Hoflaan 1
1967NE
HEEMSKERK
tel. 0251-237026

Het eerste van ODIN’59 heeft haar 11e competitiewedstrijd thuis tegen Ter Leede uit Sassenheim met 1-1 gelijkgespeeld. Na een kwartier voetballen wist spits Luke Vahle de bal achter Ter Leede doelman De Vries te schieten, maar in de 90’ + 5’ viel de bal via Tomas Arroyo toch nog in de verre rechterhoek naast ODIN’59 goalie Joost Meendering.

Vele ODIN’59 toeschouwers hadden Meendering die 3 punten gegund vandaag op sportpark Assumburg. De ODIN-goalie had met uitzondering van 1 fout die deed denken aan een eerdere verloren wedstrijd deze competitie een uitstekende wedstrijd gespeeld waarin hij zeer adequaat optrad zowel (mee)voetballend als keepend. Het moet bitter geweest zijn dat in onbegrijpelijk veel extra blessuretijd toch nog de gelijkmaker viel.

Een andere uitblinker? Ja. De centraal achterin geposteerde Milan Koenders.
Hij moest vandaag de geblesseerde Kick Groot vervangen en deed dat na een moeilijke beginfase, verdienstelijk.

Ter Leede begon deze wedstrijd veel beter dan ODIN’59. De Sassenheimers hadden al na 6 minuten de leiding kunnen nemen toen Thijs Haarman de buitenkant van de paal schampte. Ter Leede was de eerste tien minuten feller, combineerde beter en ze wonnen meer persoonlijke duels. Dat resulteerde in een schot op de zestien van Mike Bekooij, maar slechts recht in de handen van doelman Meendering. Spits Bekooij bleef tijdens zijn hele aanwezigheid deze wedstrijd voor het doel draaien en kreeg kansen maar de ODIN-defensie was hem steeds te machtig.

Dan na een kwartier een mooie ODIN-aanval. Aanvoerder Nick Burger speelde zich op de middenlijn goed vrij en via een mooie pass, doorgekopt door Niels Jager gevolgd door een voorzet van Joey Kooge Luke Vahle bereikte, drukte de ODIN spits goed af en scoorde zijn eerste doelpunt in deze competitie: 1-0.

ODIN'59 ging na deze voorsprong minder goed voetballen. Er ontstond in de opbouw snel balverlies en persoonlijk duels werden te weinig gewonnen. Het leek alsof ODIN'59 het gevoel had dat ze het spel moesten maken maar na zo’n 1-0 voorsprong moet je de wedstrijd goed ‘lezen’. Je hebt nog 75 minuten te gaan.

ODIN'59 kreeg verschillende mogelijkheden. De grootste was voor Niels Jager. Door een misverstand achterin bij een met weinig zelfvertrouwen ogend Ter Leede wist middenvelder Jager te missen voor open doel. Het leek alsof ODIN'59 zich de luxe van een 2-0 voorsprong niet wilde permitteren. Dat had de 2-0 moéten zijn!

Na een half uur opnieuw een goede fase van ODIN'59 maar voorin was spits Vahle te weinig balvast waardoor ODIN-aanvallen in de kiem smoorden. In minuut 36’ een vrije trap na een overtreding op de gevaarlijk à la Robben naar binnen snijdende Kooge. De vrije trap van Niels Jager verdween achter terwijl de bal rijp lag voor een goede inswinger op het kwetsbaar ogende doel van doelman Mark de Vries. In minuut 42 had ODIN'59 mazzel na een mooi genomen buitenkant schoen van Bart van der Wijden. Nu gingen de teams rusten met 1-0 voorsprong van de Kasteelbewoners.

Zou ODIN'59 deze marge van 1-0 ook na rust behouden of uitbouwen? Knokken voor en met elkaar was voor dit treffen het devies? Een situatie was na rust een slecht voorbeeld hiervan. De hardwerkende middenvelder Michael Lanting leed wat ongelukkig balverlies op het middenveld. En wat je dan (even) mist is dat de ene speler voor de ander knokt om die bal terug te veroveren.

Na een uur voetballen stond het nog steeds 1-0 en Ter Leede trainer Steef Roodakkers begon ongeduldig te worden en gooide er meteen 3 verse krachten in. Leverde dat rendement bij de gasten op? Neen, nauwelijks. Wel kreeg de meteen na die wissels opgestoomde Mart Willemse na goed voorbereidend werk van Al Mahdi en Joey Kooge de kans op de 2-0 maar de bal ketste via de buitenkant paal over de achterlijn. Als je wil winnen móeten die echt erin! Sam Aarts kreeg een hele mooie kans (69’) maar was niet rustig genoeg voor de goal van Ter Leede doelman De Vries.

Doordat de 2-0 niet viel bleef Ter Leede bloed ruiken. In minuut 77’ een scrimmage voor de goal van Meendering maar de ODIN keeper wist tot 3 keer toe te pareren. Hij was 1 van de besten vandaag. Kooge liet in 83e minuut nog eens zien dat hij op zoek is naar het juiste ‘torinstinct’. Een 100 % kans. Op welk moment schiet je en wanneer leg je af?

Ondanks dat Ter Leede constant voorin niks presteerde, werd het een spannende slotfase door de onduidelijke extra speeltijd. En wat niemand verwachtte gebeurde toch: na wat extra druk van Ter Leede viel de bal na een verdwaald schot van Arrayo toch nog in de rechter beneden hoek: 1-1.

Drie wisselmomenten, geen verzorging in het veld en toch 6 minuten extra tijd. Hoe is het mogelijk dat er zoveel extra tijd bijgeteld werd?

Toch maar hand in eigen boezem steken.

Een wedstrijd duurt tot en met het laatste fluitsignaal, dan pas telt de uitslag.

ODIN’59 had deze voetbalmiddag drie punten kunnen pakken, zeker tegen een tegenstander die weinig vermogen tot scoren liet zien. De inzet vandaag was goed, maar wil je tot heroïeke resultaten komen dan moet er toch uit een ander vaatje getapt worden.

Volgende speeldag, nieuwe kansen. ODIN’59 moet dan uit naar Woerden tegen Sportlust’46. Een tegenstander die ODIN niet zo goed ligt en die onlangs Ajax amateurs nog met 9-0 naar huis stuurde. Iedereen in deze 3e Divisie A kan van elkaar winnen of verliezen. Zo won vanmiddag Ajax Amateurs met 1-2 in Nijkerk tegen koploper Sparta Nijkerk. Medekoploper Sportlust'46 en komende tegenstander van ODIN'59 verloor uit van FC Lisse met 3-1. Zij worden supergemotiveerd geacht om dat tegen ODIN'59 recht te zetten. Komende zaterdag dus naar Woerden: Sportlust'46 - ODIN'59. Tot dan!

Opstelling ODIN’59: Joost Meendering (k), Mouad Ben Chekh, Milan Koenders, Sem van Amersfoort, Mart Willemse, Nick Burger©, Michael Lanting, Niels Jager, Sam Aarts, Joey Kooge (89’ Lefteres Grammenidis), Luke Vahle (61’ Ahmed al Mahdi)

Ter Leede: Mark de Vries (k), Dirk Hoekstra, Daan Walraven, Mounir Darrazi, Bart van der Weijden (83' Joey van den Berg), Tim Bloemendaal, Mike Bekooij (60' Steven Wajer), Thijs Haarman (60' Noah Marti), Mike van den Steenhoven (83' Feyo Glim), Melvin van Stijn (60' Shaquille Prijor), Thomas Arroyo©️.