Max Verweij

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

1 februari 2014 14:30

Duarte, L.J.

Een surplus aan kansen stelde ODIN’59 niet in staat om de punten in huis te houden. De matige wedstrijd bood behoorlijke mogelijkheden voor de thuisploeg op een riante zege, maar het was Montfoort dat in uitzichtloze positie het hoofd koel hield en uiteindelijk de volle winst in de wacht sleepte. Einduitslag 3-4.

Trainer Mark Evers moest wijzigingen in het team aanbrengen dankzij een schorsing van de man in vorm Tim Koops en Frits Kramer. Dat betekende uiteindelijk een aderlating voor het Heemskerkse collectief na 3 zeges op rij. Paul Groen, de vervanger voor Koops, beging een kwartier voor tijd een cruciale vergissing met een te korte terugspeelbal op Barry van Dijk waardoor Denny van Loen tenslotte de winnende treffer tegen de touwen schoot.

ODIN’59 had het eerste bedrijf al ruimschoots aan de leiding moeten gaan met een half dozijn aan grote kansen. Na de 0-1 achterstand via Joost van Apeldoorn in de 26e minuut, stelde de getergde Raymond Bronkhorst slechts 30 seconden later orde op zaken. Hoogst persoonlijk zorgde de aanvoerder voor de Heemskerkse gelijkmaker, 1-1.  Grote kansen voor de vandaag minder gelukkige Ogur Kaya, Emre Gongur en Amin Ouass (alleen voor keeper Robin Vianen) hadden ODIN’59 op een riante ruststand moeten zetten, maar Montfoort kwam met de schrik vrij.

Na rust stevende de equipe van trainer Evers recht op de verdiende zege af toen Gungor op prachtig aangeven van Bas Ent de 2-1 aantekende. Ook Ent zelf deed een belangrijke duit in het zakje met de derde Heemskerkse treffer, 3-1. Een makkelijk gegeven pingel bracht de opponent weer in de wedstrijd. Van Loen faalde niet vanaf 11 meter en schoot Montfoort naar de 3-2. ODIN’59 had via Emre Gungor dé kans op 4-2, maar Gungor legde af op Ogur Kaya, die de trekker niet kon overhalen. Ook Ouass was even later niet trefzeker oog in oog met keeper Vianen. Daardoor bleef de selectie van oefenmeester Emanual Sluis in de wedstrijd en kwam zelfs op gelijke hoogte via Don Mimpen met nog 20 minuten te gaan, 3-3.

Een kwartier voor tijd betekende een te korte terugspeelbal van Paul Groen de doodsteek voor de Heemskerkers. De 22 jarige Van Loen profiteerde uiteindelijk en kroonde zichzelf tot matchwinnaar 3-4. Het resterende kwartier was ODIN’59 niet bij machte om de achterstand ongedaan te maken. Een bij vlagen falende arbitrage onder leiding van leidsman Luis Duarte, werkte niet mee en stuurde doelman Van Dijk nog in blessuretijd met rood naar de kleedkamer. De Heemskerkse goalie  anticipeerde geheel terecht op het hinderen van de keeper door 2 man van Montfoort, door het wegduwen van Don Mimpen. Duarte beoordeelde dat echter in tegenstelling tot de verwachting als onreglementair, met rood als gevolg. ODIN’59 blijft hangen op de 5e plek en Montfoort consolideert door de winst de huidige 12 positie op de ranglijst van de hoofdklasse A.

Basiself ODIN’59: Van Dijk, Hols, Koops, Groen, Scheffer, Kaya, Cremers, Ouass, Gungor, Ent, Bronkhorst.

Basiself  Montfoort: Vianen, Verbiest, Van Luinen, Ballo, Van Ede, Van Apeldoorn, Van Wijngaarden, Van Loen, Laoikili, Mimpen, Resida.