ODIN’59 warmt zich op voor de nacompetititie en verslaat FC ’s-Gravenzande met 5-3

5 - 3

FC 's-Gravenzande

Sven Deen (schot)
5'
21'
Roy van Beek (schot)
23'
Frank Broos (penalty)
27'
Twan van Meerten (schot)
59'
Roy van Beek
Jorik Koppers
59'
Angelo Zwirs
Nick Ruigrok
63'
Hamza Rahaoui (intikker)
67'
Assist: Sven Deen
Taye Lee (schot)
73'
75'
Pascal Broch
Sven Deen (penalty)
77'
77'
Edgar Leerdam
82'
Patrick Fonseca
Tyler Mulder
83'

tel. 0251-237026

Het eerste van ODIN’59 heeft haar laatste thuiswedstrijd van deze competitie ’22-’23 winnend met 5-3 afgesloten. Na de laatste wedstrijd komende zaterdag uit tegen Spijkenisse volgt nog de nacompetitie voor mogelijke promotie naar de 3e Divisie. Vandaag kwam het team van hoofdtrainer Richard Plug goed terug van een 3-1 achterstand en het maakte na wat omwisselingen na rust korte metten met ’s-Gravenzande door maar liefst 4 keer in het tweede bedrijf te scoren en geen tegendoelpunten meer toe te laten. Einduitslag: 5-3.

Wat kan voetbal toch onvoorspelbaar zijn! Na bijna een half uur voetballen leek de wedstrijd al gespeeld en keek de Heemskerkse formatie tegen een 1-3 achterstand aan. Daarvoor had ODIN’59 al na 5 minuten de leiding genomen via Sven Deen die zijn 18etreffer van dit seizoen liet bijschrijven. Hij schoot vakkundig in de linkerhoek na een op het juiste moment afgemeten dieptepass van middenvelder Hamza Rahaoui.

’s-Gravenzande liet een paar minuten daarna zien snel uit de voeten te kunnen in de counter. Na een schitterende aanval van ODIN had Rahaoui de 2-0 op de schoen, maar de met de binnenkant genomen bal was net niet hard genoeg en doelman Edgar Leerdam ranselde nog net het leer uit zijn doel. Nadat Joost Meendering al een paar keer redding had moeten brengen kwamen de gasten toch in de 21e minuut tot de gelijkmaker.

Na zwak uitverdedigen van ODIN’59 scoorde Roy van Beek de 1-1. 3 Minuten later was het weer raak voor de gasten en schoot Frank Broos uit een strafschop de bal onberispelijk binnen: 1-2. Het werd zelfs 1-3 na een doelpunt van Twan van Meerten (27’) en bijna  viel ook nog 1-4. Het zwak begonnen ’s-Gravenzande leek in het zadel te zijn geholpen door defensieve fouten van ODIN’59.

Was dit dan al de beslissing zo vroeg in de wedstrijd? Neen! Na de thee paste hoofdtrainer Richard Plug een wisseling toe. Dustin Mijnders kwam erin. ODIN’59 speelde na rust de pannen van het dak en liet het publiek genieten van sprankelend en aanvallend voetbal. Het liet zien dat het ook in een wedstrijd waar het in principe nergens meer over gaat toch door inzet en snel aanvallend voetbal de overwinning kan binnenhalen. In de 63 minuut was het al raak en scoorde Hamza Rahaoui de aansluitingstreffer (2-3) na eerst een mooie inswinger van Mounir Mounji. 7 Minuten later dan de gelijkmaker. Na een nog net door keeper Juvenaar tegengehouden schot van Sven Deen schoof Hamza Rahaoui de 3-3 binnen.

Het onwaarschijnlijk geachte gebeurde: in de 73e minuut nam ODIN’59 de leiding doordat de ingevallen Taye Lee handig de 4-3 wist te scoren na uitstekend voorbereidend werk van Sven Deen. ODIN'59 kreeg een aantal minuten daarna een terechte strafschop en Sven Deen schoot onberispelijk de 5-3 en zijn 18e treffer binnen. De thuisploeg liet zien dat het ook aan het eind van dit seioen tot veel in staat is. In de rust stond nog een 1-3 achterstand op het scorebord terwijl aan het eind van de wedstrijd de cijfers van een 5-3 overwinning van de thuisclub in het Heemskerkse zonnetje pronkten. Op grond van de goede tweede helft was dit een terechte uitslag en overwinning.

Het eerste heeft tot nu toe in 29 wedstrijden 70 keer gescoord. Sven Deen voert de topscorerslijst in deze 4e Divisie aan met nu 19 doelpunten. Kloetinge werd vandaag ondanks hun verlies tegen ARC kampioen. Komende zaterdag speelt ODIN’59 de laatste competitiewedstrijd uit tegen Spijkenisse dat nog rechtstreeks kan degraderen. Daarna maken we ons op voor de nacompetitie. Ik zou zeggen: hou die winnende flow er voorlopig even in!

Logo_ODIN59.pngODIN'59: Joost Meendering (k), Michael Stenvers, Kick Groot ©, Mart Willemse , Hamza Rahaoui, Danyl Plasmeijer, Martin Campbell (46' Dustin Mijnders), Sven Deen, Stef Halbersma (46' Taye Lee), Niels Jager, Mounir Mounji (80' Ayrton Dol🟨)

Logo_s-Gravenzande.pngFC 's-Gravenzande: Edgar Leerdam (k)🟨, Rick Boers, Daan van Unen, Pascal Broch🟨, Roy Vermolen ©, Yuri Westhof🟨, Twan van Meerten, Angelo Zwirs (59' Nick Ruigrok), Frank Broos, Roy van Beek (59' Jorik Koppers), Patrick Fonseca (82' Tyler Mulder)