ODIN’59 geeft de (doel)punten cadeau aan DVS’33: 1-4 (rust: 1-0). De aanvallers helpen de verdediging niet door op juiste momenten te scoren

1 - 4

DVS'33 Ermelo

Sam Aarts (schot)
37'
46'
Quincy Veenhof
Ali Akla
63'
Eren Turan Yavuz
Adriaan Kruisheer
68'
Benjamin Roemeon (scrimmage)
75'
Benjamin Roemeon (solo)
76'
Lars Dekker
Hayri Pinarci
80'
Adriaan Kruisheer (intikker)
89'
Coen Vloedgraven
Matijs Valstar
96'

tel. 0251-237026

Het eerste van ODIN’59 heeft een onnodige en geflatteerde thuisnederlaag van 1-4 geleden tegen één van de beter geachte 3e Divisie tegenstanders van dit seizoen: DVS Ermelo.
Na een hoopvolle eerste helft ging de thuisclub met een 1-0 voorsprong (Sam Aarts) aan de thee, maar na de pauze werden de geelhemden onder de voet gelopen door de Gelderlanders. Zij scoorden zelfs 4 maal, waardoor ODIN’59 met een flinke kater op Assumburg achterbleef en de ploeg van hoofdtrainer Peter Wesselink de thuisreis met een vrolijke noot kon inzetten.

Natuurlijk mag je als tegenstander blij zijn als je met 1-4 wint maar de manier waarop ODIN’59 verloor, kan een reden tot zorg zijn wat betreft het vervolg van deze competitie. De schamele kansen die ODIN’59 voor rust al kreeg (4e minuut Joey Kooge) moeten echt benut worden. Het lijkt erop dat spelers niet beseffen dat wanneer je nu de (doel)punten niet pakt/maakt, je later in de competitie steeds moeilijker uit de kelder van zo’n 3e Divisie kan komen. Door deze ruime nederlaag verzuimde ODIN’59 op de ranglijst te stijgen en de ploeg uit Ermelo te passeren. DVS'33 staat nu 9e en ODIN'59 16e op de ranglijst.

Joey Kooge kreeg al vroeg een enorme kans na een prachtige rush van linksback Mart Willemse die de bal aflegde op Kooge. Kooge miste. De gasten combineerden dat het een hartenlust was maar de Heemskerkse formatie creëerde de beste kansen. Dan de openingstreffer (37'). Verdediger Mouad Ben Chekh stoomde met de bal op en bediende middenvelder Sam Aarts die goed doordribbelde en de bal mooi met een afstandschot achter keeper Daan Huiskamp afdrukte: 1-0.

DVS’33 maakte het spel maar poduceerde weinig. De ploeg van Wesselink had wel diverse mogelijkheden maar die werden onvoldoende benut of niet goed afgerond. Dat kwam ook door geduldig verdedigen en verzorgd opbouwspel van ODIN’59 via vooral Michael Lanting. Er leek een voorbarige gelatenheid bij DVS’33 te ontstaan doordat het hen niet lukte te scoren, die ODIN'59 in de kaart zou kunnen spelen.

Trainer Wesselink kwam na rust meteen met een wissel en bracht Ali Akla erin. In de 50e minuut dan een mooie rush van Joey Kooge maar hij schoot te laat en legde af op Al Mahdi die de bal slechts in het zijnet deponeerde. ODIN'59 had een goal nodig om meer vertrouwen in het vervolg van de wedstrijd te krijgen en DVS’33 te nekken. In de 56e minuut weer een goede kans. Nu voor Al Mahdi die echter niet goed zijn tegenstander uitkapte en slechts een corner als beloning kreeg.

Er ontstonden nog meer kansen. Na een uur voetballen een prachtcounter via Kooge. Maar de aanval stierf in schoonheid door afleggen op Ahmed Al Mahdi en vervolgens Sam Aarts. Een paar minuten later een schot van Michael Lanting met binnenkant schoen vanaf zo’n 18 meter. Te gemakkelijk voor keeper Huiskamp. Wat een kans! Vlak daarna (64’) kwam Kooge op rechts goed door. Hij legde af op Sam Aarts maar die kwam niet goed met zijn passen uit. Weg kans. Dat had de 2-0 moeten zijn!

Dan de tegenstander: Na een overtreding in het midden van het veld op verdediger Mart Willemse werd dit niet gezien door de scheidsrechter, waardoor DVS de aanval kon vervolgen en het schot van Benjamin Roemeon op de paal belandde. Dan toch de gelijkmaker. Middels een frommelgoal wist Roemeon de gelijkmaker achter Meerdink te krijgen: 1-1. De wedstrijd had allang op slot gegooid moeten worden maar nu was het gelijk. In de 76e minuut nam DVS’33 de leiding. Roemeon was weer de maker van de 1-2 (76’), door slecht verdedigen achterin bij ODIN’59. Vier minuten later een fout van keeper Joost Meendering: 1-3. Adriaan Kruisheer tikte namens DVS’33 eenvoudig in.

In minuut 84 weer een kans voor ODIN, maar de ingevallen Clifton Gorissen legde af terwijl hij beter zelf had kunnen schieten. Niels Jager scoorde in buitenspelpositie. Een ODIN-supporter merkte terecht op: “Je moet de hele wedstrijd voetballen alsof je achterstaat”.

Naarmate de wedstrijd vorderde, begon het steeds harder te regenen. ODIN speelde de wedstrijd matig uit. In de extra tijd maakte Benjamin Roemeon zijn derde goal en bracht de stand nog op 1-4. DVS’33 kreeg te veel in dit aan beide kanten povere duel. Eindstand: 1-4.

De aanvallers hadden vandaag de verdediging kunnen helpen door op de juiste momenten te scoren.
Dat bleef uit.

Door deze nederlaag blijft het eerste in de onderste regionen vertoeven (16e plek). Komende speeldag zaterdag 9 oktober 2021 gaat ODIN’59 richting Zeeland naar HSV Hoek. Aanvang: 14.30 uur. Hopelijk volgen er betere tijden voor de geelhemden. Tot dan.

Opstelling ODIN'59: Joost Meendering (k), Sem van Amersfoort, Mart Willemse, Nick Burger© (84’ Lefteris Grammenidis), Ahmed Al Mahdi, Michael Lanting, Joey Kooge (89’ Luke Vahle), Sam Aarts (84’ Milan Koenders), Niels Jager, Dustin Mijnders (77’ Clifton Gorissen), Mouad Ben Chekh.

Verder op de bank: Tom de Groot, Sersinio Profijt (k).

DVS'33 Ermelo: Daan Huiskamp (k), Tim van de Berg, Tarik Evre©, Finn Kluiver, Coen Vloedgraven (90’ Matijs Valstar), Quincy Veenhof (46’ Ali Akla), Benjamin Roemeon, Lars Dekker (76' Hayri Pinarci), Nicky van Hilten, Maarten van Dijk, Eren Turan Yavuz (63’ Adriaan Kruisheer).

Verdere wissels DVS'33: Lorenzo van Slimming, Jonathan Waterberg (k)