Eindelijk weer voetbal van het eerste van ODIN'59 op het vertrouwde sportpark Assumburg

ODIN 59 1

0 - 0

sc Heerenveen O21

Datum

23 juli 2021 19:30

Scheidsrechter

Niels Bos

Accommodatie

Friendship Sports Centre
Beemsterstraat 652
1027ED
AMSTERDAM
tel. 06-21534464

Na een lange periode van niet voetballen door corona was het dan eindelijk zover. De eerste oefenpot, als voorbereiding op het seizoen 21-22 ODIN’59-Jong Heerenveen, eindigde zoals het was begonnen: 0-0. Het eerste speelde sinds vorig jaar oktober weer eens een wedstrijd. 

Ja, eindelijk weer voetbal op sportpark Assumburg waarop aardig wat publiek was afgekomen na een turbulente tijd van onzekerheid. Als er sprake zou zijn van een kleine revanche zoals in de ODIN voorbeschouwing opgemerkt van de bekerwedstrijd ODIN’59 en de Grote Jongens van Heerenveen (onvergetelijk op 19 december 2018/1-3) was deze wedstrijd hoogstens een zinvolle oefenpot waarbij beide ploegen zeker de eerste helft niet voor elkaar onderdeden.

Even terug in de tijd: in de bekerwedstrijd destijds tegen het grote Heerenveen, gespeeld in een uitverkocht Telstarstadion, scoorde in de 3e minuut een back (weliswaar tevens wingback) Mitchel Bormann van ODIN’59. Vanavond tegen Jong Heerenveen scoorde geen verdediger maar ook geen aanvaller van ODIN. Ruim twee en een half jaar geleden velde Heerenveen ODIN’59 door doelpunten van de aanvallers Michel Vlap, Sam Lammers en Pelle van Amesfoort.

Maar goed. Dat is alweer verleden tijd. De vooraf licht favoriet gegeven Friezen moeten deze avond deels toch teleurgesteld huiswaarts gekeerd zijn na een vooral aanvallend tegenvallend resultaat. De ODIN-achterhoede stond zeker voor rust goed te verdedigen met de robuuste Geoffrey Akwasi Acheampong en een creatieve Sam Aarts in het hart van de verdediging. Daarachter stond ODIN-doelwacht Sersinio Profijt behoudens een foutje sterk te keepen en ontstond er zeker voor rust een leuke wedstrijd op Assumburg, waarbij aan beide kanten kansen werden gecreëerd.

In de 19e minuut was de veldbezetting voor het doel van Heerenveen-keeper Jan Bekkema niet optimaal en anders hadden de opgekomen geelhemden Acheampong of Grammendis de bal al koppend erin kunnen lopen, na een voorzet van back Milan Koenders.

De beste kans op een eerste goal van ODIN’59  kreeg na bijna een half uur spelen spits Luke Vahle na goed aangeven van opnieuw Milan Koenders. Niet lang daarna beantwoordde Heerenveen dit met een bijna niet te missen Friese mogelijkheid voor Roan van der Plaat. Nieuwe aanvoerder Thom de Vries schoot net naast het doel van Bekkema.

De 'jonkies' van Heerenveen deden zeker wat terug doordat Cris van der Zee twee goede kansen liet liggen. Een keer na een fout van keeper Sersinio Profijt, die zich daarna wel prima herstelde, en de andere keer bij een counter. Vlak voor de thee loste Luke Vahle nog een schot op het Heerenveen doel maar deze was te zacht om de Heerenveen-goalie te kunnen verschalken.  

Na de thee, zoals gebruikelijk in oefenduels, de nodige wissels. ODIN-hoofdtrainer Alex Geerneart zette onder andere Mouad Ben Chekh, Niels Jager, Maurice Blokzijl, Joey Kooge, Patrick Blokker, Twan van Tunen, Timo van der Lugt en Nick Burger in. Joey Kooge legde goed voor op Thom de Vries die met de kop dicht bij een leidinggevende treffer zat, maar te zacht. De wedstrijd ging op en neer en Heerenveen rondde niet af door tijdig een verlossend afstandschot op het juiste moment te lossen. Hierdoor kon goalie Serginio Profijt wederom excelleren. Joey Kooge brak onder andere goed door maar legde de bal terug maar de veldbezetting voor het Heerenveen doel was niet goed. Weg kans! Door de gemiste kansen bleven de defensies overeind en bleef het 0-0. Jammer dat Heerenveenspeler Kaj van der Veldt vergezeld van een rode prent aan het eind van het duel moest inrukken van scheidsrechter Niels Bos.

ODIN’59 hoofdtrainer Geerneart was niet ontevreden: “We speelden tegen een goede tegenstander vanavond. Het was onwennig na een lange periode zonder wedstrijden, maar heerlijk dat we weer konden spelen”.

De volgende uitdaging is gepland op dinsdag 27 juli 2021 aanstaande. Dan de oefenwedstrijd Quick Boys-ODIN’59 in Katwijk aan Zee. Aanvang: 20.00 uur.

Basiself ODIN’59: Sersinio Profijt (K), Tom de Groot, Mart Willemse, Lefteris Grammenidis, Clifton Gorissen, Luke Vahle, Thom de Vries (c), Michael Lanting, Geoffrey Akwasi Acheapong, Sam Aarts, Milan Koenders.

Verder op de bank: Hielke van der Laan (k)

Basiself sc Heerenveen O21: Jan Bakkema (K), Stefan Westra, Caleb Asante, Kai van der Veldt, Roan van der Plaat, Demo Koida, Levi de Wilde, Cris van der Zee, Axel Schouwstra, Floris Quadvlieg, Zenya Deurlo.

Wisselspelers sc Heerenveen O21: Noah de Waal, Noah Stassin, Thijs Reuvers, Jaimy Kroesen, Rasmus Wendt, Jonah Talan.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!