ODIN’59 boekt eerste overwinning seizoen 21-22 en wint oefenduel van Hollandia: 4-0

ODIN 59 1

4 - 0

Hollandia 1

Assist: Joey Kooge
Assist: Joey Kooge
Luke Vahle (intikker)
83'
Assist: Joey Kooge

Datum

7 augustus 2021 14:30

Scheidsrechter

Raymond Schipper

Accommodatie

Friendship Sports Centre
Beemsterstraat 652
1027ED
AMSTERDAM
tel. 06-21534464

Beter getimed kon bijna niet. ODIN’59 pakte in de 3e oefenwedstrijd ter voorbereiding op het komende seizoen de eerste overwinning. ODIN’59 won met 4-0 tegen zondag 3e divisionist hvv Hollandia uit Hoorn. Opvallende speler bij de geelhemden was Ahmed al Mahdi die met een hattrick 3 doelpunten voor zijn rekening nam. Treffer nummer 4 kwam op naam van Luke Vahle. Achterin werd verdienstelijk de nul gehouden. 

ODIN’59 leek alles beter geregeld te hebben dan in de wedstrijd en de nederlaag van afgelopen dinsdag tegen ADO’20 (2-0). Met moeder natuur leek overeengekomen dat een pittig regenbuitje zich uitsluitend tijdens de rust afspeelde. Daarna was het weer prima toeven rond het veld op Assumburg.

Fijn als alles zo meezit.

ODIN-hoofdtrainer Alex Geerneart kwam met een redelijk verrassende opstelling door Nick Burger en Sam Aarts in de achterste linie te posteren. Deze wedstrijd werd achterin verdienstelijk de nul gehouden. Goalie Joost Meendering kreeg geen tegendoelpunt te verwerken. Ook was er meer diepgang in het spel mede vanuit de achterste linie. In het eerste half uur kreeg Clifton Gorissen de meeste kansen, maar hij had de wind niet mee bij het benutten hiervan. Man van de wedstrijd werd Ahmed al Mahdi.

Deze hardwerkende en sympathieke Amsterdammer in Heemskerkse dienst was in goede doen en scoorde 3 maal deze wedstrijd. De eerste goal was een juweeltje. Half lobbend gaf  'Achie' keeper Wiese het nakijken. De bal ketste nog even tegen het aluminium via de binnenkant van de lat. Dat was dan de eerste goal voor het seizoen 20-21 voor ODIN 1! Er zouden er meer volgen vanmiddag. Hollandia liet via Bart Spil zien dat het niet helemaal het vizier op scherp had staan. Toch waren ze een paar keer gevaarlijk voor het doel van Meendering.

Na de thee meteen een gevaarlijk afstandschot van ODIN speler Niels Jager. De Hoornse keeper Joey Wisse kon (nog) pareren. In de 69e minuut ging het dan toch mis in de opbouw van de ploeg uit Hoorn. Na een prima pass in de omschakeling maakte Al Mahdi dankbaar gebruik van een nieuwe doelkans en scoorde de 2-0.

Dan de 74e minuut. Een snelle uitbraak van de steeds beter spelende Joey Kooge. Hij bracht Al Mahdi in een niet te missen positie: 3-0. In de 83e minuut na weer goed voorbereidend werk van Kooge kon spits Luke Vahle de 4-0 aantekenen. Ook voor hem de eerste goal voor ODIN 1 in dit nieuwe seizoen.

Dat ging stukken beter dan tegen ADO’20 in de Gerrit van Hooff Memorial afgelopen woensdag. Hollandia speelt in dezelfde 3e Divisie zondag. Het is een beetje voorbarig maar wat moeten de papieren voor komend seizoen in die klasse toch gunstig liggen voor ADO’20 dat met grote cijfers van ODIN’59 hadden kunnen winnen.

Bij ODIN stonden deze wedstrijd op een gegeven moment slechts 2 spelers uit het team van vorig seizoen in het veld. Veel spelers zijn bij de geelhemden vertrokken maar met deze bijna nieuwe goede groep moet de nieuwe trainer Geerneart toch steeds meer vooruitgang kunnen boeken.  

De volgende (oefen)wedstrrijd van het eerste is op zaterdag 14 augustus: Unitas – ODIN’59. Deze uitwedstrijd in Gorinchem (3e Divisie Zondag) begint om 14.30 uur.

Basiself ODIN’59: Joost Meendering (k), Tom de Groot, Mart Willemse, Sam Aarts, Milan Koenders, Nick Burger (c), Lefteris Grammenidis, Michael Lanting, Clifton Gorissen, Ahmed al Mahdi, Niels Jager.

Wisselspelers ODIN’59:
Serginio Profijt (k), Sem van Amersfoort, Luke Vahle, Joey Kooge, Maurice Blokzijl.

Basiself hvv Hollandia: Joey Wiese (k), Nick de Wit (c), Marijn Ploem, Milan Vissie, Sem Biezen, Joep Rive, Nick Kuin, Mark Zwagerman, Boyd Stevens, Jesse Wenners, Bart Spil.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!