De Krom 57
2221KK
KATWIJK ZH
tel. 071-4027085

Geen competitieverplichtingen dus dan “maar” oefenen. Waarom het niet realistisch is om in competitieverband aan te treden is uitvoerig in de media besproken. Een goed alternatief was de welkome oefenwedstrijd tegen de koploper van de 2e divisie, Katwijk. Na dertien wedstrijden staan zij ruim op kop met slechts één nederlaag en verder alleen maar winstpartijen. Een weerzien ook met oud trainer Anthony Correia en, in een verder verleden, Cees Bruinink.

Op voorhand verwacht je een walk-over van de oranje-zwartten maar zo liep het niet. Wel hadden ze het meeste balbezit doch beten de Heemskerkers fel van zich af. Toegegeven, er werden nauwelijks kansen gecreëerd maar achterin hadden de Noord-Hollanders de zaken aardig voor elkaar. Weliswaar namen de Katwijkers redelijk vroeg in de wedstrijd een 1-0 voorsprong (12 min.) doch waren niet in staat deze verder uit te breiden naar een hogere score. Met een acceptabele 1-0 achterstand werd de eerste helft afgesloten.
Het inbrengen van vijf nieuwe ODIN-krachten aan het begin van de tweede helft had geen invloed op het spel en het spelbeeld. Katwijk dicteerde, ODIN pareerde. Vooral doelman Romain de Jong onderscheidde zich met enkele fraaie reddingen. Met nog een kwartier op de klok verdubbelden de Zuid-Hollanders hun voorsprong waarna zich nog een uitstekende kans voor de geel-blauwen voordeed om de achterstand te verkleinen. Dat het in de slotminuut helaas nog 3-0, en zelfs 4-0, werd is jammer voor de strijd die de Heemskerkers op het kunstgras in Katwijk leverden.

Een grauwe regenachtige dag was het decor vandaag op het gemoedelijke Sportpark “De Krom”. Hetzelfde geldt voor de periode waarin we momenteel weer verkeren, uitstel van de competitie en een vroege winterstop. Het zou wel eens de laatste wedstrijd dit jaar kunnen zijn……..

Tegen de trotse lijstaanvoerder van de 2e divisie heb je eigenlijk niets te verliezen. Zoals verwacht bepaalden de Katwijkers het tempo zonder dat zich uitgespeelde kansen voordeden. Toch zouden ze al vrij snel in de wedstrijd de score openen toen Ahmed El Azzouti, na een steekbal van Lars Weistra, de buitenspelval omzeilde en met een droog schot Joost passeerde, 1-0. Qua handelingssnelheid en balcirculatie was duidelijk het verschil tussen een 2e en 3e divisionist te zien. ODIN ’59 werkte hard en voorkwam hiermee dat de gastgevers hun voorsprong verder konden uitbouwen. Behoudens enkele speldenprikken werden de geel-blauwen voorin nauwelijks gevaarlijk. Maar ook de Katwijkers hadden moeite om door de hechte verdediging van ODIN ’59 te breken. De enkele keer dat het lukte stond Joost op de goede plek om een doelpunt te voorkomen. Met een kleine achterstand brak de pauze aan.

De tweede helft verliep nagenoeg identiek als de voorgaande 45 minuten. Met vijf nieuwe krachten werden de Kattukers bestreden. Na een kwartier in de 2e helft was er het debuut van Loek Gozeling in ODIN 1, mooi om tegen zo een aansprekende tegenstander je debuut te mogen maken ! Tot een kwartier voor tijd konden de Heemskerkers de achterstand zo klein mogelijk houden. Mede door uitstekend keeperswerk van Romain duurde het lang voordat de score hoger op zou lopen. Na een goede combinatie binnen het Noord-Hollandse strafschopgebied speelde Lars Weistra zichzelf vrij en schoot in de korte hoek raak, 2-0. Niet veel later de mooiste kans voor ODIN ’59 om iets terug te doen. Vanaf de rechterkant van het veld verscheen Clifton ineens voor de Katwijkse doelman. Helaas was de hoek te lastig om hem te passeren dus bleef het bij de magere 2-0. Het leek er op dat dit ook de eindstand zou worden doch in de 89e minuut verdubbelde Ahmed El Azzouti de score. Met twee, vrijwel identieke doelpunten (beide op aangeven van Killian van Mil) werd ODIN ’59 met een 4-0 nederlaag naar huis gestuurd.

Met een “gewone” score verlieten de Noord-Hollanders het veld, er werd hard gewerkt tegen een uitstekende tegenstander die niet “zomaar even” ODIN ’59 aan de kant zette.

Geen idee wanneer de volgende (competitie)wedstrijd op het programma staat. Op papier is dat op 15 januari 2022 als we op bezoek gaan bij Staphorst. Maar ongetwijfeld zal daarvoor minsten één oefenpotje plaatsvinden. En dan gaan we er vanuit dat de huidige omstandigheden weer enigszins genormaliseerd zijn. Blijf behoedzaam en vooral gezond !!!