Waardsedijk 31
3448HV
WOERDEN
tel. 0348-415570

Het is ODIN ’59 niet gelukt om kostbare punt(en) af te snoepen van een van de koplopers van de zaterdagse 3e divisie. Na een rommelige wedstrijd trokken de Heemskerkers in de slotfase aan het kortste eind en keerden puntloos huiswaarts. Na een 1-1 ruststand leek een puntenverdeling haalbaar, doch in een uiterst magere tweede helft velden de Woerdenaren pas in de slotseconden het vonnis over de hardwerkende Noord-Hollanders. Met deze overwinning haalden ze tevens (onverwacht ?) de 1e periodetitel binnen.

Elf weken na VVSB “uit” konden we eindelijk de competitie weer voortzetten. Direct een tegenstander van formaat, Sportlust ’46 voert samen met FC Lisse en Sparta Nijkerk de ranglijst aan. Slechts een klein verschil in doelsaldo onderscheid de teams van elkaar. Voor de Utrechters stond meer op het spel dan een simpele overwinning, bij een ruime zege zou men ook de 1e periodetitel binnenhalen.

Hoewel verwacht werd dat de rood-witten direct alle remmen los zouden gooien bleek dit niet het geval. In een hoog tempo combinerend waren ze wel de bovenliggende partij doch tot grote kansen leidde dit niet. Twee keer moest Joost handelend optreden en twee keer werd de strijd kort onderbroken voor een blessurebehandeling. Na vijf minuten werd scheidsrechter Schaper door een ongelukkige klutsbal geraakt en had enige verzorging nodig. Ruim een kwartier later moest Sportlust-speler Mitchell van der Veer per brancard het veld verlaten na een ongelukkig duel om de bal. Geen positieve hoogtepunten maar kansen waren schaars in deze periode. Daar dacht Mark van der Weijden anders over na een half uur voetballen. Een hoge bal ving hij binnen de ODIN-zestien met zijn borst op en vanuit de draai volleerde hij het leder ineens achter Joost, 1-0. Een prachtig doelpunt al zie je ze liever aan de andere kant van het veld vallen. Het kwam nu (weer) op de veerkracht van ODIN aan al bleef de wedstrijd rommelig met een aantal blessurebehandelingen. Nog geen minuut na de openingsgoal was Kelvin de dupe van een ongelukkige overtreding, hij moest het veld ruimen en zag Sem zijn plaats innemen. Vlak voor rust betaalde het harde werken van de Heemskerkers zich uit. Een hoge Sportlust-voorzet was een eenvoudige prooi voor Joost die direct de bal naar Mart slingerde. Hij leverde een puntgave crosspass af, over de Utrechtse verdedigers en precies in de loop van Ahmed die direct hard en laag bij de tweede paal binnenschoot, 1-1 ! Een mooie opsteker vlak voor rust en wie weet, valt er toch iets te halen in Woerden……

Die laatste woorden konden we snel vergeten in de tweede helft. Een stortvloed aan aanvallen op het ODIN-doel. Het leek een alles-of-niets offensief van Sportlust teneinde de wedstrijd naar zich toe te trekken en, belangrijker nog, de felbegeerde periodetitel binnen te halen. Ondanks het éénrichtingsverkeer en vaak hectische taferelen voor het geel-blauwe doel lukte het de Woerdenaren niet een bres in de muur te schieten. ODIN ’59 kon daar nagenoeg niets tegenover stellen, doelman Romero Antonioli had niet veel meer te doen dan een terugspeelbal oprapen en weer in het spel brengen. Een doelpunt leek een kwestie van tijd maar die vorderde snel, de minuten schreden voort en de seconden tikten weg. Menig Sportlust-aanhanger zal niet meer in een goede afloop geloofd hebben toen Mohammed Bendadi in de 80e minuut het net wist te vinden. Met horten en stoten kon de Heemskerkse defensie de bal niet adequaat wegwerken en viel deze, ter hoogte van de strafschopstip, voor de voeten van Bendadi. Hij raakte de bal niet geweldig doch voldoende om deze stuiterend tussen de palen te krijgen, 2-1. Heel Woerden en omgeving haalde opgelucht adem bij deze treffer en zag de koppositie niet ontnomen worden, nu de periodetitel nog. Hiervoor zou minimaal nog één doelpunt nodig zijn gezien de tussenstanden op de andere velden. Het bleef aan de ene kant pompen of verzuipen en voor de andere kant weg-is-weg. Kwamen we eerst nog goed weg met een bal tegen de paal, in blessuretijd, 91e minuut, lag ie er wel in. Een afstandsschot kon Joost pareren, de rebound niet. Fouad Belarbi (tijdens de winterstop overgenomen van het Amsterdamse AFC) profiteerde van het buitenkansje, omspeelde Joost en schoot binnen, 3-1. Het feest barstte los op Cromwijck ondanks de luttele seconden die resteerden. Toen, na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Schaper, bekend werd dat de 3-1 overwinning genoeg was om de periodetitel te bemachtigen kon het dak eraf. Een mooie prijs na een moeizame wedstrijd.

Onze felicitaties gaan naar Sportlust ’46 voor de eerste prijs dit seizoen. Mocht het kampioenschap ontglippen, dan is er nog een kans promotie te bemachtigen. ODIN ’59 kan zich opmaken voor de thuiswedstrijd tegen Excelsior ’31 volgende week. De ploeg uit Rijssen zit de drie koplopers op de hielen en wij zullen ons uiterste best moeten doen om onze achtervolgers onder ons te houden.