Curieuze ontknoping eindfase ODIN’59 – sc Feyenoord en een teleurstellende eindstand van 1-1

1 - 1

SC Feyenoord

Kick Groot (schot)
50'
54'
Junior Obiku (schot)
80'
Junior Obiku
Rowendley Martijn
89'

tel. 0251-237026

De wedstrijd ODIN’59 – sc Feyenoord is helaas jammerlijk ontaard in een hectische laatste fase van deze 13e competitiewedstrijd. Dit terwijl er een doelpunt in de eindfase van deze wedstrijd in de lucht hing zowel voor ODIN’59 als voor de op de counter loerende gasten uit Rotterdam. 2 Rode kaarten in de laatste 3 minuten voor ODIN'59 waren het gevolg van beslissingen van scheidrechter Tissingh. Door zijn twijfelachtige optreden verloor één van deze beide ploegen een overwinning en werd het voetbal-liefhebbende publiek een mogelijke apotheose ontnomen. Het ODIN’59-doelpunt kwam overigens op naam van de uitblinkende ODIN aanvoerder Kick Groot.

Ongelooflijk dat in de laatste 5 minuten van een wedstrijd 2 ODIN’59 spelers Niels Jager en Mart Willemse op de bon geslingerd met rood werden en ODIN’59 in de laatste minuten het met 2 man minder moest doen. In de slotfase van deze wedstrijd moet je dan aan de bak met 9 tegen 11 spelers. De geelhemden moesten nog uitkijken dat ze niet zonder punten op Sportpark Assumburg achterbleven tegen een wel zeer opportunistisch spelend sc Feyenoord. Er werd zowel vanaf de bank als ook door het Feyenoordteam in het veld voortdurend geappelleerd wegens aangedaan ‘onrecht’, hetgeen de scheidsrechter schijnbaar flegmatiek over zich heen liet komen. De wedstrijd was overigens tot deze tumultueuze kaartenreeks in grote lijnen niet eens onsportief. Wel fysiek.

Dat geelhemd Niels Jager van het veld werd gestuurd was een onbegrijpelijke zware sanctie na weliswaar wel een felle en te late maar geen over de grens uitgevoerde sliding van de ingevallen Heemskerker. De scheidsrechter zag daarvóór een Feyenoord-overtreding op Ritchie Zinga over het hoofd, hetgeen wellicht de felheid van ODIN’er Niels Jager beïnvloed kan hebben, maar het was geen rode kaart waard. Daarna dan de rode kaart van de bijna altijd zuiver spelende verdediger Mart Willemse omdat deze de bal naar de scheidsrechter gooide na weer een discutabele beslissing van Tissingh. Niet slim van Willemse, maar wellicht werd de sanctie rood opnieuw bewerkstelligd door het steeds en masse appelleren van de Feyenoordbank en hun team in het veld. De referee had ook kunnen volstaan met een volwassenere ingreep na deze (re)actie van Willemse.

Als je dan als scheidsrechter dan in zo’n laatste fase dit soort beslissingen neemt, had zeker Feyenoord nummer 10, Khalid Rahli, in de 30e minuut van de wedstrijd met geel of zelfs rood van het veld moeten worden gestuurd. Dit na infantiele onenigheid van hem met ODIN’er Mounir Mounji. De Feyenoorder maakte vervolgens een slaande beweging naar Mounji maar scheidsrechter Tissingh praatte in een onderonsje met Rahli recht wat zo krom was als een hoepel. Als dit soort dingen ongehinderd zonder sanctie de revue kunnen passeren kun je wel stoppen met het propageren van sportief en goed voetbal.

Lag het gelijke spel en het verlies van 2 punten voor ODIN’59 dan aan de scheidsrechter? Neen, natuurlijk niet. Het is een te vaak terugkerend ritueel bij ODIN’59 dat het een voorsprong niet kan consolideren of uitbouwen. Het team had al voor rust met een 2-0 voorsprong moeten gaan theedrinken maar liet dit andermaal opnieuw na, al waren de kansen wat schameler dan voorgaande thuiswedstrijden. Het is trouwens jammer dat een kwalitatieve zeer goede en aimabele speler zoals Hamza Rahaoui na driekwart wedstrijd nog steeds niet de conditie heeft om een wedstrijd 100 % uit te spelen. Hoofdtrainer Plug liet hem lang staan en blijft vertrouwen houden in deze technisch uitstekende speler.

Over de wedstrijd zelf kunnen we kort zijn. ODIN’59 was creatiever maar niet efficiënt. Niet genoeg om een ruime voorsprong naar zich toe te trekken. Het verschil in kwaliteit van beide ploegen vereiste eigenlijk dat ODIN’59 móest winnen en niet mocht verliezen van deze laag geklasseerde nummer 13. Deze status konden de geelhemden vanmiddag onvoldoende waarmaken.

ODIN’59 was voor rust wel beter maar creëerde te weinig door de as in de voorhoede. Het kwam wel tot een mooi schot van middenvelder Hamza  Rahaoui op de kruising van paal en lat maar de bal ketste weer terug in het veld recht in de handen van keeper Cheuk-A-Lam. Feyenoord bleef loeren op de counter via onder andere de fysiek sterke spits Fanny Waandels en Junior Obiku. De wedstrijd werd helaas in de loop van de 1e helft rommelig doordat ODIN’59 een periode (te) slordig speelde. Het kwam wel tot kansen via de prima opgestoomde Danyl Plasmeijer maar hij legde uiteindelijk breed af op rechts terwijl hij misschien beter zelf had kunnen doorgaan en schieten. Weg kans. Mounier Mounji richtte via de zijkant te hoog op het doel van Lee-Quincy Cheuk-A-Lam.

De 1-0 na rust was een juweeltje. Na een prachtige combinatie van middenvelder Hamza Rahaoui met aanvoerder Kick Groot in de 50e minuut schoot laatstgenoemde hard binnenkant wreef de 1-0 achter keeper Lee-Quincy Cheuk-a-Lam binnen. Dat was een goed begin van het 2e bedrijf! Nadat Ayrton Dol twee minuten later de voorsprong had kunnen uitbouwen, liet ODIN’59 zich daarna te ver terugdringen en gaven daarmee de Rotterdammers de ruimte om te voetballen op hun helft. Er werden te weinig duels gewonnen door meeverdedigende ODIN-aanvallers en ook het middenveld verloor te veel duels. Feyenoord kon daardoor te ver opdringen en te dicht bij de goal van Joost Meendering verschijnen.

Dit resulteerde zoals eerder vaak in deze competitie in een snelle en overigens fraaie gelijkmaker. Feyenoorder Junior Obiku schoot de Rotterdammers 4 minuten na het ODIN doelpunt met een mooie pegel op gelijke hoogte. De verder uitstekende keeper Joost Meendering zag verslagen de bal hard via de rechterhoek inslaan.

ODIN’59 rook toch de overwinning maar door een scala aan foute passes maakte de thuisploeg zich daarmee eerder kwetsbaar dan sterk. Rahaoui kreeg nog in de 88e minuut een mooie vrije trap op 20 meter van het Feyenoorddoel maar mikte te hoog. De beste kans van ODIN'59 kreeg echter de hardwerkende aanvaller Sven Deen. Na een uitstekende doorbraak op rechts zag hij zijn kopbal in de 90e minuut voor een vrij Feyenoord-doel naast gaan. Had hij gescoord dan was Feyenoord wellicht gekild geweest en was het negatieve slot achterwege gebleven. Nu bleef het 1-1 in deze gedenkwaardige wedstrijd.

Teleurstellend zo'n gelijkspel. Koploper Kloetinge liep vandaag tegen de eerste nederlaag aan tegen Poortugaal (1-0). ODIN'59 blijft na dit gelijkspel op de 3e plaats staan met 4 punten achterstand op de koploper en Feyenoord zakt naar de 15e en voorlaatste plek.

De volgende wedstrijd is ‘s-Gravenzande – ODIN’59 op zaterdag 3 december ‘22. Aanvang: 13.30 uur. Een nieuwe ronde, nieuwe kansen.
Tot dan!

Logo_ODIN59.pngODIN '59: Joost Meendering (k), Michael Stenvers, Kick Groot ©🟨, Mart Willemse🟥, Hamza Rahaoui🟨 (89' Niels Jager🟥), Danyl Plasmeijer, Martin Campbell, Ayrton Dol (73' Ritchie Zinga), Sven Deen, Stef Halbersma, Mounir Mounji

SC Feyenoord: Lee-Quincy Cheuk-a-Lam (k), Clarence Bijl, Samet Dag, Sandin Avdic ©, Fanny Waandels, Khalid Rahli, Junior Obiku (80' Rowendley Martijn), Jordan Weegman, Merlind Lajci (89' Yarick Dorst), Tom Pruijsers, Walter Bennett