Mike Derlagen

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

30 november 2013 14:30

Rijsbergen, B. van

ODIN’59 is er niet in geslaagd om Quick Boys, net als vorig seizoen, aan de zegekar te binden. Een flitsende start bracht de equipe van trainer Mark Evers al in de 5e minuut nog wel aan de leiding via Ron Scheffer, maar door de toekenning van een discutabele penalty kwam Quick Boys 10 minuten voor rust langszij. In het tweede bedrijf schoot Jeroen Ketting de Katwijkers van dichtbij naar een 1-2 zege toen keeper Barry van Dijk niet bij machte was om een vrije trap van Jaap van Duijn voldoende te keren.

Het duel startte in hoog tempo. ODIN’59 leek niet van plan om voor de 5e achtereenvolgende keer dit seizoen  in eigen huis de punten weg te willen geven.  Een vroege treffer via Ron Scheffer bestendigde die optie, want op fraai aangeven van de in de basis gestarte Amin Ouass schoot Scheffer zijn team met overtuiging naar de vroege voorsprong, 1-0. Van Dijk moest even later handelend optreden bij het antwoord van Quick Boys via Jaap van Duijn.

Het initiatief om vol voor de aanval te gaan legde risico in het spel bij ODIN’59. De snelle omschakeling van de Katwijkers vroeg daarom grote alertheid in de gelederen van de thuisploeg. Dat lukte niet altijd, waardoor de ploeg van trainer Ted Verdonkschot kansen kreeg. Maar Van Dijk hield ODIN’59 knap op de been, want de sluitpost stopte tot tweemaal toe een harde inzet van aanvoerder Maarten Woudenberg.

Tien minuten voor rust kwam Quick Boys vanaf 11 meter langszij na een discutabele beslissing van scheidsrechter Bart van Rijsbergen. Overtuigd door het massaal om een handsbal roepende Katwijkse publiek werd een bal tegen het gezicht van verdediger Milo Cremers door grensrechter Oosterveer beoordeeld als contact met de hand. Arbiter Van Rijsbergen ging na overleg met zijn assistent overstag en legde de bal, tot verbazing en afgrijzen van alle Heemskerkers, op de stip. Bart Freke velde het onterechte vonnis, 1-1.

Een kleine tien minuten na rust zakte ODIN’59 nog dieper in de put toen Van Dijk geen kans zag een harde vrije trap via Jaap van Duijn klemvast te pakken. Jeroen Ketting bleek het meest alert en tikte de Katwijkers aan de leiding, 1-2. Faruk Yurdakan was daarna nog dicht bij de gelijkmaker. Op aangeven van Scheffer schoot de spits echter voorlangs. En even later kopte Yurdakan, in kansrijke positie, de bal in het zijnet. Van Dijk behoedde de Heemskerkers in de eindfase van het duel voor een grotere nederlaag door een tweetal vrije trappen van de voet van Van Duijn uitstekend te keren. De ingevallen Burak Bulduk had in blessuretijd nog een punt voor ODIN’59 kunnen redden. Zijn poging vanuit de tweede lijn eindigde echter net naast het doel bij keeper De Groot. Quick Boys steeg door de winst van plek 5 naar plek 4. ODIN’59 zakte van de 8e naar de 9e positie op de ranglijst van de hoofdklasse A.

Basiself ODIN’59: Van Dijk, Ouass, Koops, Scheffer,  Bronkhorst, Cremers, Yurdakan, Kramer, Ent, Groen, Van ‘t Hof.

Basiself  Quick Boys: De Groot, Breinburg, Freke, Ketting, Kuhlmann, Van Duijn, Derlagen, Ruijter, Woudenberg, Zwarthoed, Hoek,