Hoflaan 1
1967NE
HEEMSKERK
tel. 0251-237026

De extra tijd heeft ODIN ’59 wederom geen windeieren gelegd. Evenals tegen ACV in Assen zat het venijn in de laatste seconde(n) van de wedstrijd. Ditmaal een onverdiend punt tegen de tegenstander die exact een maand geleden de periodetitel binnenhaalde door (eveneens) in blessuretijd het bevrijdende 3e doelpunt te scoren. Verdiend was het niet, de Heemskerkers speelden inspiratieloos en maakten geenszins de indruk het Sportlust ‘46 lastig te willen maken. Dat de wedstrijd na de 78e minuut volledig kantelde was een positieve verrassing waar niemand meer rekening gehouden had.

Menigeen zal benieuwd geweest zijn hoe de ploeg zich zou manifesteren na de off-day in Staphorst. Vooral aan werklust ontbrak het in de Overijsselse gemeente. Iets wat tegen de Top-3 ploeg van vanmiddag minimaal nodig is om een goed resultaat te boeken. Het begon goed, al in de tweede minuut leek ODIN te gaan scoren maar de door Ahmed ingeschoten bal caramboleerde tussen de keeper zijn benen door, kreeg hierdoor een merkwaardig effect waardoor ie vlak voor de doellijn van richting veranderde en langs de verkeerde kant van de paal stuiterde. Het zou een flinke ruggensteun geweest zijn als deze inzet er direct ingegaan was. Eigenlijk zou dit de enige reële mogelijkheid geweest zijn de eerste helft. De rood-witten hielden een hoog tempo aan en zetten hun snelle buitenspelers veelvuldig aan het werk. Dat de openingstreffer pas in de 29e minuut zou vallen kwam doordat het vizier van de Utrechters niet scherp afgesteld was. Mohammed Bendadi ontving op links de bal, zette laag voor en de inkomende Mark van der Weijden gaf het laatste tikje, 0-1. Ondanks de kansloze periode had Ahmed bijna de gelijkmaker op zijn schoen. In de 35e minuut haalde de, altijd hard werkende, aanvaller snoeihard uit met links maar zag zijn inzet vlak langs de tweede paal zoeven. Meer als een corner leverde het niet op. Eigenlijk mochten we blij zijn dat het bij het rustsignaal slechts 0-1 was in Woerdens voordeel, de gasten kregen voldoende mogelijkheden om met ruime voorsprong aan de thee te beginnen.

De tweede helft leek ODIN wat agressiever voor de dag te komen, na enkele minuten slalomde Joey door de rood-witte verdediging en kon slechts door een overtreding afgestopt worden. Op zo’n 25 meter recht voor het Sportlust-doel deed zich een goede mogelijkheid voor om de toegekende vrije trap tot doelpunt te promoveren. De, te zacht, ingeschoten bal werd een makkelijke prooi voor doelman Rondeltap. Daarna zonken de gastgevers terug naar het niveau van voor rust en herhaalde het patroon zich. Na een klein kwartier in de 2e helft ontsnapte Mark van der Heijden via hun linkerflank aan ieders aandacht en dreigde alleen op Joost af te gaan. De uitstekend spelende, centrale verdediger, Milan (voor mij was hij “Man of the Match”) restte niets anders dan de doorgebroken aanvaller onreglementair af te stoppen. Hoewel de overtreding net vóór de rand van het strafschopgebied plaatsvond legde arbiter Tissingh de bal op de stip en bood de Utrechters een uitstekende mogelijkheid om de voorsprong verdiend uit te bouwen. Van der Heijden nam zelf plaats achter de bal en stuurde Joost de verkeerde hoek in, 0-2. Het leek een gelopen race met nog een half uur op de klok en een dolend ODIN op het veld. Gelukkig pakte Joost, met een fraaie save, een strak ingekopte bal uit zijn rechterhoek anders zou de score wel eens hoog opgelopen kunnen zijn. Nu modderden beide partijen wat aan, Sportlust geloofde het wel en werd slordiger. Niet dat het een onsportieve wedstrijd was met veel harde duels, maar beide verzorgers kregen een aantal keren de gelegenheid hun medische kwaliteiten te tonen. Zo kabbelde de partij voort en leek iedereen zich verzoend te hebben met een kansloze nederlaag. Totdat een kwartier voor tijd een spaarzame uitval van ODIN een vrije trap opleverde langs de zijlijn aan de rechterkant van het veld. Niels bracht de bal “hoog voor de pot” en Mart kopte knap raak, 1-2 ! Volkomen onverwacht kwamen de geel-blauwen terug in de race. De wedstrijd kantelde ineens volledig, ODIN rook een punt en Sportlust werd paniekerig. De ene na de andere hoge voorzet daalde in de Woerdense “zestien” en met kunst en vliegwerk wisten ze het gevaar te keren. Het team streed voor elke meter en joeg de tegenstander alle kanten op. Je vraagt je af waarom dit niet vanaf het beginsignaal mogelijk is geweest. Toch begon de resterende tijd in het nadeel van de Heemskerkers te werken, de minuten tikten weg en hoe lang zou de scheidsrechter bijtellen. Er waren aardig wat medische minuten geweest en wegens tijdrekken kon de klok ook wel even doortikken. Inmiddels was de 96e minuut ingegaan toen een hoge voorzet van Michael koppend uit de doelmond weggewerkt werd en precies op maat op de linkerschoen van Niels viel. Met een snoeiharde volley schoot hij de bal onhoudbaar achter de Woerdense doelman, 2-2 !!! Een schitterend doelpunt en een onverwacht slot van een wedstrijd die, aan ODIN-zijde, maar niet op gang leek te komen. De allerlaatste mogelijkheid was voor Sportlust toen ze een vrije trap toegewezen kregen aan de rechterkant van het veld. Alles en iedereen haalde opgelucht adem toen de bal met een ruime boog achter de achterlijn plofte. Een onverwacht punt binnengesleept dat als een overwinning aanvoelde.

Eigenlijk een bijzonder matige wedstijd die door het slot een heel andere wending kreeg. De punten zijn duur en om in de middenmoot te blijven bivakkeren zal er beslist een andere instelling getoond moeten gaan worden. Hopelijk vallen de blessures van de uitvallers mee en zijn zij a.s. zaterdag weer inzetbaar. Hoewel hun vervangers een uitstekende invalbeurt hadden is een brede, en fitte, selectie erg belangrijk.

We gaan het zien a.s. zaterdag bij DVS ’33 in Ermelo. Op de ranglijst staan zij 7e en wij 13e met 5 punten achterstand. Als dat er toch eens twee kunnen worden …….