Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

ODIN ’59 heeft een uitermate gelukkige overwinning behaald op het Assense ACV. Lang leek het er op dat een 0-0 puntendeling het hoogst haalbare was voor de Heemskerkers. Zelfs daarmee zouden ze al blij mogen zijn geweest. In een wedstrijd zonder hoogtepunten was een bevlieging van Joey genoeg om in de 94e minuut de bal bij de 2e paal binnen te schieten.

Het was een lange reis naar het Drentse Assen, alleen Hoek in Zeeland is iets verder. Een cruciale ontmoeting stond op het programma want het is dringen in de middenmoot. Ook ACV had 18 punten verzameld op de ranglijst, zij het met één wedstrijd minder. Liefst negen ploegen staan op hooguit drie punten van elkaar in het klassement van een competitie waarin kennelijk iedereen van iedereen kan winnen. Bijna wekelijks voert een ander team de ranglijst aan. Reden genoeg om in ieder geval niet te verliezen ! Zonder de smaakmakers van vorige week, Thom en Kelvin, werden de blauw-zwartten bestreden. ACV mocht de bal rondspelen en ODIN ’59 wachtte af. Ondanks het balbezit van de Drentenaren was de eerste doelpoging een schot van Ahmed dat maar net over de lat zeilde. Niet veel later een uitgelezen mogelijkheid voor Toufik Faraouni, alleen voor Joost gekomen joeg hij de bal snoeihard over het doel. Er was ruim een kwartier gespeeld toen een lange bal van Mart de aanstormende Ahmed bereikte. Die dreigde alleen op doelman Wormmeester af te gaan doch werd duidelijk in de rug gelopen door een ACV-verdediger. “Geen strafschop” besliste scheidsrechter Stegeman terwijl de VAR hierover beslist anders zou hebben gedacht. Deze periode zou de meest levendige fase van de wedstrijd zijn. Een aanval later een riante mogelijkheid voor Freddy Quispel maar ook hij mikte te hoog. Aanvallend brachten de Assenaren meer als de gasten uit Heemskerk. Echter is het scoren een probleem, ook vorige week (tegen Ajax) waren ze de bovenliggende partij zonder dit in doelpunten tot uitdrukking te brengen. Een “goedmakertje” kregen we van de leidsman nadat dezelfde Quispel over het been van Dustin “struikelde” en hij ook dit resoluut als “geen strafschop” beschouwde. Hiermee stonden beide partijen weer op gelijke hoogte. Met nog een kwartier op de klok in het eerste bedrijf leek ODIN de score te openen. Andermaal Mart stond aan de basis van een lange bal en wederom Ahmed kreeg de kans de wedstrijd open te breken. Hij deed dit fantastisch door de bal over de uitgelopen doelman te lepelen doch had de grensrechter buitenspel geconstateerd. Dat moeten echt luttele millimeters geweest zijn. Aan de andere kant mogen we blij zijn dat het vizier van Toufik Faraouni niet op scherp stond anders hadden we bij het ingaan van de rust al met 3-0 achter gestaan.

De tweede helft bracht minder dan de voorgaande 45 minuten. Beide teams speelden slordig en leden veelvuldig balverlies. ACV creëerde wel de beste mogelijkheden maar kon het overwicht niet belonen of vonden Joost op hun weg. Zo dreigde de wedstrijd als een nachtkaars uit te gaan en namen beide teams genoegen met een doelpuntloze puntendeling. Toch zou de uitkomst een onverwachte wending krijgen, de aloude voetbalwet dook op “maak je ze aan de ene kant niet, dannnnn……”. De klok stond al enige tijd op 90 toen de bal aan de linker zijlijn, ter hoogte van het ACV strafschopgebied, voor de voeten van Joey kwam. Soepel passeerde hij zijn tegenstander, sneed de Drentse zestien binnen en voordat een andere verdediger kon ingrijpen schoot hij met een mooie krul de bal, bij de tweede paal, tegen de touwen, 0-1 ! Een zéér verrassende ontknoping van een wedstrijd die maar niet op gang kwam. ACV wilde graag maar scoorde niet en ODIN was niet bij machte daar veel tegenover te stellen. De opluchting was groot aan Noord-Hollandse kant, een uitermate belangrijke zege waarmee een plek in de middenmoot gegarandeerd blijft. Nog geen halve minuut na de bevrijdende treffer floot scheidsrechter Stegeman voor de laatste keer en kondigde daarmee een prettige terugtocht aan.

Een gestolen overwinning, anders kan je dit niet noemen. Zelfs een puntendeling zou teveel geweest zijn. Aan de andere kant hadden de Assenaren voldoende mogelijkheden om als winnaars het veld te verlaten, deze werden niet benut en de ene Heemskerkse kans, diep in blessuretijd, wel !!!

Volgende week weer een belangrijke wedstrijd, al zijn ze dat momenteel allemaal. Dan gaan we op bezoek bij Staphorst dat zijn wedstrijd geannuleerd zag worden i.v.m. teveel Corona-besmettingen. Ook zij bevinden zich in de middenmoot al hebben ze twee wedstrijden minder gespeeld dan wij. Zal ik gokken op een magere puntenverdeling van 0-0, wie weet of de geschiedenis zich herhaalt !!

Aanvang 14:30 uur bij Sportvereniging Staphorst in (uiteraard) Staphorst. Veel succes mannen !!!