Hoflaan 1
1967NE
HEEMSKERK
tel. 0251-237026

Het eerste van ODIN’59 is tegen een eerste competitie nederlaag van dit seizoen aangelopen.
Na afloop van de thuiswedstrijd tegen Nieuwenhoorn stond een 2-4 uitslag op de teller dus een eindstand in het voordeel van de Zuid-Hollanders. Een onnodige nederlaag voor de geelhemden, want ze namen een 2-0 voorsprong en hadden deze voorsprong uit kunnen bouwen. De eerste helft was een lust voor het (voetbal)oog, maar een zwakke 2e helft gooide roet in het eten van trainer Richard Plug. Na de thee moet de ploeg van Plug gedacht hebben dat ze er al waren, maar in het voetbal moet je een hele wedstrijd alert zijn. De thuisploeg gaf het na rust weg en liet de gasten uit Hellevoetsluis liefst 3 keer scoren.

De wedstrijd begon voor de thuisploeg voortvarend maar werd snel onderbroken door een blessure van scheidsrechter Kenneth van Dijk in de 1e minuut. De referee werd kennelijk goed opgelapt door de ODIN’59-verzorger want de rest van de wedstrijd liep hij weer op het oog onbevangen door de wei. Opvallend was wel dat de tijd dat de scheidsrechter behandeld werd, nauwelijks bij de speeltijd van de eerste helft bijgeteld werd.

Had dat invloed op de wedstrijd? Nou ja, er was een moment in de eerste helft dat iedereen rond het veld dacht dat het een monsterscore zou worden deze middag in het voordeel van de geelhemden en waarom zou je niet in de extra tijd scoren? Het eerste bedrijf zat vol met de ene mooie aanval na de andere. Na 7 minuten voetballen was het al raak. Verdediger Mart Willemse stoomde op via de zijkant en maakte na een geweldige een-twee met Sven Deen de 1-0 met een mooi geplaatst afstandschot.

Na een kwartier voetballen een lichte terugval van ODIN’59 en slordig voetbal. Nieuwenhoorn werd daardoor in het zadel geholpen en er ontstond een grote kans voor Hamann die in een op het oog niet te missen kans naast schoot. Mounir Mounji beantwoordde dit falen met een werkelijk prachtige rush, alleen zijn afronding was minder efficiënt. Ayrton Dol liet zich ook niet onbetuigd en schoot net naast. In de 27e minuut een schitterende actie van Dol die Campbell aanspeelde, die vervolgens met een slimme hakbal aflegde op Rahauoi. Laatsgenoemde rondde deze prachtige combinatie beheerst af: 2-0.

Trainer Biesheuvel van de gasten mocht in zijn handen knijpen dat de teller tot ver in de 1ehelft op 2 gescoorde doelpunten bleef steken. ODIN'59 kon niet op het juiste moment de wedstrijd killen. De cornerverhouding was op een bepaald moment 6-0 in het voordeel van de gastheren, maar daar heb je nog geen doelpunten mee.

Sterker nog door slordigheden van de thuisploeg scoorde Melvin Winterberg de aansluitingstreffer in de 38e minuut. Dat was de 2-1. ODIN'59 scoort veel maar krijgt opvallend ook veel doelpunten tegen. Na deze goal volgde snel nog een afstandschot van Martin Campbell, maar keeper Van de Wijngaart kon pareren. Vlak voor rust nog een mogelijkheid voor Nieuwenhoorn maar keeper Meendering keek de bal naast de buitenkant van de paal, waarna de scheidsrechter (te vroeg) het eerste bedrijf affloot.

Vlak na rust meteen de gelijkmaker. De gevaarlijke Dimitri Gomes Almeida scoorde al snel de 2-2 na een goede combinatie. ODIN’59 beantwoordde als vanouds deze gelijkmaker met nieuwe kansen in deze inmiddels open wedstrijd. Rahaoui mikte echter op zo’n 15 meter veel te hoog. Na drie kwart wedstrijd werd er gewisseld door beide trainers. Nieuwenhoorn blonk uit in het voortdurend appelleren richting scheidsrechter voor in hun ogen onrechtvaardige beslissingen. De wedstrijd dreigde hierdoor kapot gefloten te worden.

Vlak voor het einde een counter van de gasten en door een misverstand tussen de ODIN’59 achterhoede en keeper Joost Meendering viel de 2-3. Niet lang hierna volgde balverlies van Habing waardoor de gasten weer door onzekerheid achterin konden profiteren via Jeroen van der Wal: 2-4. De wedstrijd was gespeeld.

Een pijnlijk nederlaag voor ODIN’59. Zaak is nu om van deze fouten te leren. Iedere club in deze divisie kan van een andere winnen of verliezen. ODIN'59 blijft ondanks de nederlaag lijstaanvoerder met 1 punt voor op GOES. Wie had dat voor de start van deze competitie gedacht?! Maar tot op heden is er geen soevereine leider in deze klasse, die (al) patent mag nemen op een periodetitel of kampioenschap. Het leerproces van deze jonge groep is in volle gang. Nogmaals: er wordt redelijk veel gescoord maar je hebt ook veel doelpunten tegen. Daarin zal een juiste balans gevonden moeten worden.

Volgende speeldag een nieuwe ronde en nieuwe kansen. Dan opnieuw een thuiswedstrijd op Assumburg tegen het Gelderse WNC uit het Gelderse Waardenburg. Voor hoofdtrainer Plug de taak komende (trainings)week het zelfvertrouwen weer op te vijzelen na deze domper.

Logo_ODIN59.pngOpstelling ODIN’59: Joost Meendering (k), Kick Groot ©, Daan Buurman, Mart Willemse (76' Dustin Mijnders), Hamza Rahaoui (66' Youri Habing), Martin Campbell, Ayrton Dol (76' Danyl Plasmeijer🟨), Sven Deen, Stef Halbersma🟨, Niels Jager, Mounir Mounji.

Logo_Nieuwenhoorn.pngOpstelling Nieuwenhoorn: Mike van de Wijngaart (k), Mike van de Ruit, Frank Molendijk, Jeroen van der Wal🟨, Melvin Winterberg, Dimitri Gomes Almeida🟨, Nathanael Kazadi (73' Kayo Renwarin🟨), Luke Corver, Lukas Hamann (92' Lars van Orselen), Delano á Cohen ©🟨, G.D. Naarden.