Te veel verdedigende fouten achterin breken ODIN’59 op in 2e oefenwedstrijd tegen ADO’20

Sead Mazreku (schot)
28'

4 augustus 2021 20:00

Lars van Leeuwen

Het eerste van ODIN’59 heeft haar tweede oefenpot met 2-0 verloren van dorpsgenoot en zondag derdedivisionist ADO’20. Op een mooie voetbalavond qua weer verloor ODIN’59 onnodig van toernooi gastheer ADO’20. De wedstrijd werd al ruim voor rust in het voordeel van de gastheren beslist door doelpunten van Milan Klopper (14’) en Sead Mazreku (28’) van ADO’20.

ODIN’59 begon behoudens een verkeerde terugspeelbal van Niels Jager niet onaardig. Sam Nijman kreeg daardoor wel een kopkans maar miste. ODIN’59 was het eerste kwartier van de wedstrijd beter aan de bal en er ontstond dreiging van met name aanvaller en aanvoerder Thom de Vries. Hij werd in een goed opgezette aanval goed in de diepte aangespeeld en slalomde richting ADO-doel. De ADO middenvelder Luc van Schuffelen trok echter aan de noodrem, met als gevolg een vrije trap op de rand van de zestien meter. Die werd genomen door Niels Jager maar doelwacht Nick Boom kon redelijk makkelijk pareren. ODIN’59 had nog verschillende mogelijkheden daarvóór voorin maar was niet medogenloos genoeg.

Toen de 14e minuut. ADO’20 bouwde prima op en via Daan Boerlage belandde de bal met een mooie pass bij Milan Klopper die dit kadootje graag uitpakte en de leidende treffer liet aantekenen: 1-0. De ODIN verdediging stond niet goed gepositioneerd. Na bijna een half uur spelen weer een fout achterin, maar Raymond de Waard lobte gelukkig voor de geelhemden over het doel van Joost Meendering. In de 28e minuut was het wel weer raak. Door weer een verdedigende fout zette Sead Mazreku ADO’20 op 2-0. Makkelijk weggegeven. ODIN dreigde overlopen te worden.

Niet lang hierna (32’) een kans voor ODIN’59. Het schot van Thom de Vries werd echter door goalie Boom gepareerd tot corner. Daarna kansen over en weer, maar de beste weer voor ADO’20. Na opnieuw een persoonlijke fout achterin bij ODIN kwam Milan Klopper 1 op 1 te staan met ODIN-doelman Joost Meendering.
De ODIN goalie had zijn handen vol vanavond maar wist de bal schitterend te pareren.
De gaten die achterin vielen, leken na ruim een half uur voetballen zijn weerslag op het verdere spel van ODIN’59 te hebben. De samenwerking tussen de linies verliep steeds matiger. Hoofdtrainer Alex Geernaert moet ontevreden geweest zijn en bracht 3 wissels tegelijk erin.

Na een goede pass van de ingevallen Milan Koenders op de diepgaande Mart Willemse kon deze in de extra blessuretijd van de eerste helft gestopt worden door Marvin Boom. Met de toegekende vrije trap kwam ODIN niet tot een aansluitingstreffer voor rust.

Na de thee: de nodige wissels. ADO’20 verscheen met een compleet ander team en ODIN wisselde ook. Het eerste kwartier van de tweede helft viel er weinig (van beide kanten) te beleven. ODIN creëerde te weinig kansen en ADO’20 bleef al met al de bovenliggende partij. Wat een wedstrijd mooi maakt zijn vaak de onverwachte acties van spelers die de keeper van de tegenpartij verschalken. Daar ontbrak het aan in deze wedstrijd. De kansjes die ODIN’59 na rust kreeg werden verprutst of er werden de verkeerde keuzes gemaakt. Zo bleef een vroege score in de wedstrijd doorslaggevend voor het (eind)resultaat.

Komende zaterdag oefent ODIN’59 tegen hvv Hollandia uit Hoorn (Derde divisie zondag). Aanvang op sportpark Assumburg is 14.30 uur.

Basiself ODIN’59: Joost Meerdering (k), Sem van Amersfoort, Twan van Tunen, Mo Ben Chekh, Nick Burger, Niels Jager, Sam Aarts, Michael Lanting, Thom de Vries (c), Ahemd al Mahdi en Luke Vahle.

ADO’20: Nick Boom (k), Ruben Doesburg, Sem Kroon, Luc Schuffelen, Sam Nijman, Sead Mazreku,
Ted Amson (c), Daan Boerlage, Danny Lute, Jan-Willem Tesselaar en Milan Klopper.