Hoflaan 1
1967NE
HEEMSKERK
tel. 0251-237026

Het eerste van ODIN’59 heeft in de blessuretijd een gelijkspel in de voorronde van de KNVB-beker door een pijnlijke defensiefout van de geelhemden weggegeven aan 2e divisionist De Treffers uit Groesbeek. Invaller Bram Zwanen pakte het kadootje gretig uit na een dieptepass van een andere invaller Gino van den Berg. ODIN’59 nam al in de eerste minuut de leiding na een goede goal van aanvaller Joey Kooge. Kooge was defensief ongelukkig waardoor De Treffers zeer laat in de 1e helft langszij kwamen (1-1) via Coen Maertzdorf (44’). Einduitslag: 1-2.

Wat kan voetbal onrechtvaardig zijn! Maar goed een andere conclusie uit de wedstrijd van vanavond is dat als het eerste van ODIN’59 met zo’n grote inzet in de competitie voetbalt het zeker ook naar boven op de ranglijst mag kijken. Wat een wedstrijd!

Naarmate de wedstrijd vorderde begon ODIN’59 zelfs de beste papieren te krijgen op een overwinning tegen een tegenstander die zeker voor rust uitblonk in het vallen in de 16 meter en janken bij de scheidsrechter om een strafschop. Wat aan de orde is, is dat De Treffers hoofdtrainer Jan de Jonge op de trainingen frequent afrondingsoefeningen moet plannen want de Gelderlanders brouwden er qua kansen-benutten niet veel van. ODIN’59 daartegenover voetbalde sober en gedegen en gaf bijna niks weg.

De wedstrijd ontspon zich niet alleen als spannend maar een aantal spelers groeiden uit tot een lust voor het voetbaloog. Zo moet ‘de liefhebber’ genoten hebben van centrale verdediger Sam Aarts, een mooie voetballer met een prachtige opbouw en traptechniek. Fijn dat Sam ook weer fysiek steeds sterker wordt. En hij moet dit consolideren.

Dan aanvoerder Michael Lanting die uitblonk op het middenveld. En Mart Willemse liet weer bij vlagen het voetbal zien als vanouds in goede tijden. Een linksback waar je niet langskomt. Daarnaast groeide ODIN’59-goalie Joost Meendering tot grote hoogte en was het des te jammerder dat in de allerlaatste seconde een mogelijke verlenging afgewend werd.

Daarvóór had namelijk Ahmed al Mahdi die vanavond beresterk was de 2-1 overwinning op zijn schoen, maar doordat zijn standbeen niet goed stond om aan te leggen mislukte zijn schot en de mogelijke overwinning.

ODIN'59 begon uitstekend. Een ongelofelijk mooie dribbel van Joey Kooge werd reeds in de eerste minuut hard in het net achter keeper Jordy Rondeel gepoeierd door diezelfde ODIN-speler. Pas laat in de eerste helft trok Maertzdorf (44') de stand gelijk.

Na rust wilde De Treffers ODIN’59 het gevoel geven dat ze overlopen zouden worden maar de Heemskerkers verdedigden uitstekend en de kansen die de Gelderlanders kregen, hielpen ze om zeep. ODIN'59 kreeg de laatste 10 minuten kansen, maar de bal ging er niet in. Je begon te denken ‘als de bal er bij De Treffers niet ingaat dan valt hij wellicht aan de andere kant’. En ja hoor: in blessuretijd scoorde De Treffers dan wel of niet in de schoot geworpen de winnende treffer en keerde de ploeg van de hoofdverantwoordelijke trainer Jan de Jonge laat op deze mooie voetbalavond blij terug richting Groesbeek.

Dit moet verwerkt worden. Het eerste kan terugzien op een wedstrijd met veel strijd met en voor elkaar. Als dat komende zaterdag in de competitiewedstrijd ODIN’59 – DOVO doorgetrokken kan worden, kunnen we zeker nog vaker genieten dit seizoen.

Opstelling ODIN'59: Joost Meendering (k), Mouad Ben Chek, Sem van Amersfoort, Sam Aarts, Kick Groot, Mart Willemse, Michael Lanting @, Niels Jager, Ahmed al Mahdi, Clifton Gorissen (67' Lefteres Grammenidis), Joey Kooge (88' Luke Vahle).

Opstelling De Treffers: Jordy Rondeel (k), Bryan Sirvania, Ricardo Ippel @ (81' Daan van Hees), Coen Maertzdorf (46' Gino van den Berg), Robin Jansen, Teije ten Den (70' Marlon Versteeg), Gavin Vlijter, Brian Campman, Tjeu Langeveld, Dennis Hettinga (46' Bram Zwanen), Jordy Thomassen.