Hoflaan 1
1967NE
HEEMSKERK
tel. 0251-237026

In een uitermate rommelige wedstrijd, waarin de thuisploeg niet het niveau van vorige week wist te behalen stapten de geelhemden toch als winnaar van het veld. Sven Deen groeide door beide ODIN-treffers te scoren uit tot 'Man of the Match', maar ondanks de 2-1 winst was het spel zaterdag niet al te best. ODIN'59 kwam wel al snel op voorsprong, maar binnen een kwartier trok de tegenstander uit Waardenburg de stand weer gelijk. Na rust kopte Deen uit een hoekschop de winnende treffer binnen en omdat de tegenstander niet bij machte was daar iets tegenover te stellen bleven de punten toch in Heemskerk.

Zonder de geblesseerden Ritchie Zinga en Mart Willemse en met de niet helemaal fitte Dustin Mijnders was het puzzelen voor trainer Richard Plug. Mijnders kon na de warming-up starten en vormde samen met Daan Buurman en Stef Halbersma het centrale hart van de defensie. Niels Jager begon aan de wedstrijd als linker wingback. In de beginfase dicteerde ODIN’59 het spel en zagen we een afwachtend WNC. Al snel wisten de Geelhemden de score te openen, al was daar wel wat hulp van de tegenstander voor nodig. Een iets te korte terugspeelbal van Matthijs van Gessel op Dzenan Keric kon door de verdediger niet goed verwerkt worden en goudhaantje Sven Deen was er als de kippen bij om het leer te onderscheppen. Deen zag het gaatje in de verre hoek en schoot de bal trefzeker langs keeper Jamil Kools (1-0).

In de 20ste minuut leek ODIN’59 via een fraaie aanval de score te verdubbelen. Sven Deen vertrok op aangeven van Martin Campbell aan de rechterkant van het veld richting de Waardenburgse goal, gaf de bal voor op Niels Jager die de meegesprinte Campbell bediende. Cambell twijfelde geen moment en haalde uit maar zag zijn prima inzet een paar centimeter over de deklat vliegen.

Er gebeurde in die fase veel aan beide kanten want nog geen minuut later sneed Gideon Emanuels namens de bezoekers dwars door het midden en stelde Dzenan in staat om vanaf de rechterkant een strakke voorzet te geven die maar net door Kay van den Boogaard over de Heemskerkse goal werd gekopt.

Nog geen minuut later was het wel raak voor de bezoekers. WNC-aanvoerder Nehemia Sanaky stuurde Van den Boogaard de diepte in, de aanvaller kapte slim Jager uit, draaide (zoals vooraf door de scouts al aangegeven) naar binnen naar zijn linkerbeen en schoot de bal onhoudbaar over doelman Joost Meendering in het net (1-1).

Na een langdurige blessurebehandeling van Mounir Mounji, waarvan even getwijfeld werd of hij nog verder kon na een ogenschijnlijk lichte overtreding, kwam ODIN’59 toch weer iets beter in de wedstrijd. Handenbinder Mounji werd na ruim een half uur voor de zoveelste keer onderuitgehaald en de slim genomen vrije trap van Hamza Rahaoui net buiten de zestien, werd van dichtbij ingeschoten door Ayrton Dol. Helaas verkleinde keeper Kools zijn goal en bracht redding.

Ver in de blessuretijd van de eerste helft kreeg ODIN’59 nog één kans om met een voorsprong aan de thee te gaan. Halbersma lanceerde een lange bal naar voren die overal tussendoor stuiterde. Ayrton Dol taxeerde de bal uitstekend, kapte zijn tegenstander uit maar zijn inzet verdween via de vingertoppen van Kools net naar de Waardenburgse goal.

Tweede helft

Richard Plug wisselde in de rust de niet helemaal fit aan het duel begonnen Mijnders voor debutant Michael Stenvers en Niels Jager voor Youri Habing.  ODIN’59 haalde gek genoeg niet het niveau van de vorige week verloren wedstrijd tegen Nieuwenhoorn. De spelers hadden de grootste moeite de bal in bezit te houden en het spel oogde onrustig maar toch kwam ODIN’59 in de 50ste minuut weer op voorsprong. Uitblinker en na afloop ook tot ‘Man of the Match’ uitgeroepen Sven Deen, stond met een hoge voorzet zelf aan de basis van een hoekschop. Sam van Doremalen voorkwam het gevaar door de bal over de eigen achterlijn te koppen. De toegekende hoekschop werd door Rahaoui panklaar op de goed voor zijn tegenstander gekomen Sven Deen gelegd en met een achterwaartse kopbal passeerde Deen de Waardenburgse goalie (2-1).

De wedstrijd werd er niet veel beter op. ODIN’59 had de kracht niet om de wedstrijd in het slot te gooien. Het spel oogde rommelig en er werden veel verkeerde keuzes gemaakt, beaamde ook coach Plug na afloop. Met ruim een uur op de klok kreeg WNC aanvoerder Nehemia Sanaky bij het uitverdedigen van ODIN’59 de bal zomaar in de voeten en haalde hard uit. Gelukkig voor de thuisploeg verdween de bal in het zijnet. De bezoekers putten wel kracht uit deze actie en voerden de druk om de gelijkmaker te forceren verder op.

Twintig minuten voor tijd leek de thuisploeg dan toch de wedstrijd in het slot te gooien. Rahaoui speelde op het middenveld Mounji vrij die met een loepzuivere steekpass Ayrton Dol vrij voor de keeper zette. De ODIN-spits twijfelde geen moment en schoot het leer achter doelman Kools. Helaas stak de assistent-scheidsrechter zijn vlag omhoog en werd de treffer vanwege vermeend buitenspel van Dol afgekeurd.

In het laatste kwartier bleef WNC op zoek naar de gelijkmaker maar naast een kans voor invaller Joël Sanaky, die met nog tien minuten op de klok vanaf een meter of tien de bal over de kruising schoot, volgde een slotoffensief waarin zelfs doelman Kools nog mee naar voren kwam. De ODIN-defensie bleef echter op de been.

ODIN’59 scoorde nog wel in blessuretijd maar ook deze treffer van invaller Taye Lee werd vanwege een licht duwtje van de eveneens ingevallen Danyl Plasmeijer afgekeurd.

Na ruim vier minuten blessuretijd vond scheidsrechter Fijke Hoogendijk het welletjes en stapte ODIN’59 ondanks de matige wedstrijd toch met drie punten van het veld.

Volgende week spelen we de uitwedstrijd in Amsterdam tegen asv De Dijk. Het duel op sportpark Schellingwoude begint om 15:00 uur

Logo_ODIN59.pngOpstelling ODIN'59: Joost Meendering (k), Kick Groot ©, Daan Buurman, Hamza Rahaoui🟨, Martin Campbell (72' Nathaniel Johnson), Ayrton Dol (85' Taye Lee), Sven Deen, Stef Halbersma, Niels Jager (46' Youri Habing), Mounir Mounji (77' Danyl Plasmeijer), Dustin Mijnders🟨 (46' Michael Stenvers).

Logo_vv.WNC.pngOpstelling WNC: Jamil Kools (k), Dzenan Keric, Sam van Doremalen, Kay van den Boogaard, Nehemia Sanaky ©, Mirel Ibrahimovic, Sonny van Kranenburg (64' Luuk Uitman), Melvin van Gestel, Matthijs van Gessel, Gideon Emanuels, Eyoub Allaoui (64' Joël Sanaky)