ODIN’59 trekt overwinning niet over de streep. SDC Putten komt ver in blessuretijd voor tweede maal langszij!

SDC Putten 1

2 - 2

21'
Faruk Yurdakan (intikker)
Assist: Ron Scheffer
Richard Gooijer (scrimmage)
28'
Gudo van Donkelaar
31'
58'
Assist: Bas Ent
76'
Richard Gooijer (penalty)
98'

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

16 november 2013 14:30

Keijl, G.

ODIN’59 is er wederom niet in geslaagd om een schijnbare zege over de streep te trekken. Met arbitrale steun wist SDC Putten alsnog na 8 minuten blessuretijd vanaf 11 meter de gelijkmaker binnen te schieten om de ploeg van trainer Mark Evers 2 dikverdiende punten te kunnen ontfutselen. Einduitslag na 98 minuten; 2-2.

ODIN’59 ging op hoog tempo de wedstrijd in en startte beter dan de laatste weken. Faruk Yurdakan bestendigde dat met een fraaie treffer op aangeven van Ron Scheffer, die met een halve omhaal de trefzekere Yurdakan vogelvrij voor doelman René van Hemel zette, 0-1. Na 20 minuten was dat de verdiende openingstreffer. Een groot Heemskerks offensief had de stand daarna kunnen uitbouwen. Frits Kramer was toen met het hoofd wel dreigend, maar kwam niet tot scoren.

De equipe van  oefenmeester Bert van Hunenstijn had zelf moeite om het spel te maken en loerde daarom op balverlies van de bezoekers. Putten verdiende met een razendsnelle omschakeling een hoekschop waaruit na een klein halfuur de gelijkmaker viel via aanvoerder Richard Gooijer, 1-1. In de eindfase voor rust was aan ODIN’59 zijde doelpuntenmaker Yurdakan nog behoorlijk dreigend met het hoofd, maar miste finesse in de afronding.

Na rust bleek de spits op prima aangeven van de uitstekend ingevallen Bas Ent voor de tweede maal trefzeker. Na 6 weken blessureleed mocht Ent eindelijk weer zijn eerste acties maken, die meteen tot een bepalende assist op Yurdakan leidde. De topscoorder van ODIN’59 tekende alweer voor zijn 7e treffer van het seizoen, 1-2. Vlak daarvoor kon Rick van der Ree tot tweemaal toe niet overtuigen met zijn pogingen om ODIN’59 doelman Barry van Dijk te passeren. Eenmaal ging zijn inzet hoog over en andermaal stond het vizier ruim naast het doel gericht.

Veel offensieve arbeid op hoog tempo leverde niet de gewenste derde treffer op voor de selectie van Evers. Putten trachtte krampachtig te profiteren van balverlies bij de Heemskerkers en hield daardoor geloof op een goede afsluiting van het duel. De thuisploeg werd verder in het slijk geduwd door de tweede gele kaart van Gudo van Dronkelaar, die het strijdperk met rood moest verlaten want de verdediger had de handen nodig om de snelle Ent tot stoppen te dwingen, met nog een kwartier op de klok. Even later legde Ent, die doelman Van Hemel al gepasseerd was, de bal uitstekend neer zo’n 3 meter buiten het doelgebied, maar Yurdakan was enkele meters daarvoor gestrand en niet bij machte om de bal tussen de palen te werken.

Met 10 man was het alles of niets voor de thuisploeg. Met assistentie van scheidsrechter Keijl kon SDC Putten een blamage voorkomen door in de allerlaatste seconde van de 8 minuten durende blessuretijd een penalty te incasseren om zo toch nog een punt in huis te houden. De opmerking van een meegereisde ODIN’59 supporter; ‘’Scheids, het is al bijna zondag’, wees Keijl op het feit dat de tijd om was, maar de leidsman volgde zijn eigen richtlijn en speelde daarmee SDC Putten in de kaart. Doelman Barry van Dijk liep tegen geel aan en kon niet voorkomen dat Richard Gooijer vanaf 11 meter de 2ePuttense gelijkmaker tegen het net schoot, waarna Keijl direct het sein gaf voor het einde van de wedstrijd, 2-2. ODIN’59 is een plekje gezakt op de ranglijst van de hoofdklasse A en staat nu 8e. Putten is dankzij het gelijke spel een plaats gestegen en is terug te vinden op de 9e positie.

Basiself ODIN’59: Van Dijk, Hols, Koops, Scheffer,  Bronkhorst, Cremers, Yurdakan, Kramer, Kolder, Verwey, Akkabi.

Basiself  SDC Putten: Van Hemel, Gooijer, Scheenstra, Van Groen, Van der Ree, Kaya, Kurdal, Buter, Van Dronkelaar, Vlietstra, Degenaar.