Hoflaan 1
1967NE
HEEMSKERK
tel. 0251-237026

Met een kleine overwinning op zaterdag 3e klasser Olympia Haarlem tankte het vlaggenschip van ODIN ’59 zelfvertrouwen voor de competitiestart. Daarin staat a.s. zaterdag titelkanditaat Sparta Nijkerk te wachten en dat is beslist “different cook” zoals een bekend bondscoach ooit aangaf. Toegegeven, de Haarlemmers beschikken over een uitstekende ploeg die momenteel op een veel te laag niveau speelt. Desondanks had van de gastheren best wat meer dreiging mogen uitgaan. Met een ruststand van 1-1 en een 3-1 overwinning heeft de midweekse (ingelaste) wedstrijd nut gehad om wedstrijdritme op te doen.

Direct na het beginsignaal liet Olympia zien dat ze niet gekomen waren om zich in te graven. Met snelle combinaties en scherpe crosspasses trokken ze onbevangen ten aanval. Eigenlijk het spelletje dat de Heemskerkers goed ligt, laat de tegenstander maar komen en vanuit de omschakeling toeslaan. Dat gebeurde al na zeven minuten, uitstekend voorbereidend werk van Niels werd door Ahmed nauwkeurig afgerond. Vanaf randje buitenspel vloog de bal bij de 2e paal binnen, 1-0. Lang kon ODIN ’59 niet profiteren van de snel verkregen voorsprong, direct na de aftrap werd het 1-1. Janyro Purperhart profiteerde van een te zachte terugkopbal en tikte de gelijkmaker binnen. Qua spelbeeld veranderde er weinig, de Schalkwijkers dicteerden en de geel-blauwen loerden op de counter. Achterin bij Olympia zat het potdicht, er was nauwelijks doorkomen aan. Zo ook aan Heemskerkse kant, behoudens enkele mogelijkheden uit vrije trappen en corners waren er weinig hoogtepunten te noteren.

De tweede helft zou meer spektakel bieden dan de voorgaande 45 minuten. Al werd er veelvuldig gewisseld aan beide kanten, de thuisploeg kroop wat meer uit zijn schulp. Na een kwartier leverde dit succes op, wederom deed Niels het voorwerk en kon Ahmed intikken, 2-1. Met de komst van Joey voorin kwam er direct meer snelheid in de ploeg en daar hadden de Haarlemmers het lastig mee. Nauwelijks een minuut na de verkregen voorsprong werd de marge verdubbeld. Milan had een uitstekende actie aan de rechterkant van het veld, bediende Joey op maat en met een listig stiftballetje passeerde hij de Olympia-doelman, 3-1. In het resterende half uur werd er veel gewisseld aan Olympia-kant, iedereen mocht speelminuten maken. De stand bleef ongewijzigd, de Haarlemmers lijken me klaar voor de competitie, voor ODIN ’59 is het afwachten wat de competitiestart brengt ……