Mannen KNVB beker Amateurs 4e ronde Groep 1 4e ronde

Hoflaan 1
1967NE
HEEMSKERK
tel. 0251-237026

Het eerste van ODIN’59 heeft deze zaterdag verzuimd zich te plaatsen voor de volgende ronde van de KNVB-Districtsbeker.
De ploeg van Richard Plug speelde de reguliere speeltijd met een man meer uit maar Eemdijk hield de ploeg uit Heemskerk op een 3-3 gelijkspel.
ODIN’59 had het beste van het spel maar liet het toch te zeer aankomen op strafschoppen terwijl de ploeg vanaf minuut 84 met een man meer op het veld had stond.
De geelhemden verzuimden vlak voor tijd de wedstrijd in het slot te gooien nadat de ingevallen Taye Lee met een schot iets te hoog richtte en de bal op de lat boven keeper Jeroen de Harder spatte. Dat had de beslissing moeten zijn!

In het toernooi van de districtbeker is er geen verlenging maar bij een gelijkspel wordt er meteen begonnen aan een strafschoppenserie.
vv Eemdijk toonde zich hierin behendiger en knalde bal 4 keer in de linkerhoek naast keeper Antoine Vagervuur. Voor ODIN’59 misten vanaf het begin van de serie Stef Halbersma en de ingevallen Youri Habing. Einde toernooi districtsbeker West 1 voor de geelhemden die deze beker in 2011 wisten te winnen. Scorende geelhemden vanaf de penaltystip waren Sven Deen en Mounir Mounji met een werkelijk schitterende pingel (Panenka). Tijdens de wedstrijd vonden de volgende ODIN’59 spelers het netje: Niels Jager (19’) en ODIN’59-aanvoerder Kick Groot (35'  & 59’/kopbal).

Ondanks de venijnige kou op Assumburg schotelden ODIN’59 en Eemdijk het publiek een leuke bekerwedstrijd voor. ODIN begon slecht en het stond al na ruim een kwartier ballen 0-2. Beide keren was de organisatie achterin zoek en leek het alsof de wedstrijd al in een vroeg stadium in het nadeel van ODIN'59 was beslist. Niks was minder waar. Door doelpunten van Niels Jager en Kick Groot (of was het toch Ayrton Dol die voor de zekerheid de bal nog tegen de touwen kopte terwijl deze ogenschijnlijk de doellijn al was gepasseerd) stond het na ruim een half uur alweer gelijk (2-2).

ODIN’59 speelde frisser voetbal dan de gasten uit Eemdijk, die weliswaar een efficiënt scorende voorhoede hadden maar op de meeste posities door ODIN'59 door sneheid en behendige aanname werden afgebluft.

Er ontstonden mooi opgezette snelle aanvallen via de flank die door de Utrechtenaren te vaak onregelmentair werden onderbroken. Een stugge ploeg dat Eemdijk en scheidsrechter Robin Punt had het druk met verstrekken van gele kaarten. Utrechtenaar Sjohn van Gulik mocht in de 38e minuut blij zijn dat hij geen geel ontving na een grove overtreding op Ayrton Dol, anders had Eemdijk toen al met 10 man gestaan. Hij had al eerder geel van Punt ontvangen.De ploegen gingen met een 2-2 gelijkspel aan de thee. Vv Eemdijk had in het eerste bedrijf een 0-2 voorsprong verspeeld. De Utrechtenaren kwamen op voorsprong door Franslyn Nsingi 13’/0-1) en Yannick Bouw (17’/0-2).

Na de pauze ongeveer hetzelfde spelbeeld als in het eerste bedrijf. ODIN'59 begon te ongeconcentreerd en uit het niets lag de bal weer achter keeper Vagevuur. De dieker Franslyn Nsingi nam zijn tweede treffer van de middag voor zijn rekening. Hij kopte na een corner de bal achter Vagevuur: 2-3.

Toch kwam ODIN’59 na een uur voetballen goed terug en aanvoerder Kick Groot kopte de 3-3 hard achter doelman Jeroen de Harder in de touwen. Er ontstonden aan beide kanten nog goede mogelijheden om de wedstrijd te winnen vooral voor de gastheren maar het bleef gelijk.

ODIN'59 startte de serie maar miste dus de eerste 2 penalties. Eemdijk was koelbloediger en won de strafschoppenserie. De Utrechtenaren scharen zich hiermee bij de laatste 16 en vijfde ronde in dit bekertoernooi.

Komende zaterdag 25 februari ’23 weer nieuwe kansen. Dan speelt ODIN’59 thuis voor de competitie tegen vv Zwaluwen uit Vlaardingen.
De aanvang op sportpark Assumburg is 14.30 uur. Graag tot dan!