Hoflaan 1
1967NE
HEEMSKERK
tel. 0251-237026

De wedstrijd duurde net iets te lang voor ODIN’59 tegen Barendrecht. Vooraf zou je misschien voor een gelijkspel tegen deze tegenstander getekend hebben, maar na deze wedstrijd waren de spelers van het eerste eerder teleurgesteld dan dat ze tevreden waren met dit 2-2 gelijke spel. Er ontstonden na de 2-0 voorsprong genoeg kansen voor het team van Geernaert om de wedstrijd in het slot te gooien. Maar een derde treffer bleef uit en zo kwamen de Zuid-Hollanders na een eerder afgeslagen offensief nog in de 88e minuut op gelijke hoogte. De Barendrechtse hoofdtrainer Richard Elzinga kon weer een punt bijschrijven en staat inmiddels op 9 gelijke spelen dit seizoen. Eindstand: 2-2.

Onbegrijpelijk dat een trainer met dit Barendrechtse materiaal zo behoudend en angstig acteert. Met zo’n bank kun je toch offensiever op het podium verschijnen. Pas nadat good old spits De Lange op de bühne verscheen, kwam er meer leven in de Barendrechtse brouwerij en kwam er druk op de defensie van ODIN’59 te staan. De achterhoede onder aanvoering van goalie Joost Meendering moest toch nog in de laatste 5 minuten capituleren.

ODIN 1 kende vandaag vele afwezigen of geblesseerden. Om er een paar te noemen: Mo Ben Chekh, Thom de Vries, Joey Kooge (scheurtje in kniekapsel) en Michael Lanting (geschorst). Een bank met komende jeugdtalenten moesten het vandaag doen tegen een rijkelijk bezette Barendrecht-bank. Toch ging het in vergelijking met de inhaalwedstrijd van afgelopen dinsdag tegen Ter Leede een stuk beter.

De equipe van Hoofdtrainer Geernaert, assistent Van der Slikke en keepertrainer Van der Meijden knokte zich deze wedstrijd knap naar een 2-0 voorsprong door doelpunten van Ahmed al Mahdi, die goed in de 23e minuut door Lefteris Grammenidis diep gestuurd werd en Maurice Blokzijl (69’), die in de 2e helft een goede voorzet van Mart Willemse met de kop afrondde. Toen de 2-0 op het scorebord stond, moest er wel nog 21 minuten gespeeld worden.

Nadat er aanvallend gewisseld was door Barendrecht ontstond er druk op de Heemskerkse defensie en scoorde in de 76e minuut Bart Deprez de 2-1. Daarvoor had de scheidsrechter echter enkele Barendrechters met rood naar de douches kunnen verwijzen in verband met ellebogenwerk dat zeker via de zijkant goed te zien was. Verder vielen de Barendrechters op met schwalbes in de ODIN-zestien die vervolgd werden met verbaal gezeur om een strafschop. Scheidsrechter Thijs Dogterom bleef rechtvaardig en had na dit zoveelste gezeur best een withemd op de bon mogen slingeren.

Aanvoerder Max van Dijk maakte het naast het gebruik van zijn armen in de wedstrijd wel helemaal bont en begaf zich zelfs richting ODIN-bank waar hij letterlijk (ongewenst) contact met spelers aldaar zocht. Een latere elleboog op de uitstekende Mart Willemse bleef ook onbestraft.

Door de vele blessures liet Geernaert Mart Willemse vooruitgeschoven voetballen en dat was tactisch slim. De sympathieke ODIN-speler had bijna de 3-0 op de schoen met een afstandschot (84’) maar dat ging hoog over. Wanneer deze kans was benut, had dat wellicht de overwinning voor de thuisclub betekend.

De laatste fase van de wedstrijd was bloedstollend. Na verschillende Barendrecht-wissels scoorde in de 76e minuut dan toch Bart Deprez de aansluitingstreffer na een aangesneden voorzet van Bakour: 2-1. In de 88e minuut kreeg Barendrecht wel of niet terecht toch nog een vrije trap op zo’n 25 meter van het doel van Joost Meendering. De daaropvolgende voorzet van Altintas werd door een veel te vrij gelaten Vorthoren binnengekopt: 2-2.

Lange tijd in deze wedstrijd hoopte ODIN’59 op een overwinning. Door grote inzet pakten ze toch 1 puntje. ODIN’59 klom een plaatsje van 13 naar 12 met nu 26 punten uit 21 wedstrijden. Barendrecht klom van de 8e naar de 6e plek met 30 punten uit 20 wedstrijden. Keeper Joost Meendering werd uitgeroepen tot ‘Man of the Match’.

De volgende wedstrijd van onze geelhemden is op zaterdag 2 april ’22, SteDoCo-ODIN’59 in Hoornaar (Zuid-Holland). Aanvang: 14.30 uur.

ODIN’59: Joost Meendering (k), Kelvin Oxfoort, Milan Koenders, Dustin Mijnders, Sem van Amersfoort, Nick Burger (@), Maurice Blokzijl, Niels Jager, Lefteris Grammenidis, Mart Willemse (91' Gianluca Muller), Ahmed al Mahdi

Verder op de bank bij ODIN'59: Yannick Simbi Rutazihana, Ismael Adsam, Twan van Tunen, Sersinio Profijt (k)

Bvv Barendrecht: Jeffrey Verkerk, Tim Eekman, Stanley Husen (77' Kayo Renwarin), Max van Dijk @, Niels Vorthoren, Joey Jongman, Boban Lazic (56' Peter de Lange), Romano van der Stoep, Jeroen van der Wal (56' Bart Deprez), Anass Masrhalmi, Marouane Bakour (77' Ugur Altintas).

Verder op de bank bij Barendrecht: Wessel Barendregt, Amine Jeddaoui, Steven Lugtmeijer (k)