Hoflaan 1
1967NE
HEEMSKERK
tel. 0251-237026

Het eerste van ODIN’59 heeft zaterdag goede zaken gedaan in de 27e competitiewedstrijd tegen Staphorst, één van de betere ploegen in de 3e Divisie A. Na 2 gelijke spelen in het voorafgaande paasweekend tegen de elkaar aflossende koplopers, Sparta Nijkerk en FC Lisse, pakte de ploeg van Alex Geernaert de 3 broodnodige punten. ODIN’59 klom daardoor van de 15e naar de 13e plaats met 31 punten uit 27 wedstrijden.

Wat een inzet weer bij de spelers van het eerste elftal! Maar vandaag kwam er ook het nodige voetbalvernuft bij. Je kunt zien dat spelers zoals Lanting maar ook de ingevallen Thom de Vries voor het nodige voetbalintellect zorgen hetgeen uiteindelijk de Overijssselse gasten de das omdeed. De wedstrijd was nog open tot 10 minuten voor de officiële 90 minuten. Maar de achteraf tot ‘Speler van de Wedstrijd’ uitgeroepen Ahmed al Mahdi nam de regie met een prachtige volley vanaf 25 meter namens ODIN’59 over. Hij was de beste man op het veld door grote inzet, conditioneel sterk te zijn en hij was nauwelijks van de bal af te krijgen.

De samenwerking Ahmed al Mahdi met Frits Kramer wordt voorin steeds beter. Toen Thom de Vries, terugkomend van een lange blessureperiode inviel, kwam het tot zeer gevaarlijke acties en goede aanvullende samenwerking tussen De Vries en ‘Achie’.

ODIN’59 kreeg de eerste 10 minuten van de wedstrijd een drietal kansen om de score te openen en zelfs uit te bouwen. Het vizier stond echter niet op scherp en de geelhemden lieten daarna het initiatief te zeer aan Staphorst. Vervolgens werd Staphorst meteen gevaarlijk en dat resulteerde in een volley van Ruben Kin. De geconcentreerde keeper Joost Meendering kon echter pareren. Na bijna een kwartier voetballen keurde de verder goed leidende scheidsrechter Gerbert Stegeman een doelpunt van Staphorst (Reuvers) af. Mazzel voor ODIN’59 want centraal achterin stond het op dat moment ook niet goed. Daarna creëerde ODIN weer kansen met goed combinatiespel maar beloonde zichzelf niet met een doelpunt.

In de 26e minuut was het dan toch raak! Nadat de Staphorster spelers appelleerden voor buitenspel had ODIN-aanvaller Frits Kramer de bal al tegen het netje achter keeper Jorick Maats geschoten: 1-0. De voorzet was van Niels Jager.

Staphorst deed er na deze treffer meteen een schepje bovenop, maar na een goede combinatie van Niels Jager met Ahmed al Mahdi verzuimde Stef Halbersma de bevrijdende tweede treffer op het scorebord te laten zetten. In zijn schot zat te weinig venijn en kracht. Halbersma speelde een goede wedstrijd maar werd in de 73e minuut vervangen door aanvaller Thom de Vries.

Staphorst counterde nog een paar keer gevaarlijk in het eerste bedrijf maar Matthijs Verheul en Mike Reuvers hadden hun vizier niet bepaald op scherp staan. Mazzel voor ODIN’59. De mannen van Alex Geernaert gaven de voorsprong gelukkig niet weg. Het ODIN-legioen eiste nog vlak voor rust een strafschop na een overtreding binnen de beruchte lijnen op Al Mahdi. Scheidsrechter Stegeman peinsde daar echter niet over. ODIN’59 ging met een 1-0 voorsprong aan de thee.

Na de pauze begon Staphorst veel beter dan ODIN’59. De geelhemden werden diverse keren volkomen weggespeeld. Niemand die in de counters voorin en in het midden goed meeverdedigde en de ODIN-achterhoede maakte meteen overuren. Al in de 49e minuut resulteerde dat in de gelijkmaker door Stan Haanstra: 1-1. Er was een fase daarna dat je eerder dacht dat het 1-2 dan 2-1 zou worden. De gasten sneden elke keer handig door de rechter buitenkant en dit resulteerde in een buitenspeldoelpunt van Staphorst. Was dat een teken aan de wand? Neen....na bijna 70 minuten voetballen opeens wel een gevaarlijk afstandschot van Stef Halbersma. Ahmed al Mahdi legde de bal goed op hem af en kwam steeds beter in de wedstrijd. Daarna een schampschot op doel van Niels Jager. ODIN kreeg steeds meer mogelijkheden. Jammer dat een afstandschot van de met grote inzet en sterk spelende sterkhouder Nick Burger over ging.

Nadat Thom de Vries in de 73e minuut erin kwam ontstond er voorin meer vernuft in het spel. Grote inzet en slim voetballen maakten het spelletje op het vertrouwde sportpark Assumburg weer zoals vanouds vandaag. En dat deed Staphorst uiteindelijk de das om. In de 81e minuut kreeg De Vries al een goede kans op 2-1. Die ging er net niet in. In de 82e minuut dan de verdiende beloning: met een prachtige volley scoorde Al Mahdi met een mooi afstandschot de 2-1. Het was een lust voor het (voetbal)oog om de samenwerking Achie-De Vries gade te slaan en je zag dat Thom weer zin had om te voetballen na zo’n lange periode van blessureleed. Na prachtig voorbereidend werk legde hij af op Al Mahdi die de bal hard voorgaf en het was De Vries die met een lichte voetbeweging, binnenkant paal de wedstrijd alvast besliste: 3-1. In de 90e minuut nog een grote kans na een zeer mooie voorzet van Mart Willemse, maar de voorhoede was niet goed genoeg gepositioneerd voor de het doel van Maats. Aan de andere kant van het veld een weergaloze redding van keeper Joost Meendering. Wat een wedstrijd! In de extra tijd kwam ODIN’59 zelfs nog op 4-1 doordat De Vries zich grandioos vrijspeelde en nu aflegde op de in dienst van het elftal spelende Ahmed al Mahdi: 4-1. Dat was ook de eindstand.

Eindelijk weer eens een mooie en ouderwetse overwinning van ODIN’59 en dat op Staphorst. Het team van Geernaert speelde vandaag met grote inzet maar ook met slimheid. Dat is wat je ook nodig hebt om dit soort wedstrijden te winnen. De laatste 2 ontmoetingen in het paasweekend tegen Sparta Nijkerk en FC Lisse (koplopers) leverde al het nodige zelfvertrouwen op bij de spelers maar niet het maximum aan punten. Dit werd nu in de wedstrijd tegen Staphorst wel ingevuld.

We zullen zien of zich dat in de komende wedstrijd voortzet. Dan weer een finale: DOVO - ODIN’59. De Veenendalers wonnen vandaag verrassend uit tegen Hoek met 2-3. Het wordt de volgende speeldag weer een interessante wedstrijd. Tot dan!

Opstelling ODIN’59: Joost Meendering (k), Milan Koenders, Dustin Mijnders, Sem van Amersfoort, Mart Willemse, Stef Halbersma (73' Thom de Vries), Nick Burger @, Michael Lanting, Niels Jager (87' Mouad Ben Chekh), Ahmed al Mahdi, Frits Kramer.

Verder op de bank bij ODIN'59: Tom de Groot, Twan van Tunen, Gianluca Muller, Romain de Jong (k).

Staphorst: Jorick Maats (k), Leon Mulder (63' Sander de Grote), Dirk Muis, Reinier Crediet @, Matthijs Verheul, Stan Haanstra, Rubin Kin (73' Jurian van den Brink), Daimen Schra, Mark Schra (73' Jasper Huizing), Wouter van der Molen (84' Yannick Kaluzi), Mike Reuvers.

Verder op de bank bij Staphorst: Rutger Koopman, Daan Zwinselman (k).