Blamage ODIN '59 bij eersteklasser BOL - ODIN'59

Blamage ODIN '59 bij eersteklasser BOL

Blamage ODIN '59 bij eersteklasser BOL

BOL 1

4 - 0

ODIN 59 1

Bas Jonker (schot)
14'
Martijn Ton (solo)
18'
Jack Schoon (vrije trap)
27'
Jack Schoon (vrije trap)
43'

Datum

11 december 2021 13:00

Scheidsrechter

K. (Kees) Overtoom

Accommodatie

Bol sportcomplex - BOL
Prinses Margrietstraat 2
1721AN
BROEK OP LANGEDIJK
tel. 0226-316066

Evenals vorige week geen competitieverplichting en, om toch enigszins het wedstrijdritme vast te houden, stond een oefenwedstrijd tegen zaterdag 1e klasser csv BOL op het programma. BOL vinden we terug op de 7e plaats op de ranglijst met vier gewonnen wedstrijden en vijf verliespartijen. Wellicht kennen de meesten van ons hen van oud-spelers Koen Tros en Sietse Brandsma die momenteel in de 2e divisie bij Kon. HFC acteren.

Hoewel de Broekers twee klassen lager spelen was er van niveauverschil geen sprake, sterker nog, de Heemskerkers werden op alle fronten overklast door een gedreven BOL. Met een 4-0 rust- en eindstand dropen de geel-blauwen beschaamd het veld af.    

 

Een mooie zonnige zaterdag op Sportpark “Het Bolwerk”. Prima voetbalweer zou je denken op een loodzwaar en drassig veld waarop de bal moeizaam rolde. Het was dan ook niet verwonderlijk dat het initiatief bij de groen-witten lag, het was wennen op de lastig bespeelbare grasmat. Daarnaast wekte ODIN ’59 de indruk dat er geen lust was om er een wedstrijd van te maken. Het “werkvoetbal”, waar ze het toch meestal van moeten hebben, ontbrak evenals de samenhang. Het was dan ook niet verwonderlijk dat BOL al snel op een 1-0 voorsprong kwam. Daniel Vos ontweek de buitenspelval en legde de bal panklaar neer voor de meegekomen Bas Jonker die vervolgens Joost kansloos liet. Slordig balverlies op het middenveld was er de oorzaak van dat het vier minuten later 2-0 in Broeks-voordeel werd. Martijn Ton mocht ongehinderd door het centrum slalommen en bij de verre paal binnenschieten. Dan zou je toch wakker geschud moeten zijn, maar ODIN ’59 bleef grossieren in passes die niet aankwamen en het verliezen van duels.
Er was nog geen half uur gespeeld toen het zelfs 3-0 werd, andermaal was slordig balverlies de oorzaak. Daaruit volgde op zo’n 22 meter van het doel een vrije trap die knap, door Jack Schoon, om de muur langs Joost gekruld werd. Bijna twee minuten later vloog de bal zowat weer tegen de touwen doch koos Martijn Ton in een 1:1 situatie met Joost voor een schuiver vlak langs de buitenkant van de paal. De geel-blauwen stelden daar nagenoeg niets tegenover, geen moment konden ze gevaar brengen in het groen-witte strafschopgebied. Doelman Melvin Habets (ex ODIN ’59) had een eenvoudige middag.     Pas in de 41e minuut kregen de Heemskerkers hun eerste mogelijkheid. Helaas kon Sam de bal, na een hoge voorzet, niet snel genoeg onder controle krijgen anders had hij ODIN wellicht terug in de wedstrijd kunnen schieten. Wrang genoeg werd het uit de daarop volgende aanval van BOL 4-0 en was de wedstrijd gespeeld. Een goed genomen vrije trap van Jack Schoon (alweer !) verdween onhoudbaar voor Joost in de bovenhoek.

De tweede helft had eigenlijk niet gespeeld hoeven worden. ODIN modderde voort en BOL geloofde het wel, die hadden een ruime en onverwachte riante voorsprong. De helaas veel te vroeg overleden trainer Bert Jacobs zou het ODIN-spel ongetwijfeld “hotse-knotse-begonia-voetbal” hebben genoemd. We laten het dan ook hierbij …….

Een enorm contrast met de wedstrijd van vorige week, met 4-0 van Katwijk verliezen kan je thuiskomen. Maar om met 4-0 van BOL te verliezen is ODIN onwaardig, er werd geen kans gecreëerd, hooguit een mogelijkheid. Laat de winterstop maar beginnen zodat we fit en fris halverwege januari de draad weer oppakken. Vandaag snel vergeten !!        

CSV BOL :
Melvin Habets (k), Mike Molenaar, René Rootlieb, Manuel Goossens, Jack Schoon, Bas Jonker, Martijn Ton, Timon Plak, Jelle Brandsma, Jurre van Lingen en Daniël Vos.

Wisselspelers CSV BOL :
Thijs Dalmolen, Danny Konijn, Thimo Schouwink, Vincent Bakker.
(zij zijn allen ingezet doch het wisselschema ontbreekt)


ODIN ‘59 :
Joost Meendering (k) (46’ Romain de Jong), Tom de Groot, Mart Willemse, Nick Burger (©), Luke Vahle, Thom de Vries, Michael Lanting, Joey Kooge, Sam Aarts, Dustin Mijnders en Mouad Ben Chekh.

Wisselspelers ODIN ’59 :
Lefteris Grammenidis, Clifton Gorissen, Twan van Tunen, Maurice Blokzijl en Romain de Jong (k).
(zij zijn allen ingezet doch het wisselschema ontbreekt)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!