ODIN’59 met gelijkspel tegen vv G.O.E.S. thuis ook in vierde wedstrijd nog ongeslagen

2 - 2

Goes (zon)

29'
Tim de Wnter (schot)
39'
Assist: Sven Deen
Kick Groot (scrimmage)
50'
52'
Dennis de Nooijer (trainer)
53'
Daniël Wissel
65'
Wout den Engelsman
67'
Dangelo Martien
Claude de Smit
67'
Timo Lijbers
Reza Maipauw
78'
Mitchell de Nooijer (schot)
85'
Mitchell de Nooijer
Francis Kabwe Manengela
92'

tel. 0251-237026

Het eerste van ODIN’59 heeft in een open en vermakelijke wedstrijd de punten gedeeld met het Zeeuwse GOES. De Noord-Hollanders speelden frivool voetbal in een open wedstrijd maar kwamen niet verder dan een 2-2 gelijkspel. De ploeg van Richard Plug bleef door dit gelijke spel wel ongeslagen en lijstaanvoerder in de 4e Divisie. De Heemskerkse doelpunten kwamen op naam van Richie Zinga (39’) en aanvoerder Kick Groot (51’).

ODIN’59 begon de wedstrijd meteen gevaarlijk met uitstekend combinatievoetbal. Dat resulteerde in de eerste minuut al in goede kansen voor Mart Willemse en even later Youri Habing. Het lukte net niet om te scoren. Youri Habing nam de bal meteen op de pantoffel na een goede voorzet van Martin Campbell.

Omdat het een open wedstrijd was, ontstonden er ook legio kansen voor GOES. In de 3eminuut en 8e minuut miste Daniël Wissel voor goalie Joost Meendering. ODIN was beter aan de bal dan GOES maar het spel golfde van de ene goal naar de andere. Dit resulteerde in minuut 22 in een kopbal van de uitstekende Sven Deen na opnieuw een voorzet van Habing. De geelhemden vergrootten de druk op GOES.  Dat resulteerde in een door ODIN geclaimde handsbal van een GOES-verdediger binnen de beruchte lijnen maar scheidsrechter Oosting wuifde een strafschop voor de thuisclub weg. Daarna een vrije trap op 18 meter voor ODIN’59. De mooi genomen vrije trap van Youri Abing belandde op de paal. Mazzel voor GOES, pech voor ODIN. GOES speler Wissel kreeg ook weer een kans, maar had zijn vizier niet op scherp. Na bijna een half uur voetballen viel toch de goal aan de ‘andere’ kant. Timo Lijbers speelde Tim de Winter in en deze scoorde fraai in de linkerhoek: 0-1.

Doordat ODIN’59 het te mooi wilde doen, dreigde GOES steeds verder in het zadel geholpen te worden. Een geslepen ploeg dit team van trainer Dennis de Nooijer. Gelukkig viel in de 39eminuut toch een prachtig doelpunt voor de geelhemden. Na een geslaagde combinatie van Sven Deen met Martin Campbell schoot laatstgenoemde a la Robben met een fraai afstandschot de 1-1 binnen. Niet lang hierna een bal op de lat boven GOES-keeper Lentink en vlak daarna nog een schot op de arm van een GOES-speler binnen de beruchte lijnen maar ook ditmaal geen strafschop vond scheidsrechter Oosting.

Na de gelijkmaker ontstond er een heel andere wedstrijd. Na goed samenspel van Rahaoui-Deen-Dol kreeg laatstgenoemde een kans, maar had onvoldoende controle over de bal en scoorde dus niet. De eerste helft was een open eerste bedrijf met kansen aan beide kanten en eigenlijk had ODIN’59 met 2-1 voor moeten staan.

Na de thee loste Richie Zinga een schot binnenkant schoen maar het miste doel. Daarna een ‘poeier’ van Sven Deen, maar keeper Lentink tikte de bal nog net over. Zinga raakte ook nog de paal. In de 51e minuut nam ODIN toch de leiding. Aanvoerder Kick Groot maakte de 2-1 na een scrimmage voor het GOES doel. Trainer Dennis de Nooyer was het niet eens met het goedkeuren van dit doelpunt en maakte dat verbaal heftig kenbaar. Scheidsrechter Oosting toonde hem pardoes de gele kaart. ODIN’59 zat in een flow maar in de 54e minuut moest trainer Plug zijn elftal omgooien doordat verdediger Dustin Mijnders met een blessure uitviel waardoor Kick Groot in de laatste linie werd geposteerd. GOES bleek hierdoor makkelijker gevaarlijk te worden.

Toch volgden weer kansen voor ODIN’59 onder andere voor Ayrton Dol, maar een GOES verdediger redde op de lijn. Na een prachtige een-twee combinatie kwam ODIN 1 op 1 voor keeper Lentink, maar er was afgefloten voor een overtreding op Rahaoui waar de voordeelregel beter was geweest. Kans weg. De daaropvolgende vrije trap op zo’n 18 meter van Youri Habing leverde onvoldoende op. Zonde!

ODIN moest de 3-1 maken om Goes te ‘killen’, maar dat lukte niet en GOES bleef maar op de counter loeren. Het team van Richard Plug kon de wedstrijd niet op slot gooien en miste daar ook een beetje de regie in het veld voor. In de 78e minuut viel dan ook de 2-2. Na een uitstekende individuele actie van Erwin Franse kon Mitchell de Nooijer de gelijkmaker intikken. ODIN’59 moest uitkijken dat het niet nog meer averij zou oplopen.

In de 82e minuut nog een prachtige aanval van ODIN. Ritchie Zinga zette prima voor op Ayrton Dol en die kopte ‘a la Beb Bakhuys’ vallend bijna de 3-2 binnen. Net niet. Jammer!

Het bleef bij deze stand. Het was voor het publiek een leuke, open wedstrijd maar ook een schouwspel van twee ploegen die slordig met hun talrijke kansen omgingen. ODIN’59 verzuimde de 3-1 te maken en daardoor viel juist de 2-2.

Zo bleven zowel ODIN’59 als ook GOES ongeslagen in deze beginfase van de competitie. Wil ODIN’59 de bovenste plek houden en aanspraak maken op een eerste periodetitel dan zal de ploeg van Plug ook na een (noodzakelijke) omwisseling de organisatie en regie in het veld in eigen hand moeten houden. Als dat lukt, kunnen we nog goede wedstrijden en resultaten van de geelhemden tegemoet zien.

ODIN’59 bleef na deze wedstrijd eerste op de ranglijst. GOES zakte een plek van 6 naar 7.

Volgende week weer een nieuwe uitdaging!

Zaterdag 24 september gaat ODIN’59 naar Vlaardingen voor de uitwedstrijd Zwaluwen - ODIN’59. Aanvang: 14.30 uur.
Tot dan!

Logo_ODIN59.pngODIN'59: Joost Meendering (k), Kick Groot©, Daan Buurman🟨, Mart Willemse, Hamza Rahaoui, Martin Campbell, Ayrton Dol (82' Mounir Mounji), Sven Deen, Ritchie Zinga(82' Danyl Plasmeijer), Youri Habing (70' Nathaniel Johnson🟨), Dustin Mijnders (55' Niels Jager)

Logo_Goes.pngvv G.O.E.S.: Matthew Lentink (k), Dangelo Martien (67' Claude de Smit), Stefan de Bert, Wout den Engelsman🟨, Timo Lijbers (67' Reza Maipauw), Erwin Fransew, Steven Smulder🟨, Tim de Winter, Renzo Roemeratoe, Daniël Wissel©🟨, Mitchell de Nooijer (85' Francis Kabwe Manengela)