Ogür Kaya (solo)

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

21 september 2013 14:30

Will, J.S.

In een matig duel werd Montfoort in eigen huis met 1-3 aan de kant gezet. Ogur Kaya schoot 2x raak voor de Heemskerkers. Samen met Quick Boys gaat ODIN’59 aan de leiding in de hoofdklasse A met 9 punten uit de eerste 3 wedstrijden.

Vorig seizoen was ODIN’59 na de eerste 3 duels terug te vinden in de kelder van de hoofdklasse A. Dit seizoen is de situatie van een veel beter kaliber en blijkt het eerste trio aan wedstrijden goed voor het voltallige aantal punten. De wedstrijd zelf verdiende geen schoonheidsprijs, maar was er een van de gemiste kansen.

Het duel op sportpark Hofland kon twee kanten opgaan. Dat bleek maar weer na de goede beginfase voor de Heemskerkers. Na de openingstreffer van de thuisploeg via Menno Venhof, na een klein kwartier, was de equipe van trainer Mark Evers even de weg kwijt, want Montfoort had binnen een zestal minuten daarna de score kunnen uitbouwen door de inzet van Denny van Loen en een kansrijke poging via Bart Roelofs. Doelman Barry van Dijk hield de Geelhemden echter op de been met uitstekende reddingen. Die missers werden Montfoort fataal want ODIN’59 herpakte zich met een prachtige treffer van Ogur Kaya. De aanvaller plaatste, na een klein halfuur, de bal uiterst subtiel hoog in de verre hoek achter doelman Johan Verkerk, 1-1.

Op slag van rust had Kaya de Heemskerkers zelfs nog aan de leiding kunnen schieten, maar het vizier van de aanvaller stond toen niet op scherp. Na rust leken de rollen omgekeerd, waarbij de voor Paul Groen ingevallen Tim Koops een kansrijke inzet van Nicolai Verbiest met een prima blok onschadelijk maakte. Faruk Yurdakan schoot de bezoekers met nog een halfuur op de klok toch aan de leiding. Frits Kramer had dat eerder kunnen doen, oog in oog met Verkerk. De goalie van Montfoort pareerde uitstekend op de inzet van Kramer, maar zag de bal voor de voeten van de trefzekere Yurdakan belanden, die niet twijfelde en de voorsprong overtuigend tegen het net schoot, 1-2.

Bas Ent had daarna aan alle Montfoortse illusies een eind kunnen maken door Verkerk voor de derde maal de gang naar het net te laten maken. Ent scoorde echter niet alleen voor Verkerk en hield de thuisploeg daarmee in de race. Op zoek naar de gelijkmaker wist Montfoort met enkele kansrijke hoekschoppen nog behoorlijk gevaar te stichten, maar kwam niet meer tot scoren. In blessuretijd bepaalde Kaya met zijn tweede treffer van de middag de stand op 1-3 in het voordeel van de Heemskerkse manschappen.

Scheidsrechter Joachim Will had geen makkelijke middag met zijn twijfelende assistenten. Bij Montfoort gingen Nicolai Verbiest, Joost van Apeldoorn en Chanan Brandsma met geel op de bon. Aan ODIN´59 zijde liep Randy Onuoha tegen geel aan.

Basiself ODIN’59: B.v.Dijk, Hols, Kramer, Kaya,  Bronkhorst, Groen, Onuoha, Yurdakan, Scheffer, Verwey, Ent.

Basiself Montfoort: Verkerk, Van Oostrom, Gruters, Verbiest, Van Ede, Roelofs, Van Apeldoorn, Van Loen, Laoikili, Venhof, Resida.