ODIN’59 laat opnieuw mentale veerkracht zien en wint in extremis van ARC met 3-2

ARC

2 - 3

Youri Duisterhof (kopbal)
31'
Neal Arnoldus (kopbal)
48'
Neal Arnoldus
69'
74'
Yassin Kaabouni
76'
Huib Oversloot
Derek Prins
76'
Lars van IJzendoorn
Arjan Ouwendijk
84'
Boyd Baatje
85'
Assist: Niels Jager
87'
Youri Duisterhof
90'
Coen van de Hoek
Lilinho Martens Da Silva
93'

tel. 0172-472770

Het eerste van ODIN’59 heeft de 1e wedstrijd in de nacompetitie gewonnen en laten zien dat het over grote mentale veerkracht beschikt. Door een sterk collectief behaalde het team in de slotfase een 3-2 overwinning op Hoofdklasser ARC (Alphen aan de Rijn). De geelhemden kwamen wat ongelukkig met 2-0 achter maar revancheerden zich in het tweede bedrijf middels een hattrick van Stef Halbersma. De Alphense tegendoelpunten kwamen op naam van respectievelijk verdediger Youri Duisterhof en Neal Arnoldus.

Het gaat goed met ARC in de breedte van de vereniging. Dat bleek uit de erehaag gevormd door vele kampioenselftallen voordat de wedstrijd ARC-ODIN’59 begon. Ongelofelijk veel teams zijn daar afgelopen seizoen kampioen geworden, maar hun eerste niet en dat is toch het vlaggenschip. ARC heeft zich wel met nacompetitie weten te belonen en ambieert al jaren te promoveren naar de 3e Divisie. Na het opkomen van de vele kampioenen volgde een hels vuurwerk dat de grondvesten van de tribunes op sportpark Zegersloot deed schudden.

ODIN’59 was totaal niet geïmponeerd door de gigantische openingsserenade waardoor de wedstrijd overigens 7 minuten later begon. De mannen van ad interim-trainer Peter van der Slikke begonnen brutaal aan deze wedstrijd. Na 20 minuten was echter het enige noemenswaardige dat de damp van het vuurwerkkruit geleidelijk opgetrokken was. Beide ploegen hadden nog geen kans gecreëerd. Je zag een thuisploeg die te weinig het spel kon maken en ODIN’59 dat opportunistisch speelde.

Na een minuut of tien leek Ahmed al Mahdi zich zodanig te blesseren dat hij de wedstrijd niet vol zou maken. Dat deed hij uiteindelijk wel. Een doorzetter. Hij was een kwelgeest voor de Alphense verdediging. Na ruim een half uur voetballen dan een onnodige overtreding van ODIN’59 op zo’n 35 meter. De vrije trap werd diagonaal voor het doelgebied van keeper Romain de Jong gebracht en doordat de hele luchtmacht van ODIN’59 faalde, viel de bal diagonaal achter Romain de Jong: 1-0. Doelpuntenmaker: ARC’er Youri Duisterhof. Er ontstonden meer kansen voor ARC. Arjan Ouwendijk schoot pardoes naast na een misstap van Sem van Amersfoort. Onzekerheid troef achterin bij de mannen van Van der Slikke. Het liep voor geen meter en met een onnodige tegengoal begaven de spelers zich richting kleedkamer voor de thee.

Na rust begon ODIN’59 slecht aan het tweede bedrijf. ARC daarentegen startte meteen met een offensief dat al in de 48e minuut resulteerde in een kopdoelpunt van de slecht gedekte Neal Arnoldus: 2-0. De op de bank beginnende aanvaller Thom de Vries kwam erin voor verdediger Ben Chekh. Het begon opeens iets beter te draaien bij de ploeg uit Heemskerk en na een uur voetballen ontstond de eerste redelijke aanval met een kopbal van Sem van Amersfoort op het doel van ARC-goalie Aaron Balk.

Frappant was dat na een overtreding op Lefteris Grammenidis op de middenlijn de wedstrijd gewoon mocht doorgaan terwijl Grammenidis minutenlang zwaar geblesseerd bleef liggen. Hierdoor kon ARC gevaarlijk worden. Uiteindelijk moest Lefteris zwaar geblesseerd het veld verlaten.

Gevolg: onzeker spel achterin en na een fout van verdediger Dustin Mijnders kwam spits Arjan Ouwendijk alleen voor keeper De Jong. De ODIN’59 goalie bleef rustig en maakte de goal klein. Ouwendijk faalde jammerlijk. Even later miste ook Yassin Kaabouni voor de goal van Romain de Jong. Wat een kans en ODIN leek te worden overmeesterd. De wedstrijd werd ook grimmiger.

Het laatste kwartier was er maar 1 ploeg die speelde: ODIN’59.  ARC kwam nu in de counterrol. De aansluitingstreffer viel bijna voor ODIN doordat de bal na een terugspeelbal van ARC op de paal belandde. Trainer Evers toonde zich niet tevreden en gooide er meteen 2 verse krachten in.

Maar daar was weer die mentale veerkracht van de geelhemden: Stef Halbersma scoorde de 2-1. Niet lang na dit doelpunt vervolgde ODIN dit met zeer goed opbouwend- en combinatievoetbal en wederom schoot middenvelder Stef Halbersma pardoes de gelijkmaker binnen: 2-2. Ongelofelijk! De ODIN-aanhang in extase. ARC werkte nu ‘met de lange bal’ maar bij hen was het vuur er een beetje uit. ODIN’59 zette steeds meer druk en ARC begon steeds onzekerder uit te verdedigen.

Met mentale veerkracht en grote inzet van het team van Peter van der Slikke voltooide Stef Halbertsma zijn hattrick en scoorde zijn 3e in één helft. Een topprestatie van deze sympathieke speler. De Heemskerkse aanhang reageerde uitbundig. Einduitslag: 2-3.

Door een grandioze slotfase ging het eerste met een overwinning richting Heemskerk en liet de ARC aanhang beduusd achter. Na een 2-0 achterstand kwam de groep van Peter van de Slikke grandioos terug tot 2-2 en pikte zelfs nog de 2-3 overwinning mee door een goede slotfase. Opeens werden we getrakteerd op goed combinatievoetbal. Er werd goed de vrije man gevonden en het was Stef Halbersma die dan kon afronden. 2-3. Wie had dat nog gedacht! Zaterdag is de return. De balans wie doorgaat in deze nacompetitie kan laat in de namiddag opgemaakt worden.

Tot dan!

Basiself ARC: Aäron Balk (k), Youri Duisterhof, Derek Prins@, Neal Arnoldus, Arjan Ouwendijk, Matthijs de Oude, Jordi Tuithof, Pepijn Kooij, Lilinho Martins De Silva, Tjerk Ligtvoet, Yassin Kaabouni.

ODIN’59: Romain de Jong (k), Mouad Ben Chekh, Dustin Mijnders, Sem van Amersfoort, Mart Willemse, Milan Koenders, Nick Burger@, Michael Lanting, Lefteres Grammennidis, Niels Jager, Ahmed al Mahdi.