Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 1 Groep 1

Hoflaan 1
1967NE
HEEMSKERK
tel. 0251-237026

Het eerste van ODIN’59 heeft door een ruime overwinning op 2e Klasser/zondag FC Den Helder een plaats naar de 2e bekerronde kunnen boeken. De ruime einduitslag was niet eens geflatteerd en had ook nog hoger kunnen uitpakken. De Heemskerkse sluitpost Antoine Daniël Vagevuur (bijna een equivalent van keeper Joost Meendering) en zijn achterhoede hielden ook verdienstelijk de nul. ODIN’59 gaf sowieso bijna niks weg. Een verdienste van de hele ploeg.

Op een heerlijke oktober (voetbal)avond met uitzicht op een onverlicht kasteel Assumburg deed ODIN’59 aan klantenbinding met mooi en snel opbouwend voetbal. Tegenstander FC Den Helder uit het hoge noorden kon daar niet zoveel tegenover stellen. OK, zij spelen 2 klassen lager, maar ODIN had al vroegtijdig de wedstrijd op slot kunnen gooien.
Er ontstond al in de beginfase een zee aan kansen voor de geelhemden. Om de score te openen had ODIN’59 toch de medewerking van de tegenstander nodig en werd er pas na een half uur een fout van Den Helder achterin afgestraft. Ayrton Dol doorbrak de kansenzee met een zakelijk afgeronde 1-0.
Den Helder beperkte zich tot countervoetbal en had bijna succes toen ODIN-linksback Michael Stenvers veel te laat in de dekking kwam en doelwacht Vagevuur gelukkig wel op zijn post was. Even later een goede doorbraak op rechts van ODIN’59 met als gevolg een tweede treffer van Ayrton Dol: 2-0. Even later bleef Mounir Mounji net niet rustig genoeg in een 1 op 1 duel met de Helderse doelwacht Philip. Zo werd verzuimd de wedstrijd definitief al op slot te gooien, dus gingen beide ploegen met een 2-0 ruststand aan de thee.

Na de pauze was het al snel raak. Na een goede corner op links van Hamza Rahaoui kopte Stef Halbersma verdienstelijk de 3-0 binnen. ODIN'59 strooide met mooi voetbal waaronder een oogstrelende crossbal van Mounir Mounji maar die pass werd voorin bij ODIN'59 door de verder uitstekende Ayrton Dol niet begrepen. In minuut 56 dan de mooiste goal van de wedstrijd. De van rechts binnendraaiende Mounir Mounji schoot van zo’n 20 meter prachtig in de lange hoek: 4-0.
5 Minuten later de 5-0. De goed ingevallen Niels Jager trapte beheerst met binnenkant schoen binnen na een goede voorzet van rechts. ODIN'59 bleef de bovenliggende partij en deed aan klantenbinding door oogstrelend voetbal van onder andere Mounji. In minuut 66 knalde Stef Halbersma keihard zijn tweede en de 6-0 binnen. Niet veel later een intikker van Niels Jager (6-0) en na ruim 3 kwart wedstrijd vulde Martin Campbell de stand aan tot 7-0.

De laatste fase van de wedstrijd nam ODIN’59 wat gas terug en kwam Den Helder meer in balbezit maar zij creëerden te weinig om tot een eretreffer te komen. En zo hield keeper Vagevuur achterin de nul en floot scheidsrechter Kamal el Hajjaji na 90 minuten deze sportieve bekerwedstrijd af. Einduitslag: 7-0. ODIN’59 plaatste zich relatief gemakkelijk voor de volgende bekerronde.

Komende zaterdag speelt ODIN’59 op Sportpark Assumburg thuis de belangrijke competitiewedstrijd tegen sv Poortugaal.
U bent dan weer van harte welkom!

Opstelling ODIN'59: Antoine Vagevuur (k), Michael Stenvers, Kick Groot © (61' Frits Kramer), Daan Buurman (46' Youri Habing), Hamza Rahaoui (61' Niels Jager), Daniel Plasmeijer, Ayrton Dol (56' Taye Lee), Sven Deen (46' Martin Campbell), Nathaniel Johnson, Stef Halbersma, Mounir Mounji

Logo_FC-DenHelder.PNG

Opstelling FC Den Helder: Jelmer Philip (k), Tom van Zandwijk (60' Daan van Doorn), Daley Matroos, Duco Swart, Angelo Simmons, Wouter Philip, Kenny Gerssen © (60' Jonard Bernardina), Aron Swart, Marvin La Croes (79' Nick Schutten), Bas van Steinvoorn (60' Mitchell Leeuwenstein), Sem Trijsburg.