Een wedstrijd spannend tot de laatste seconde. ODIN’59 – sv Poortugaal: 3-3 (rust: 2-1)

3 - 3

sv Poortugaal

Sven Deen (intikker)
10'
11'
Gerwin Lake (afstandschot)
Mart Willemse (kopbal)
13'
41'
Patrick Fernand
Nuno Andrade Varela
45'
Desailly Sousa
61'
Sven Breukhoven (schot)
63'
Rick Nieuwveld (intikker)
85'
Gerwin Lake
Sam van Nies
88'
Bjorn Wagenaar
Samuel Hooi
90'
Sven Deen (schot)
93'

tel. 0251-237026

Het eerste van ODIN’59 heeft met 3-3 gelijkgespeeld tegen sv Poortugaal uit Albrandswaard.
In een wedstrijd die voor het publiek een hoge amusementswaarde had, scoorden de geelhemden via Mart Willemse en Sven Deen (2 x). ODIN’59 ontsnapte ternauwernood aan een nederlaag doordat Sven Deen in blessuretijd nog een bal in het net achter keeper Nootenboom joeg na een fout achterin bij Poortugaal.
In de laatste seconde van de wedstrijd kreeg ODIN’59 zelfs nog een grote kans op de overwinning maar de Zuid-Hollandse doelwacht zat daar nog net tussen. Of ODIN'59 recht had op die punten had gehad? Misschien niet, maar de kansenverdeling tussen deze 2 ploegen was rekenkundig over de hele wedstrijd hoger in het voordeel van de thuisploeg.

ODIN'59 scoort vaak maar krijgt ook veel tegendoelpunten tegen. Het was zaterdagmiddag een wedstrijd van extremen op Sportpark Assumburg. Uiterst warme temperaturen voor de tijd van het jaar maar ook afwisselende voetbalsituaties waarin deze wedstrijd zich over ruim 90 minuten spectaculair wist te ontwikkelen.

Je kunt de ploeg van Richard Plug vergelijken met een getalenteerde en bedrijvige jongvolwassene of adolescent die nog niet helemaal de kneepjes van het 'leven' (voetbalspel) in een héle wedstrijd naar zijn hand weet te zetten. Dat kan wel nog geleerd worden in de loop van de rest van het seizoen, want dit team barst van het talent. Er resten deze competitie nog 22 competitiewedstrijden. Dat is nog lang.

ODIN'59 begon slecht aan de wedstrijd. In de eerste 5 minuten had Poortugaal al twee reëele scoringskansen. Dan deed spits Sven Deen het daarna beter. In een scrimmage scoorde hij de 1-0. Dat gaf een prettig gevoel maar het was van heel korte duur want 1 minuut later lag het projectiel weer aan de andere kant achter keeper Meendering. Verantwoordelijk daarvoor was de Zuid-Hollander Gerwin Lake: 1-1.

Maar 2 minuten daarna nam ODIN'59 opnieuw de leiding na een goede corner van Mounir Mounji die geplaatst het hoofd van Mart Willemse wist te bereiken: 2-1. Dat waren drie doelpunten in dertien minuten!

Het publiek kreeg een aantrekkelijke en gelijkopgaande wedstrijd voorgeschoteld, waarin de spits van de gasten Jeffrey Duynstee nog een goede scoringskans kreeg. Dat zou zich nog een paar keer deze wedstrijd herhalen en Duynstee leek zich tot de informele leider van zijn team te ontwikkelen. Het laatste kwartier van het eerste bedrijf gebeurde er niet veel meer. ODIN'59 probeerde deze laatste fase het spel te maken maar kon dat onvoldoende. Dat de teams met een 2-1 stand konden gaan rusten lag aan verdediger Martin Campbell die met een spectaculaire omhaal de bal bij goalie Joost Meendering van de lijn wist te halen. Wat een klasse actie, anders had het gelijkgestaan.
Bij de gasten kwam Poortugaaler Desailly Sousa bij scheidsrechter Eric van der Vaart vlak voor rust nog goed weg nadat hij in een rush Mart Willemse neerschoffelde.

Meteen na de thee ontstond er een grote kans voor Ayrton Dol nadat hij mooi was diepgestuurd door Stef Halbersma. ODIN’59 grossierde vervolgens weer in kansen nu ook middels een schot van Mounir Mounji. ODIN'59 moest de 3-1 scoren om zich verder van deze tegenstander te ontdoen, maar doordat de derde treffer te lang uitbleef, bleef Poortugaal bloed ruiken.

In de 51e minuut een prachtige ODIN-aanval via Mart Willemse die met een diagonaal schot keeper Nootenboom dwong met een ultieme krachtsinspanning de bal over de lat te tikken. Even later ongeveer uit stand een afstandschot van Ayrton Dol. ‘Hij’ wilde er maar niet in. Het werd een spectaculaire wedstrijd want even later kopte Rick Nieuwveld van de gasten de bal onderkant lat. Meendering had wellicht een engeltje op de lat zitten want de bal stuitte onverwacht weer terug in het veld. Daarna volgde een ziedend schot van de Poortugaalse spits Jeffrey Duijnstee. De wedstrijd voltrok zich in een hoog tempo en de supporters vroegen zich af waarom Poortugaal zo laag geklasseerd stond op de ranglijst. Daarna kon spits Dol de bal weer niet erin krijgen op zowat 2 meter van het Poortugaal-doel.

Na 1 uur voetballen kwam Poortugaal door een schot in de korte hoek van Sven Breukhoven langszij en was ODIN’59 wel de ploeg met de meeste kansen, maar op het scorebord stond er een teleurstellende 2-2 genoteerd. Als je bovenaan staat, wordt er steeds meer van je verwacht. Een paar minuten later namen de gasten dan ook nog de leiding. Na een afstandschot van Gewin Lake liet Joost Meendering de bal los, Rick Nieuwveld tikte de rebound beheerst binnen. De zwakte van ODIN’59 werd door de tegenstander blootgelegd: namelijk niet een wedstrijd op slot gooien door een hogere score te produceren en tegelijk achterin de voorsprong consolideren. Nu scoorde de tegenstander de 2-3.

ODIN-invaller Ritchie Zinga schoot later nog hoog over omdat hij te ver achterovergeleund schoot. Het leek dat Poortugaal rustig naar een volgend doelpunt combineerde en meer routine in hun groep aan de dag legde. Zuid-Hollander Rick Nieuwveld leek gemakkelijk opnieuw door de verdediging te snijden, maar dat lukte net niet. Het laatste kwartier was spannend. ODIN'59 voetbalde met de hoop der wanhoop. Maar die hoop werd wel beloond.

De wedstrijd was spannend tot de laatste seconde. Een goede ploeg dit Poortugaal uit Albrandswaard, maar door een grote fout achterin bij Poortugaal kreeg geelhemd Sven Deen in de extra tijd de bal pardoes voor de voeten getrakteerd en joeg het leer hard achter doelman Nooteboom: 3-3. Dat was een opluchting! Op het allerlaatste moment van de wedstrijd viel nog bijna de 4-3 voor ODIN’59 maar keeper Nooteboom plukte de bal nog net weg bij Martin Campbell.

Wat een ontknoping! ODIN’59 was misschien fysiek minder sterk dan deze tegenstander maar techniek, snelheid en onbevangenheid van de groep van Richard Plug compenseerden ook deze voetbalmiddag veel. ODIN’59 bleef door dit zwaarbevochten gelijkspel wel lijstaanvoerder met 1 punt voorsprong op Kloetinge (Zeeland) en 2 punten op GOES en Smitshoek. Komende speeldag zaterdag 5-11-'22 wacht de uitwedstrijd tegen ARC uit Alphen aan de Rijn. Kan ODIN'59 dan die voorsprong op de ranglijst vasthouden? We zullen zien.

Tot dan!

Logo_ODIN59.pngOpstelling ODIN’59: Joost Meendering (k), Daan Buurman, Stef Halbersma, Kick Groot@🟨, Martin Campbell🟨, Mart Willemse, Danyl Plasmeijer (72' Youri Habing🟨), Hamza Rahaoui, Mounir Mounji🟨, Sven Deen, Ayrton Dol (63' Ritchie Zinga).

Logo_Poortugaal.pngOpstelling s.v. Poortugaal: Marvin Nootenboom (k), Desailly Sousa🟨, Marcel Varela Ribeiro, Sven Breukhoven@, Gerwin Lake (85' Sam van Nies🟨), Shakur Zichem, Jeffrey Duijnstee, Rick Nieuwveld, Patrick Fernand (41' Nuno Andrade Varela), Steven Hamann, Bjorn Wagenaar (88' Samuel Hooi).