Hoflaan 1
1967NE
HEEMSKERK
tel. 0251-237026

Het eerste van ODIN’59 heeft in de thuiswedstrijd tegen SteDoCo in de 9e competitiewedstrijd verzuimd om op de ranglijst zijn bovenstaande tegenstander(s) te passeren richting middenmoot. In een matige thuiswedstrijd verloor het team van hoofdtrainer Alex Geernaert met 1-2 van de ploeg uit het Zuid-Hollandse Hoornaar. Voor rust (33’) nam SteDoCo met 0-1 de leiding door een eigen doelpunt van de gastheren. Na de thee viel in de 53e minuut de 0-2 voor SteDoCo door een treffer van Guytano dos Santos. De eer werd gered door een prachtig doelpunt van Joey Kooge (56’). Deze treffer werd mooi in de lange hoek geplaatst door de aanvaller na een soloactie. Dit doelpunt smaakte naar meer, maar de gelijkmaker viel na verwoede pogingen niet meer. Eindstand: 1-2.

ODIN’59 heeft in de belangrijke zespuntenwedstrijd tegen SteDoCo de winst gelaten aan het bezoekende SteDoCo en teleurstellend verloren van een tegenstander die deze punten net zo nodig had als de thuisploeg. ODIN’59 begon het eerste kwartier niet eens zo slecht. Afgezien van een mogelijkheid van de gasten om al in de eerste minuut (kans Vincent Verheul na afleggen van Olivier Pilon) de leiding te nemen, lieten beide ploegen in deze aanvangsfase goed verzorgd combinatievoetbal zien. De gasten van vandaag heetten SteDoCo dat betekent Sterk Door Combinatie, dus zij combineerden naar hartenlust en ODIN deed hiervoor niet onder. Maar na een half uur op die manier voetballen mis je dan toch het moment dat de juiste steekpass bijvoorbeeld via het middenveld naar voren gegeven wordt en men voorin hiermee iets zinnigs doet. Dat gebeurde te weinig.

Na 29 minuten voetballen liet de verder wel dreigende aanvaller Joey Kooge zien dat hij wel goed naar binnen dribbelt maar niet het juiste moment kiest om oerhard af te drukken. Voorlangs ging deze bal. Na zo’n 25 minuten bereikte de wedstrijd door dat ellenlange rondspelen van beide ploegen, inmiddels het predicaat saai. Een wanhopig, zwak afstandsschot in de 27e minuut van Hoornaar Guytano dos Santos na een fout van Nick Burger bevestigde dat.

Toen gebeurde wat er in dit soort wedstrijden juist niet moet plaatsvinden. ODIN scoorde maar niet en liet zich terugdringen. Het noodlot sloeg toe. In de 33e minuut een voorzet van SteDoCo en een eigen doelpunt van Kick Groot. Werden nu de ogen van de thuisclub geopend? Ja, Joey Kooge kwam vervaarlijk in hun zestienmetergebied maar was niet leep genoeg om te scoren of er een strafschop uit te slepen. Naarmate de 1e helft vorderde, werd de wedstrijd steeds saaier. De Zuid-Hollander Benjamin van Wanrooij leverde nog een half schot of voorzet af op goalie Joost Meendering. Bedenkelijk.

Na het fluitsignaal van de 2e helft van de uitstekend leidende scheidsrechter Jonathan van Dongen kreeg ODIN in de 53eminuut een grote kans op de gelijkmaker. De naar voren getogen ODIN-verdediger Kick Groot stond zo vrij als een vogeltje voor de goal van SteDoCo maar kopte  gemakkelijk in de handen van keeper Petar Stošković na een goede corner van Niels Jager. In plaats van de gelijkmaker viel aan de andere kant de 0-2. Na een defensieve fout kon Benjamin van Wanrooy diepgaan en legde in een scrimmage de bal op Pilon, die via de kluts kon terugleggen op Dos Santos. Laatstgenoemde kon makkelijk in 53e minuut de 0-2 achter goalie Joost Meendering intikken. De kans op 1-1 van Kick Groot werd omgezet in de 0-2 via Dos Santos voor SteDoCo.

Het leek alsof ODIN na deze 0-2 met de juiste winnaarsbeleving ging voetballen. Maar was dat niet te laat? Vier minuten na de 0-2 antwoordde ODIN’59 met de aansluitingstreffer. Na slecht opbouwen van SteDoCo kwam de bal bij de aan de zijkant geposteerde Kooge die na een prachtige solo de bal nu wel mooi in de lange hoek naast keeper Petar Stošković knalde: 1-2. Dat smaakte naar meer! ODIN kreeg ook hierna diverse kansen maar bleek overhaast te werk te gaan. De verder te onzichtbare Niels Jager kreeg een zeer goede kans op de gelijkmaker na een rush en goede voorzet van Mart Willemse, maar hij nam het schot technisch niet goed en de bal ging hoog over richting Hoogovens. Dat was de kans geweest op de gelijkmaker!

ODIN ontsnapte nog na een slecht schot van Benjamin van Wanrooij aan een grotere achterstand. ODIN kreeg ook (kop)kansen maar die werden niet goed genoeg uitgevoerd. De kans op 1-3 leek groter dan het maken van de 2-2. De wedstrijd werd afgesloten met een gevaarlijk afstandsschot van Sam Aarts en een laatste kans op de gelijkmaker. Dat had ook nog gekund, maar het bleef 1-2.

Na dit teleurstellende resultaat blijft ODIN’59 steken op de derde plaats onderaan. SteDoCo klimt van de 15e naar de 11eplek. Dat de laatste wedstrijd altijd te maken heeft met de daaropvolgende blijkt vandaag weer uit de uitslag van de koploper Sparta Nijkerk thuis tegen Hoek (ODIN’s tegenstander van vorige speeldag). De Zeeuwen wonnen met 1-2 in Nijkerk van de koploper.

Komend weekend is er geen competitiewedstrijd voor het eerste.
Over 2 weken volgt dan de de 11e wedstrijd: BVV Barendrecht – HSV ODIN’59.
Aanvang: 14.30 uur.

We hopen op betere tijden. Tot dan!

ODIN'59: Joost Meendering (k), Sem van Amersfoort, Mart Willemse, Nick Burger©, Ahmed Al Mahdi, Michael Lanting, Joey Kooge (83’ Luke Vahle), Sam Aarts, Niels Jager, Kick Groot en Mouad Ben Chekh (89’ Milan Koenders).
Verder op de bank bij ODIN'59: Tom de Groot, Lefteris Grammenidis, Clifton Gorissen, Romain de Jong (k).

SteDoCo: Petar Stošković (k), Etiën Mariana, Ingo van Weert, Yannick Cortie (90’ Mitchel de Zwart), Benjamin van Wanrooij, Milad Intezar©, Olivier Pilon, Vincent Verheul (66’ Joran Schröder), Laurens van der Voort, Simon van Zeelst (46’ Ibrahima Touré), Guytano Dos Santos (75’ Jeroen Sterrenburg).
Verdere wissels bij SteDoCo: Bryan Jongeneel, Giovanni Hiwat, Jochem van der Werff (k).