Parallelweg 27
7951AT
STAPHORST
tel. 0522-461961

ODIN ’59 heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door, na een matige partij voetbal, met een flinke 5-1 nederlaag huiswaarts te keren. Het eerste half uur waren de ploegen nagenoeg gelijkwaardig aan elkaar en stond er een 1-1 tussenstand op het bord. Toen de Staphorsters op 2-1, en op slag van rust op 3-1 kwamen, zat de wedstrijd er voor de Heemskerkers op. Geen moment maakten ze de indruk minimaal een punt aan deze wedstrijd over te willen houden.
Maurice Blokzijl had zich een beter debuut in het 1e van ODIN '59 voorgesteld. Ondanks dat hij kan terugkijken op een acceptabele wedstrijd lukte het niet om deze winnend te beëindigen.
Moeiteloos bleven de geel-blauwen uit Overijssel overeind en liepen eenvoudig uit naar een ruime zege.

Wederom een pittige busreis na vorige week ACV Assen bezocht te hebben. Zou het “wonder van Assen” zich in Staphorst herhalen en de terugrit rond het IJsselmeer weer aangenaam maken ? Het begin leek er niet op, na 32 seconden stonden we al met 1-0 achter. Een inschattingsfout links achterin bracht Ruben Kin alleen voor Joost doch, niet zelfzuchtig, legde hij de bal panklaar voor de aankomende Stan Haanstra die makkelijk in kon schieten. Na ruim een half minuutje kan je voorbereiding en tactiek de prullenbak in en kan je in de achtervolging. Iets meer dan een minuut later nagenoeg dezelfde situatie, ditmaal mocht Mike Reuvers aan de linkerkant “ontsnappen”, ook hij leverde de bal op maat in bij Haanstra die zo schrok van de vrije kans dat ie de bal laag naast de paal schoot. Hierdoor bleef de schade beperkt maar was het een desastreus begin van de wedstrijd van Noord-Hollandse kant. Gelukkig herpakte ODIN zich en kreeg meer vat op het spel van de snel combinerende Staphorsters. De druk op doelman Maats werd opgevoerd en na enkele corners kopte in de 8e minuut Sem schitterend raak, onhoudbaar verdween de bal in de kruising, 1-1. In deze fase waren de gasten de bovenliggende partij maar waren niet bij machte het verschil in doelpunten uit te drukken. Kleine mogelijkheden waren er voor Ahmed en Mouad doch een verdiende voorsprong (op dat moment) zat er niet in.

Na ruim een half uur spelen wederom een relatief vrije doorgang voor Staphorst aan de linkerkant. Na een ietwat gelukkige kluts mocht doelpuntenmaker Haanstra ongehinderd richting Joost. Zijn voorzet bediende Mike Reuvers die de laatste zet mocht geven, 2-1. Eigenlijk tegen de verhouding in leidde de thuisclub maar gingen ze wel doeltreffender om met de mogelijkheden die geboden werden. Zo ook vlak voor het rustsignaal toen Ruben Kin een foutieve breedtepass onderschepte. Met een hoge voorzet bereikte hij Daimen Schra die vallend kon binnentikken, 3-1. Een goed moment om hiermee te gaan pauzeren doch gezien het spelbeeld had niemand verwacht dat de marge zo groot zou zijn. Beide ploegen speelden niet sprankelend.

De start van de tweede helft leek net zo moeizaam en ongeconcentreerd te verlopen als van de eerste helft. Nog geen twee minuten na de hervatting kreeg Staphorst een hoekschop te nemen waaruit Jasper Huizing vanuit de rebound kon inschieten. Doordat de teruglopende Pascal Mulder de bal van richting veranderde, en in het doel zag verdwijnen, dachten de Overijsselaren dat het gat geslagen was. Op advies van zijn grensrechter draaide scheidsrechter Schul zijn eerder gemaakte beslissing terug (buitenspel) en bleef 3-1 gehandhaafd. ODIN probeerde het wel maar in de haast naar voren werden de passes onzorgvuldiger en leden ze veel balverlies. De enige mogelijkheid deed zich voor in de 54e minuut toen Mart door Lefteris werd aangespeeld. Bijna op de achterlijn staande knalde hij vanuit een moeilijke hoek vol op het lichaam van keeper Maats. Daarna leken de Heemskerkers de strijd op te geven, het harde werken en knokken voor elke meter (waar de ploeg om bekend staat) verdween uit het team. De wedstrijd werd er niet beter op, Staphorst hoefde niet, ODIN kon het niet. Met ruim een kwartier te spelen verraste een diepe bal de verdediging waardoor Mike Reuvers alleen op Joost mocht afgaan. Met een knappe stiftbal liet hij hem kansloos en, als de wedstrijd nog niet beslist was, was het nu wel, 4-1. Het werd een moeizaam kwartier, gelukkig verkeerde Joost in uitstekende vorm anders zou de eindstand veel hoger zijn uitgevallen. Alleen Stan Haanstra wist het net nog te vinden en bracht de eindstand op 5-1. Een gevoelige nederlaag, niet geflatteerd maar op basis van inzet en werklust afgetroefd.

Een schijnbaar ongemotiveerd ODIN ’59 liet zich het kaas van het brood eten door, het overigens ook niet sprankelend spelend, Staphorst. Behoudens de eerste 25 à 30 minuten hadden we niets te vertellen en creëerden nauwelijks mogelijkheden. Passes kwamen niet aan of werden onzorgvuldig aangenomen. Vooral de 2e helft was het ploeteren. Wil je een vaste plek in de middenmoot veroveren dan zal je voor elke meter moeten knokken en zorgen dat je tegenstander je minimaal 3x tegenkomt voordat ie je 1x voorbij zou kunnen gaan. Dat ontbrak er vandaag. Een mooie uitdaging om volgende week tegen Sportlust ’46 in een thuiswedstrijd te laten zien dat het wel kan. Overigens, er is nog iets goed te maken na de 3-1 nederlaag van 12 februari. Succes mannen !!!