51'

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

7 december 2013 14:30

Brito Roque, S. de

De een na laatste wedstrijd voor de winterstop is ODIN’59 er in geslaagd om een punt uit Veenendaal op te halen. Tegen DOVO kwam de formatie van oefenmeester Mark Evers vroeg in het duel op voorsprong door een prachtige treffer van Ogur Kaya. Jacky Testa la Muta bracht de thuisploeg vlak na rust langszij. Ondanks kansen aan beide zijden bleven de ploegen steken op een verdiende 1-1 puntendeling.

Barry van Dijk behoedde ODIN’59 voor een hele rappe achterstand in de tweede minuut. Een kansrijke inzet van Colin Broers werd door de Heemskerkse goalie met de linkerhand katachtig gepareerd. ODIN’59 nam daarna het initiatief met de balverovering via Danny Hols die Ron Scheffer bereikte. Scheffer stuurde op zijn beurt Ogur Kaya op pad, die, na een klein kwartier, met een fraaie lob de bal geraffineerd achter de kansloze keeper Mike van Houten plaatste, 0-1.

ODIN’59 kwam de fase voor rust goed weg door uitstekend keeperswerk van Van Dijk. De goalie moest tweemaal achtereen vol aan de bak na ongelukkige momenten in de Heemskerkse defensie, waarbij Evert Brouwers kansrijk was voor DOVO, maar Van Dijk niet wist te passeren. De druk op ODIN´59 werd opgevoerd door een fraaie actie van de ingevallen Jacky Testa la Muta. Wederom bleek Van Dijk alert genoeg om de Heemskerkse voorsprong in ere te houden.

Na rust was Testa la Muta wel trefzeker na een een-tweetje met de handig Faisal Kaouass en bracht de ploeg van scheidend trainer Peter Visee langszij, 1-1. ODIN’59 rook, ondanks de goede fase van DOVO, aan een nieuwe voorsprong bij de inzet van Bas Ent, maar Ent vond Van Houten op zijn weg. Ook Faruk Yurdakan was kansrijk uit de tweede lijn. Het vizier van Yurdakan stond echter veel te hoog afgesteld. Bij de laatste poging van Ent raakte de flankaanvaller geblesseerd. De halve omhaal die daaraan vooraf ging eindigde op het dak van het doel bij Van Houten. Barry van Dijk won uiteindelijk een punt voor de Heemskerkers want hij bokste in de eindfase de kansrijke inzet van Jeffrey Arends uit de gevarenzone, waardoor de wedstrijd bleef steken op een 1-1 remise. ODIN’59 klom een plaatsje op de ranglijst naar de 8e plek. DOVO steeg eveneens een plekje en is terug te vinden op de 6e positie van de hoofdklasse A.

Basiself ODIN’59: Van Dijk, Hols, Koops, Scheffer, Kaya, Cremers, Yurdakan, Kramer, Ent, Groen, Van ‘t Hof.

Basiself  DOVO: Van Houten, Ozbek, Mooij, Gesgarz, Bos, Kipmulder, Bakkenes, Arends, Broers, Kaouass, Brouwers.