Moeizame zege ODIN ’59 na imponerende start

ODIN 59 1

4 - 3

Goes (zon)

Niels Jager (kopbal)
5'
19'
Sven Mbikulu
Luke Vahle (schot)
20'
Assist: Joey Kooge
26'
Reza Maipauw
36'
Reza Maipauw
Julian van de Kreeke
40'
Sylvio Hage (schot)
61'
Renzo Roemeratoe (schot)
75'
Francis Kabwe Manengela (stift)
82'
Hiep Nguyen
Riad Elloukmani
90'
Assist: Niels Jager
91'
Sven Mbikulu
Souffiane el Ouazzani
91'
Sylvio Hage
Guillaume Clinckemaillie

Competitie

3e divisie A

Datum

20 november 2021 14:30

Scheidsrechter

C. Mulder

Accommodatie

Sportpark Assumburg-ODIN'59
Hoflaan 1
1967NE
HEEMSKERK
tel. 0251-237026

De productieve oefenwedstrijd afgelopen dinsdag tegen SDZ uit Amsterdam kreeg een gedeeltelijk vervolg in de competitiewedstrijd tegen v.v. G.O.E.S. Weliswaar werd er vier keer gescoord maar wisten de Zeeuwen drie maal het net te vinden. De spaarzame toeschouwers op Assumburg wisten niet wat ze zagen, binnen een half uur voetballen een riante 3-0 voorsprong ! ODIN ’59 overdonderde de tegenstander compleet met fris en aanvallend voetbal. Na het eerste half uur vloeide het initiatief volledig weg en kregen de rood-witten kans om orde op zaken te stellen. Vlak voor rust scoorde G.O.E.S. de aansluitende treffer en een kwartier na rust was het verschil nog maar één. Je voelde de bui aankomen, de Heemskerkers speelden meer tegen zichzelf dan dat ze zich concentreerden op hun opponent. Met nog een kwartier te spelen werd het zelfs 3-3 en daarna kregen beide ploegen kans op meer. De geel-blauwen rechtten hun rug, kregen weer grip op de wedstrijd, kropen ook een paar keer door het oog van de naald, maar troffen in de laatste minuut doel door een knappe kopbal van Sem. Waar het voorgaande wedstrijden vaak mis ging, puntenverlies in de slotfase, ging het nu goed en bleven drie zéér kostbare punten binnenshuis. 

 

Corona-maatregelen verhinderden steun van het ODIN ’59-publiek tijdens deze belangrijke wedstrijd tegen rode lantaarndrager v.v. G.O.E.S. (Gezamenlijk Opwaarts Eendrachtig Sterk). Bij Zeeuwse winst zouden zij de lantaarn in Heemskerk achterlaten, zij het op doelsaldo en een wedstrijd minder. Dat besef speelde door de Noord-Hollandse hoofden, on-ODIN’s namen ze direct het initiatief en grepen de tegenstander bij de keel. Dat het vrijwel direct succes zou hebben had iedereen gehoopt maar niet verwacht. Rechtsback Mouad stoomde op naar voren en leverde een perfecte voorzet af die door Niels met een mooie kopbal tegen de touwen werd geknikt, 1-0. Een ideaal moment om een cruciale wedstrijd te beginnen, er waren nog geen vijf minuten gespeeld ! Gesteund door de vroege voorsprong bleef de thuisploeg de aanval zoeken en overrompelde de bewoners van Zuid-Beveland compleet. Een volgende treffer hing in de lucht, alvorens het zo ver was moest Sem eerst handelend optreden om GOES-spits Manengela van een doelpunt af te houden. Uit de daaruit volgende aanval slalomde Joey door de Zeeuwse defensie, zag zijn schot tegen de paal belandden en vervolgens Luke uit de rebound raakschieten, 2-0. Vijf minuten later was het weer raak, een overtreding “binnen de 16” op Luke werd met een penalty bestraft en Ahmed schoot feilloos raak, 3-0. Wat een weelde, nog geen half uur gespeeld en een riante voorsprong. Hoe zou dit aflopen ? Het spelpeil zakte hierna behoorlijk in, waar ODIN ’59 de eerste dertig minuten heer en meester was, liep het ineens tegen zichzelf te voetballen. Duels werden verloren, passes kwamen niet aan, de grip op de wedstrijd verdween ineens als sneeuw voor de zon. Verbaasd zag je de wedstrijd kantelen en G.O.E.S. meer en meer het spelbeeld bepalen. Dat het vlak voor rust 3-1 zou worden was een logisch gevolg van het slordige voetbal dat de geel-blauwen op de mat legden. Toch was er wel een beetje geluk bij nodig, een schot van Sylvio Hage werd dusdanig van richting veranderd dat Joost kansloos was.

 

Na de thee duurde het geploeter van ODIN voort, een ongewijzigd team vocht meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. De Zeeuwen kwamen steeds dreigender op Joost af en hij had handen en voeten nodig om hen het scoren te beletten. Doelpunten maken is ook een probleem in het zuiden van het land. Er waren mooie, en opgelegde, kansen bij doch het vizier stond niet scherp genoeg om de twee doelpunten verschil binnen een kwartier goed te maken. Dat de achterstand toch verkleind werd was niet verrassend, meer het gevolg van de vele mogelijkheden die ze kregen. Renzo Roemeratoe bracht in de 61e minuut de achterstand terug tot één doelpunt en exact een kwartier later stiftte Francis Kabwe Manengela de gelijkmaker achter Joost. Daar gaat je riante voorsprong. Met het inbrengen van Michael voor de moegestreden Luke kwam er meer balans op het middenveld. Zowaar kwam er meer druk op het Goese doel en het geloof en vertrouwen om er een slotoffensief uit te persen. Daarentegen wisten de Zeeuwen zich gesterkt door de inhaalrace en aan beide kanten deden zich goede mogelijkheden voor. Over en weer ging het in de laatste tien minuten, mochten er toeschouwers geweest zijn dan zagen de “neutralen” een boeiend slot en de clubgebonden een zenuwslopend eind dat in een gelijkspel dreigde uit te komen. De drive bij ODIN ’59 was helemaal terug, ineens was de wil om te winnen weer aanwezig al moesten we tot de laatste minuut wachten tot de (onverwachte) beloning. Menigeen had zich al verzoend met een puntendeling toen de Heemskerkers in de slotseconden een hoekschop mochten nemen. De lange verdedigers (Sem en Mart) mee naar voren en Niels achter de bal. De hoge voorzet viel precies goed voor de inkomende Sem en met een krachtige kopstoot vloog de bal achter hun verbouwereerde doelman, 4-3 ! De twee minuten blessure- en wisseltijd die de goed leidende scheidsrechter Mulder bijtelde waren tekort om verandering in de stand aan te brengen. Waar ODIN ’59 in de slotminuten nog wel eens punten verspeelde, pakten ze nu de volle winst. Een zuur moment voor G.O.E.S. dat, naar ik begreep, niet voor het eerst de punten zag vervliegen in de laatste seconden.

 

Wat moet je hiervan zeggen, een prima half uur zou genoeg geweest moeten zijn om de wedstrijd onder controle te houden. De wisselvalligheid speelde op, een flinke dip die drie kwartier duurde gaf de Zeeuwen de gelegenheid zich terug in de wedstrijd te vechten. Daarna kwam de bevlogenheid terug en knokte ODIN ’59 zich naar een welkome overwinning. Goed was het (nog) niet maar de punten vergoeden veel.

 

Volgende week weer een uitermate belangrijke wedstrijd voor de stand om de onderste regionen te verlaten. Minimaal een punt bij VVSB is nodig om hen onder je te houden, winst zou helemaal prachtig zijn. Dat geeft meer lucht en zelfvertrouwen omdat op dinsdag 30 november het inhaalduel tegen Sportlust ’46 (Woerden) op het programma staat.               

 

ODIN ‘59 :

Joost Meendering (k), Sem van Amersfoort, Mart Willemse, Nick Burger (©), Luke Vahle (76’ Michael Lanting), Ahmed al Mahdi, Joey Kooge (92’ Dustin Mijnders), Sam Aarts, Niels Jager, Milan Koenders en Mouad Ben Chekh.

Overige wisselspelers ODIN ’59 :

Sersinio Profijt (k), Tom de Groot en Lefteris Grammenidis.

 

v.v. G.O.E.S. :

Klaudio Dervishi (k), Jelle Klap, Ruben Hollemans (©), Hiep Nguyen, Francis Kabwe Manengela, Huib van Hecke, Gianni Tiebosch, Sylvio Hage (91’ Guillaume Clinckemaillie), Reza Maipauw (36’ Julian van de Kreeke), Renzo Roemeratoe en Sven Mbikulu (91’ Souffiane el Ouazzani).

Overige wisselspeler v.v. G.O.E.S. :

Riad Elloukmani.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!