ODIN ’59 bewijst zichzelf slechte dienst door onnodige nederlaag

Ajax

1 - 0

ODIN 59 1

Anouar Moussa (schot)
55'
Tristan Buis
66'
Paul Quasten
66'
Xamm Flemming
Steffan Hoogland (Fysio)
76'
Tristan Buis
77'
Romano de Jonge
Timo van Roemburg
79'
Anouar Moussa
84'
Anouar Moussa
88'
Kaj de Jong
Dico Koppers
91'

Competitie

3e divisie A

Datum

4 september 2021 14:30

Scheidsrechter

M. Roeleveld

Accommodatie

Friendship Sports Centre
Beemsterstraat 652
1027ED
AMSTERDAM
tel. 06-21534464

Op het prachtige aangelegde Friendship Sport Centre in Amsterdam-Noord is het ODIN ’59 niet gelukt met de volle buit huiswaarts te keren. Na een zeer matige vertoning, van beide kanten, trokken de Ajax-amateurs aan het langste eind middels een doelpunt van Anouar Moussa in de 55e minuut. 

Beide ploegen hadden na twee wedstrijden één punt verzameld. Om niet direct achterop te raken zou winst een goede opsteker zijn om in de middenmoot aansluiting te vinden. Aangezien de vorige speelronde veel gelijke spelen kende lijkt het er op dat de onderlinge krachtsverhoudingen dit seizoen dicht bij elkaar liggen. Punten pakken dus, vooral tegen de “kleintjes”….. 

Een aftastend begin aan beide kanten met voor Ajax het meeste balbezit. Na ruim tien minuten leken de Amsterdammers op voorsprong te komen, maar de lob over Joost was te zacht zodat Sem de bal ruim voor de doellijn kon wegwerken. Niet veel later dè kans voor de Heemskerkers om de score te openen. Na een goede actie van Mart zette hij Joey alleen voor doelman Virgil Deen. De koelbloedigheid die hij vorige week bezat liet het nu afweten, met een reflex keerde de Ajax-sluitpost zijn inzet. Zoals al aangegeven, het zou een matige middag worden. Kansen werden niet gecreëerd en ook de passing was ondermaats waardoor er veel balverlies geleden werd. Opvallend was wel dat een voetballende ploeg, waar Ajax toch bekend om staat, veelvuldig de lange bal hanteerde om hun aanvallers te bereiken. Verdedigend was deze strategie niet lastig te pareren al moest Joost één keer handelend optreden om een achterstand te voorkomen. Aan de andere kant eigenlijk hetzelfde al was het daar de lange Carlos Opoku die elk gevaar oploste. De ruststand was dan ook een “logische” 0-0.

Zonder wissels keerden de teams terug op het veld. In het wedstrijdbeeld veranderde niets, de rood-witten dicteerden de wedstrijd en werden aanvallend iets gevaarlijker. Eigenlijk “uit het niets” kwamen ze op voorsprong, de behendige Anouar Moussa maakte zich los van Milan en schoot vanaf de linkerkant op doel. Hij leek de bal niet goed te raken doch voldoende om Joost op het verkeerde been te zetten en de bal hobbelend bij de 2e paal binnen te zien rollen. Met nog een ruim half uur op de klok leek er voldoende tijd om minimaal de gelijkmaker te forceren. Helaas, het mocht niet baten, de creativiteit ontbrak om het de Amsterdammers achterin moeilijk te maken. De enige keer dat het billenknijpen werd voor de Ajacieden was toen een van richting veranderd schot millimeters naast de, voor hen, goede kant van de paal gleed. Dat was echter in de 94e minuut van de wedstrijd, niet veel later maakte de heer Roeleveld een eind aan de wedstrijd. Eentje die niet de uitstraling had van een partij in de 3e divisie…….

Met een flinke kater zal de terugreis aanvaard zijn, een wedstrijd die geen winnaar verdiende en waarbij de toeschouwers de verliezers waren. Het schitterende sportcomplex en volop schijnende zon vergoedde nog iets. Aankomende zaterdag een thuiswedstrijd tegen FC Lisse dat vandaag ruim won van DOVO met 3-0. Om hen op de ranglijst voorbij te gaan moet er beslist gewonnen worden !!!             .  
 

AFC Ajax zaterdag 1 :

Virgil Deen (k), Yarimo Janzen, Carlos Opoku, Dico Koppers (@), Paul Quasten (66’ Xamm Flemming), Luuk Slegt, Timo van Roemburg, Sercan Yilmaz, Tristan Buis (77’ Romano de Jonge), Michel van Aggele en Anouar Moussa (88’ Kaj de Jong).

Overige wisselspelers AFC Ajax :

Ruben Zandwijken (k), Marinio van der Vloot en Michael Pereira.

 

ODIN ‘59 :

Joost Meendering (k), Sem van Amersfoort, Mart Willemse, Lefteris Grammenidis, Ahmed al Mahdi, Michael Lanting (@) (82’ Dustin Mijnders), Kick Groot, Joey Kooge, Sam Aarts, Niels Jager en Milan Koenders (63’ Thom de Vries).

Overige wisselspelers ODIN ’59 :

Romain de Jong (k), Tom de Groot, Clifton Gorissen en Mouad Ben Chekh.

Fotoalbum Rob van Vliet (Ajax zaterdag)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!