Ralph Hovestad (vrije trap)

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

18 januari 2014 14:30

Dongen, B.J.J. van

Net als de openingswedstrijd van het seizoen waarin ODIN’59 3 punten incasseerde op sportpark de Toekomst, liet de ploeg van trainer Mark Evers zien ook in eigen huis Ajax een hak te kunnen zetten. Het trainingskamp in het Turkse Belek wierp zijn vruchten af en resulteerde in een verdiende 4-3 zege voor de Heemskerkers.

Het open duel bevatte alle ingrediënten voor een aantrekkelijke wedstrijd. Het Heemskerkse publiek bleek uiteindelijk de terechte winnaar. De collectieve zege was het resultaat gesmeed tijdens het trainingskamp onder de Turkse zon. Als underdog had de ploeg van Evers niet veel te verliezen, maar alleen iets te winnen. In een imponerende wedstrijd werd de strijd aangegaan met de volgelingen van oefenmeester Bart Logchies, die de lijnen voor de tweede competitiehelft hadden uitgezet in het Spaanse Gran Canaria.

Het boeiende duel bood een aantrekkelijk scenario voor beide ploegen, waarbij Ajax topscoorder Dennis Kaars al in de 1e minuut een grote kans kreeg, maar doelman Barry van Dijk was op zijn hoede. Slechts luttele seconden later bleek ODIN’59 dichtbij de openingstreffer, maar Amin Ouass zag zijn inzet toen in een hoekschop eindigen. De ploeg van Evers drong aan en zorgde na een klein kwartier voor de openingstreffer via de snelle Ouass. Een prima voorzet van Ron Scheffer, waarbij Faruk Yurdakan slim over de bal stapte en verwarring veroorzaakte, wist Ouass de bal uitstekend in de verre hoek langs keeper Been te schieten, 1-0.

Ajax aanvoerder Yuri Rose, gepokt en gemazeld in het betaalde voetbal, stookte menig vuurtje op en wist de weg te plaveien voor de gelijkmaker via de gewiekste Paul Quasten, 1-1. Een 100% kans voor Yurdakan had de Geelhemden wederom aan de leiding kunnen brengen, maar keeper Been deed uitstekend werk en voorkwam een nieuwe achterstand. In de eindfase voor rust profiteerde Dennis kaars van een misverstand in de Heemkerkse defensie en schoot Ajax aan de leiding, 1-2.

ODIN’59 startte na rust moeizaam, maar herstelde zich zienderogen. Een katachtige reflex van Van Dijk op een inzet van de gevaarlijke Quasten voorkwam een grotere Heemkerkse achterstand. Daardoor bleef ODIN’59 in de wedstrijd. Tim Koops bracht ODIN’59 daarna langszij, met nog een klein halfuur op de klok. De Ajaxieden leken aangeslagen door het resultaat van de te korte terugspeelbal van verdediger Siver Abdulrahman, waardoor de attente Ouass Ogur Kaya panklaar kon bedienen met een prachtige treffer als resultaat, 3-2. De knap ingevallen Bas Ent verzegelde de zege door zijn treffer in de slotfase van de wedstrijd. Het doelpunt van Ajaxied Ralph Hovestad in blessuretijd was nog goed voor de statistieken, maar deed niets af aan de prima overwinning voor de thuisploeg, 4-3. ODIN’59 handhaaft zich op de 5e plek van de hoofdklasse A, terwijl Ajax een trede zakt naar plaats 3. Man van de wedstrijd was ODIN’59 aanvoerder Raymond Kolder.

Basiself ODIN’59: Van Dijk, Hols, Koops, Groen, Scheffer, Kaya, Cremers, Ouass, Gungor, Yurdakan, Kolder,

Basiself  Ajax: Been, Meester, Abdulrahman, De Visser, Schuman, Van der Beld, Misa Danso, Van Zoolingen, Kaars, Rose, Quasten.