Een gedisciplineerd en met veel inzet spelend ODIN’59 veegt Excelsior’31 van de mat: 5-1

5 - 1

Excelsior'31

4'
Assist: Joey Kooge
27'
Mirko Zwiers
Lars Nijeboer
38'
Pim ten Have (kopbal)
Niels Jager (schot)
44'
46'
Hakim Ezafzafi
Sander Thomas
61'
Jasper Veltkamp
Simon Seppenwoolde
62'
Niels Leemhuis
77'
Niek Davina
Jasper Groothuis
77'
Mitchel Gerritsen Mulkes
88'

tel. 0251-237026

Het eerste van ODIN’59 verraste in de eerste competitie(thuis)wedstrijd sinds geruime tijd met een ruime overwinning op het hoger geplaatste Excelsior’31 uit Rijssen. De scepsis was toegenomen na matige oefenwedstrijden en de laatste nederlaag vorige speeldag uit tegen Sportlust’46 (3-1) in Woerden. Afgelopen dinsdag werd ook nog met 5-0 verloren in een oefenduel tegen Telstar. Vanmiddag rekende het team van hoofdtrainer Alex Geernaert echter resoluut af met de twijfels en versloeg één van de kampioenskandidaten in de 3e Divisie A: Excelsior’31. De doelpunten van ODIN’59 kwamen op naam van Thom de Vries (2 keer), Ahmed al Mahdi (2 keer) en Niels Jager. De eretreffer van de Twentenaren kwam op naam van Pim ten Have (2-1/38’).

’s Ochtends voor de wedstrijd ODIN'59- Excelsior'31 zagen we op televisie een vergelijking van tijden tussen onder andere Ard Schenk en de vandaag voor goud rijdende Irene Schouten (schaatsen). Goud toen en nu. Vandaag speelde ODIN'59 tegen Excelsior’31. In het verleden klopten we deze tegenstander uit Rijssen (Twente) voortdurend. Vanmiddag weer? Ja en hoe!

Het geluk in voetbal kan in een klein hoekje liggen. Voor de wedstrijd tijdens de warming up raakte de in de basis opgestelde middenvelder Sem Aarts geblesseerd. De als reserve genoteerde aanvaller Joey Kooge werd aangewezen als vervangend basisspeler. Dat bleek goed uit te pakken. Geluk dus. Joey speelde een uitstekende wedstrijd voor ODIN’59 met mooie dribbels aan de linkerflank en uitstekend afgelegde ballen.

In de 4e minuut was het al raak. Na een goede aanval van ODIN’59 speelde Kooge zich op links mooi vrij maar verzuimde op het juiste moment af te drukken. Aanvoerder Thom de Vries kreeg per ongeluk de afgelegde bal panklaar voor zijn rechtervoet en schoot met een diagonaal afstandschot efficiënt de bal naast goalie Van Zaltbommel: 1-0. Dat was nog eens een binnenkomer!

Net daarvóór was Excelsior’31 de wedstrijd zeer goed begonnen met onder andere een mooi afstandsschot van Dérian Reinders. Hij schoot vanaf een meter of 25 net naast.  Een minuut later gaf diezelfde Reinders de bal voor en greep de ODIN’59-doelwacht Joost Meendering in voordat routinier Hielke Penterman gevaarlijk kon worden. In de 8e minuut testte roodhemd Vincent Schmidt met een corner of voorzet de lat boven Meendering uit, maar dat leverde dus geen doelpunt op.

Na een kwartier voetballen werd duidelijk dat het aanwezige publiek een leuke wedstrijd voorgeschoteld kreeg met een steeds sterker wordend ODIN’59. Na een kwartier voetballen volgde een prachtige kopbal van Mart Willemse na een goede corner van Thom de Vries. Dat was bijna de 2-0. De lat kwam Excelsior’31 te hulp. Na een prachtige ODIN-aanval schoot Joey Kooge te laat en daarna lieten per toerbeurt Al Mahdi en De Vries in dezelfde aanval kansen liggen. Vier minuten later dan toch de 2-0. Joey Kooge slalomde mooi langs de Rijssense rechtsback en legde de bal precies voor de de voeten van Ahmed al Mahdi, die beheerst zijn tweede goal liet aantekenen. Excelsior’31 hoofdtrainer Jurjan Wouda kon niet tevreden zijn en moest ook nog eens noodgedwongen wisselen in de 27e minuut. De aangeslagen Mirko Zwiers kwam erin voor Lars Nijeboer.

Na een half uur voetballen werd het wat slordig bij ODIN’59. Er werd (teveel) balverlies geleden en de opbouw eindigde op een dood spoor. De bal werd voorin niet lang vastgehouden. Dat resulteerde onder andere in een kans voor Givan Werkhoven. Toch kreeg ODIN’59 in de 36e minuut plotseling de kans om de wedstrijd op slot te gooien. Na een prachtige aanval via de opstomende Mart Willemse kwam de bal kansrijk voor de voeten van Thom de Vries. Thom miste echter en verspeelde de kans op 3-0. Enkele minuten daarna de aansluitingstreffer van Excelsior’31. In 38e minuut kopte Pim ten Have de 2-1 binnen op aangeven van Hielke Penterman. Nadat keeper Joost Meendering bijna de gasten had ‘geholpen’ om op 2-2 te komen, maakte vlak voor rust Niels Jager de belangrijke 3-1. Hij nam een afgevallen bal strak en mooi op de wreef.

Na de thee leek vooral ODIN’59 voordeel van de wind te hebben en Al Mahdi kreeg meteen een dot van een kans op de 4-1. Na een uur voetballen kregen de Tukkers een mogelijkheid namens Jasper Veltkamp maar gelukkig voor de Gele Leeuwen nam hij de bal niet goed aan. Er ontstond een open wedstrijd en na ruim een uur voetballen zette Excelsior’31 zijn inmiddels 4e wissel in. Bij ODIN’59 tot dan toe geen wissels.

De 3-1 stand bleef lang op het scorebord op sportpark Assumburg staan. Het lukte een zoekend Excelsior’31 ook met de frisse invalkrachten niet om een herstel in gang te zetten. Bij hun spaarzame mogelijkheden werd er geen afmaker gevonden. Het ODIN-publiek hoopte op een vierde goal maar die viel niet. Excelsior bleef daardoor hopen. In de 80e minuut bracht hoofdtrainer Geernaert verdediger Mouad Ben Chekh in voor de uitstekend spelende rechtsback Kelvin Oxfoort. Mo viel goed in en leverde de bal af bij Lefteris Grammenidis die met een mooie crossbal de op links geposteerde Thom de Vries in stelling bracht. Deze krulde met een prachtig afstandsschot de bal langs Excelsior-goalie Anthonie van Zaltbommel: 4-1. Dat was de genadeklap! Ahmed al Mahdi maakte in de extra tijd nog de 5-1 na een mooie pass van Thom de Vries op Mart Willemse die via Niels Jager 'Achie' mooi in de gelegenheid stelde om de vijfde goal te maken.

Zo behaalde ODIN'59 een verrassende, maar mooie overwinning. Er werd als team hard gewerkt en gedisciplineerd gevoetbald. Een driepunter en een hoge overwinning tot gevolg. Sem van Amersfoort werd tot 'Man of the Match' uitgeroepen.
Doordat de meeste medeconcurrenten ook punten pakten, klimt ODIN’59 door deze overwinning een plaats naar nummer 13. Excelsior’31 blijft vierde. Komende speeldag zaterdag 26-2-’22 volgt de uitwedstrijd tegen ACV in Assen. Zij speelden vandaag met 0-0 thuis gelijk tegen Ajax amateurs.