Hoflaan 1
1967NE
HEEMSKERK
tel. 0251-237026

Het eerste van ODIN’59 heeft in de return tegen ARC uit Alphen aan den Rijn de punten moeten laten aan de Zuid-Hollanders en met 2-3 verloren. De wedstrijd kreeg al na 8 minuten een wending nadat ODIN-keeper Joost Meendering de bal buiten de zestien met de hand in een reflex noodgedwongen tegenhield. Dat betekende verdere uitsluiting voor Meendering en ODIN’59 moest verder met 10 man. Trainer Plug zette meteen reserve doelman Calvin Valente in ten koste van middenvelder Niels Jager. En dat allemaal in zo’n vroeg stadium (8e minuut) van de wedstrijd.

Daarmee werd de wedstrijd die een leuk schouwspel beloofde te worden, kapot gefloten. Niet dat de rode kaart onterecht was. Integendeel. Zo zijn de voetbalregels. Alleen is verwijtbaar dat Jobse te zeer een negatieve hoofdrol opeiste op momenten dat het een echte wedstrijd dreigde te worden. Er waren teveel discutabele beslissingen in het verdere verloop van de wedstrijd ten nadele van ODIN’59. Tevens nam de referee een foute beslissing op een belangrijk moment in de slotfase van de wedstrijd waardoor de inmiddels uitgevallen Stef Halbersma na protesteren op de bank ook nog een rode kaart gepresenteerd kreeg (90’+6’). Het venijn werd zo uit de staart van de eindspurt van ODIN’59 gehaald, terwijl een ODIN-doelpunt en de gelijkmaker in de lucht hing. Jammer!

ODIN’59 begon gehavend aan deze wedstrijd omdat twee van zijn betere spelers, rechtsbuiten Mounir Mounji en verdediger en aanvoerder Kick Groot, geschorst waren. ARC probeerde in het begin van de wedstrijd de ODIN-verdediging onder druk te zetten en de te trage ODIN-opbouw van het centrale duo achterin richting spits Ayrton Dol werd door ARC (te) vaak verstoord. Voorin bij ODIN’59 met Dol centraal voorin (hij scoorde uit tegen ARC nog 2 keer!) werd de bal te weinig vastgehouden, waardoor er onvoldoende aangesloten kon worden door bijvoorbeeld ODIN'59-middenvelders. Van dat voortdurende balverlies voorin was uiteindelijk ook de rode kaart van goalie Meendering een gevolg. De ODIN-opbouw verliep weer een keer te traag en het centrale duo wist de ODIN-spits opnieuw moeizaam te bereiken. In de omschakeling kon ARC snel de steekpass naar voren hanteren waarbij men bij ODIN’59 achterin niet tijdig goed positie koos en keeper Meendering te ver voor zijn goal moest uitkomen.

Het klinkt tegenstrijdig maar na het wegzenden van de ODIN-goalie en met een man minder aan Heemskerkse zijde kreeg ARC het moeilijker. De wedstrijd schakelde over op een lager tempo en ARC kon het spel met 1 man meer niet maken. Bovendien stond het vizier bij Arjan Ouwendijk en Neal Arnoldus niet bepaald op scherp.

Na ruim een half uur kreeg ODIN’59 aanvaller Sven Deen nog de beste kans om de leiding te nemen na een goede voorzet van Stef Halbersma. ODIN'59 begon beter te draaien: Een rush van Mart Willemse leverde een corner op waaruit Halbersma bijna met het hoofd scoorde na een goed genomen hoekschop van Hamza Rahaoui.

ARC kon hier nog steeds weinig tegenover stellen en de vaak overtredingen simulerende en uitlokkende ARC-er Yassin Kaabouni die naar rood solliciteerde nadat hij Danyl Plasmeijer een klap gaf, schoot weer eens naast. ODIN'59 kwam hierna moeizaam in zijn gebruikelijk snelle aanvalsspel dat in het verleden vaak tot mooie goals leidde. Martin Campbell werd in de extra tijd van de eerste helft neergehaald binnen de zestien maar in plaats van een penalty kreeg hij geel voor een veronderstelde schwalbe. Er werd voor rust niet meer gescoord.

Na de thee kregen de geelhemden de koude noordwestenwind tegen. Kan een nadeel zijn voor de thuisploeg maar verfijnt vaak de passing in de diepte. In de 56e minuut was het dan wel raak. Na een mooie dieptepass van Danyl Plasmeijer scoorde Hamza Rahaoui de 1-0. Vlak daarna knalde ARC’er Kaabouni weer eens hoog over. ODIN'59 kon echter achterin niet de nul houden. Met tien man was de ploeg toch iets te aanvallend ingesteld na die 1-0. Na een uur voetballen kopte Boyd Baatje de gelijkmaker binnen: 1-1. Achterin bleek ODIN toch te kwetsbaar want 4 minuten later scoorde ARC in een scrimmage opnieuw via Boyd Baatje: 1-2. ARC dreigde deze voorsprong te vergroten maar de ingevallen keeper Calvin Valente stond zijn mannetje.

In de 77e minuut werd Sven Deen beloond voor zijn wederom grote inzet in deze wedstrijd en scoorde zijn zeventiende van dit seizoen: 2-2.  Desondanks tikte in de 81e minuut Neal Arnoldus de 2-3 binnen na een scrimmage achterin. ODIN'59 wilde zich niet neerleggen bij een nederlaag en zette een slotoffensief in. Het resulteerde in een aantal kansen en een schot op de paal. Door onduidelijke arbitrale dwalingen werd de passie in het spel hier ook weer uitgehaald. En...wie gaat er nou met bijna de gehele wedstrijd 1 man meer 2 spelers wisselen in de extra blessuretijd? ARC dus...! ODIN’59 kreeg deze wedstrijd veel te weinig.

Volgende keer beter. Komende speeldag speelt het eerste uit tegen koploper Kloetinge in Goes/Zeeland dat vandaag uit van Nieuwenhoorn met 4-1 verloor. Nieuwe ronde, nieuwe kansen! ODIN zakte door de nederlaag 1 plaats en staat nu 7e. ARC wisselde stuivertje en passeerde ODIN’59 en staat nu 6e met 41 punten uit 25 wedstrijden.

Logo_ODIN59.pngODIN'59: Joost Meendering (k) 8' 🟥, Daan Buurman, Mart Willemse ©, Hamza Rahaoui (76' Michael Stenvers), Danyl Plasmeijer, Martin Campbell🟨 (76' Youri Habing), Ayrton Dol (46' Frits Kramer), Sven Deen, Stef Halbersma 96' 🟥 (70' Taye Lee), Niels Jager (10' Calvin Valente (k)), Dustin Mijnders

Logo_ARC.pngARC: Niels de Vogel (k), Derek Prins ©, Neal Arnoldus (82' Moreno Bruster), Arjan Ouwendijk🟨, Matthijs de Oude (90' Brent Ossevoort), Coen van de Hoek, Boyd Baatje, Lilinho Martins Da Silva, Tjerk Ligtvoet🟨, Yassin Kaabouni (66' Luca Tarani), Timo de Graaf (90' Kenno Kleyn).