ODIN’59 zet ook eerste thuiswedstrijd tegen Jodan Boys om in een overwinning: 3-2

3 - 2

Jodan Boys

5'
Rick Wils (schot)
Sven Deen (kopbal)
7'
Assist: Niels Jager
Michel Verkaik (e.d.)
35'
46'
Adil Akanioui
Fahim Musaui
61'
Stan Griffioen
Stefan den Horder
64'
Rick Wils (intikker)
65'
Assist: Youri Habing
75'
Yassire Hamdani
Jaouad El Yaacoubi
83'

tel. 0251-237026

Na de uit-overwinning van vorige week heeft het eerste van ODIN’59 ook haar eerste thuiswedstrijd in deze competitie met 3-2 gewonnen. De ploeg van Richard Plug won van De Jodan Boys uit Gouda. De Heemskerkse doelpunten kwamen op naam van Sven Deen (7’) en Aytron Dol (65’). De 2-1 (35’) was een eigendoelpunt van Jodan Boys. ODIN’59 was over het algemeen in dit treffen de betere ploeg maar doordat het vierde doelpunt na de 3-2 maar niet wilde vallen, bleef het tot het laatste moment spannend.

ODIN’59 en Jodan Boys hebben de toeschouwers op een aantrekkelijke en doelpuntrijke wedstrijd getrakteerd op een zonovergoten Sportpark Assumburg. Nadat de thuisploeg met goed verzorgd combinatiespel de wedstrijd begon, namen de gasten al in de 5e minuut de leiding na een defensiefout van centrale verdediger Dustin Meinders. Hij kopte te ver van de goal van Meendering terug op zijn keeper. Spits Rick Wils van Jodan Boys pakte dit kadootje gretig uit, kwam 1 op 1 voor goalie Joost Meendering, en faalde niet: 0-1.

ODIN’59 toonde echter mentale veerkracht en in de 7e minuut stond het weer gelijk na een prachtige geplaatste kopbal van Sven Deen. In de 36e minuut had ODIN’59 het geluk aan haar zijde, omdat de geelhemden door een eigen goal van Michel Verkaik op een 2-1 voorsprong kwamen. Vlak voor rust kwam Niels Jager nog in een prima schietpositie, maar zijn afstandschot had te weinig venijn om de Goudse doelman Luuk Brand te verschalken. Na de thee kwam Jager niet meer terug op het veld.

In het 2e bedrijf kwam De Jodan Boys veel feller uit de startblokken. Het leek er even op dat de thuisploeg overlopen zou worden. In de 58e minuut werden de gasten al gevaarlijker door een geplaatst mooi afstandschot van Yassire Hamdani dat gelukkig door ODIN doelman Joost Meendering tot corner werd verwerkt. ODIN'59 kon de bal niet lang in de ploeg houden. Van achteruit speelde de ploeg vaak de bal naar de verkeerde kleur.

In de 64e minuut viel de gelijkmaker. Na een diagonale voorzet van Dirk Rietveld werd door de ingevallen Den Horder voor de voeten van Rick Wils gekopt die makkelijk de 2-2 kon inschieten. De achterhoede van ODIN’59 zag er niet bepaald goed uit in deze situatie. In diezelfde speelminuut lag de bal echter pardoes aan de andere kant weer in het netje: 3-2.

Ayrton Dol was in de 63e minuut verantwoordelijk voor de 3-2 na prima voorbereidend werk van Youri Habing.

Gelukkig voor ODIN'59 wilde Rick Wils het na een goede Jodan Boys voorzet te mooi doen door vanuit achter zijn standbeen te willen scoren. In minuut 77 knalde ODIN’er Nathaniel Johnson een met links genomen afstandschot op de lat nadat hij zich mooi vrij had gespeeld. Dat was jammer. Hierna viel er uit verschillende pogingen en kansen van ODIN’59 niet de 4-2 en bleef Jodan Boys gevaarlijker in de counter op zoek naar de gelijkmaker.

Die viel echter niet! Sterker nog, Sven Deen had de verlossende 4-2 op zijn schoen maar richtte te hoog. Na een prachtige aanval kopte Aytron Dol na een voorzet bijna a la Beb Bakhuys vallend binnen. Dat had de 4-2 ook kunnen zijn, maar keeper Luuk Brand stond in de weg. Doordat die 4e goal niet viel, bleef het billenknijpen voor ODIN’59. De thuisploeg hield echter stand en pakte hiermee de tweede overwinning van dit nog prille seizoen.

Al met al een terechte overwinning. Het begint erop te lijken dat ODIN’59-trainer Richard Plug met deze driepunter op de goede weg is om zoveel mogelijk rendement te halen met fris en fruitig voetbal.

Volgende speeldag op 10 september ’22 wacht de uitwedstrijd tegen Achilles Veen. Ook weer een mooi affiche en een tegenstander die we ook kennen. Vooral van de vroegere Hoofdklasse-periode en de promotie/degradatiewedstrijd voor de 3e Divisie. Graag tot dan!

Logo_ODIN59.pngODIN’59: Joost Meendering (k), Kick Groot @, Daan Buurman, Mart Willemse, Hamza Rahaoui (90’ Stef Halbersma), Danyl Plasmeijer (71’ Taye Lee), Martin Campell (61' Nathaniel Johnson), Ayrton Dol, Sven Deen, Niels Jager (46’ Youri Habing), Dustin Mijnders

Jodan Boys: Luuk Brand (k), Kujtim Amedi, Dirk Rietveld, Michel Verkaik, Yassire Hamdani (75' Jaouad El Yaacoubi), Kevin de Vries@, Luc Dielhof, Stan Griffioen (61’ Stefan den Horder), Adil Akinioui (46’ Fahim Musaui), Joey Vergunst (83' Daan van Leeuwen), Rick Wils.