige symptoombestrijding. In de blessuretijd scoorde nog VVOG-aanvaller De Graaf na een Harderwijkse combinatie de 3-1.

De hardwerkende en niet opgevende ODIN-spits Frits Kramer moest richting ziekenhuis nadat een VVOG-speler vol op zijn schouder terechtkwam.

Niet te lang rouwen: over anderhalve dag wacht de volgende cruciale wedstrijd, ODIN’59 – Harkemase Boys op zaterdag 28 mei ’22 op sportpark Assumburg. Aanvang: 14.30 uur. Het eerste zal moeten laten zien of het over mentale veerkracht beschikt.

Opstelling VVOG: Paul Eppink (k), Jeffrey Snijders, Dailey Dion Groenewegen, Bruce Lucke, Mitchel Dijkhof, Job Hoogedoorn, Dean van Ooijen, Jeremy de Graaf @, Pernelly Biya (85' Mark Bottenheft), Jeroen Buitenhuis (62' Donovan Block), Matthias in ’t Anker (81' Rafik el Hamdi).

Verder op de bank bij VVOG: Melvin Betzold (k), Milan Holstege, Max Jansen, Bart Hoeve.

ODIN’59: Romain de Jong (k), Sem van Amersfoort, Mart Willemse, Lefteris Grammenidis, Nick Burger @, Frits Kramer (81' Thom de Vries), Ahmed al Mahdi, Michael Lanting (71' Stef Halbersma), Niels Jager, Dustin Mijnders, Mouad Ben Chekh.

Verder op de bank bij ODIN'59: Sersinio Profijt (k), Nathael Verschoor, Gianluca Muller & Maurice Blokzijl.