Overwinning lag op de loer tegen 2e divisionist Quick Boys

Overwinning lag op de loer tegen 2e divisionist Quick Boys

Quick Boys 1

1 - 1

ODIN 59 1

Datum

26 oktober 2021 20:00

Accommodatie

Sportpark Nieuw Zuid
Laan van Nieuw-Zuid 25
2225SE
KATWIJK ZH
tel. 071-4014132

Wat doe je als je uitgeschakeld bent voor het hoofdtoernooi om de KNVB-beker en, na een vrije zaterdag, wedstrijdritme wilt opdoen ? Precies, je zoekt een lotgenoot ! Deze werd gevonden in het Katwijkse Quick Boys dat op 22 september “thuis” met 0-2 verloor van competitiegenoot Rijnsburgse Boys. Voor ODIN ’59 duurde de reguliere speeltijd, een dag eerder, een paar seconden te lang, in de 93e minuut kegelden De Treffers ons uit het prestigieuze toernooi. De Kattukkers hangen onderaan de middenmoot en kunnen winst tegen, en bij, Spakenburg goed gebruiken om het midden van de ranglijst te bereiken. Daarentegen is winst tegen Barendrecht voor ons van belang om aansluiting met de middenmoot te krijgen. Hoe dan ook, beide teams konden deze door-de-weekse avond goed gebruiken ! 


In het vrijwel lege stadion nam de 2e divisionist het initiatief, snel lieten ze de bal rondgaan maar veel gevaar leverde het niet op. In de 12e minuut greep Sersinio goed in op een inzet van Jeffrey Ket en een kleine tien minuten later wierp Mouad zich letterlijk in de baan van het schot om een treffer te voorkomen. Of deze actie ook de reden was van een blessure is onduidelijk, maar niet veel later moest hij zich laten vervangen en maakte voor het eerst sinds lange tijd Kelvin weer zijn opwachting in het eerste ! De Heemskerkers speelden hun favoriete spelletje, laat de tegenstander lekker ballen en probeer vanuit de omschakeling razendsnel uit te breken. Vlak voor rust had dat bijna succes, Mart stoomde op, legde de bal klaar voor Luke maar die kon net niet binnentikken. Hoewel de doelpunten uitbleven verliep de 1e helft in een hoog tempo en verveelde geenszins.

Waar ODIN ’59 twee wissels toepaste in de rust, kwam Quick Boys met drie verse krachten terug in het veld. Het spelbeeld veranderde ook, de Noord-Hollanders toonden meer initiatief en werden dreigender voor het doel van Paul van der Helm. Dat leverde tien minuten na de hervatting bijna een ODIN-goal op. Na een goede actie en voorzet van Michael kwam Ahmed een teenlengte te kort om binnen te schieten. Nog geen vijf minuten later een enorme kans voor Clifton, hij speelde zichzelf knap vrij en had eigenlijk moeten scoren maar zag zijn schot millimeters langs de verkeerde kant van de paal glijden. En dan komt de oude voetbalwet weer om de hoek kijken, maak je ze zelf niet, dannnn…… Zo ook in de 60e minuut toen Darren Maatsen met een afstandsschot Joost kansloos liet, 1-0. Gezien het spelbeeld onverdiend maar dan moet je jezelf wel belonen. Toch bleven de Heemskerkers de aanval zoeken, Niels alleen voor de keeper en iets later met een afstandsschot maar het net werd niet gevonden. Bijna profiteerden de Boys van de vruchteloze doelpogingen van de bezoekers. Met een prima redding op een schot van De Lavega behoedde Joost zijn team voor een grotere achterstand. Vlak voor tijd kreeg ODIN dan toch loon naar werken. Het voorbereidende werk was via de linkerkant van Niels, de “intikker” van Ahmed, 1-1. De slotminuten leverden weinig spektakel meer op, beide teams geloofden het wel en waren tevreden met het gelijke spel.

 

Een nuttige oefenavond, dat zeker. Maar als er een kans is geweest om van een 2e divisieploeg te winnen was het wel vanavond. Desondanks een prima wedstrijd, vooral de 2e helft, dat geeft vertrouwen voor a.s. zaterdag als we naar Barendrecht afreizen. Die hebben nog een loodzware bekerwedstrijd tegen ADO ’20 in de benen zitten. Ik zou zeggen, hou het tempo hoog en kleun er (positief) in, dan wordt de terugtocht net zo prettig als vanuit Hoek. Succes mannen !!!


Quick Boys :

Paul van der Helm (k), Ivailo Staal, Jan-Willem Kamp, Mohamad Mahmoed, Tommy Bekooy (46’ Mike van den Ban), Ricky van Haaren, Kevin van Kippersluis (46’ Sem van Duijn), Darren Maatsen, Jeffrey Ket, Nigel Ogidi Nwankwo en Nick Runderkamp (46’ Ricardo Kuyvenhoven) .

Overige wisselspelers Quick Boys :

Pim van der Plas (k), De Lavega.

 

ODIN ‘59 :

Sersinio Profijt (k) (46’ Joost Meendering (k)), Sem van Amersfoort (62’ Milan Koenders), Mart Willemse, Lefteris Grammenidis, Luke Vahle (62’ Niels Jager), Ahmed al Mahdi, Michael Lanting (@) (62’ Nick Burger), Kick Groot, Sam Aarts, Niels Jager (46’ Clifton Gorissen), en Mouad Ben Chekh (30’ Kelvin Oxfoort).

Overige wisselspelers ODIN ’59 :

Geen.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!