90'

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

15 februari 2014 15:00

Luinge, R.

ODIN’59 is er niet in geslaagd om koploper Sparta Nijkerk punten afhandig te maken. De Heemskerkse selectie van trainer Mark Evers legde vooral het tweede bedrijf een goede wedstrijd op de mat, maar was ongelukkig in de details. ODIN’59 ging na 90 minuten met een geflatteerde 4-1 uitslag op het wedstrijdformulier.

Een treffer van de 19 jarige Rick Knoop in de 6e minuut betekende een snelle achterstand voor de ploeg van oefenmeester Evers. Het moment waaruit de vrije trap ontstond, die tot de voorsprong leidde, was discutabel en makkelijk gegeven door scheidsrechter Roelof Luinge. Luinge beoordeelde een actie van Bas Ent als gevaarlijk spel. Ent kon het hoog geheven been moeilijk terughalen toen de Nijkerkse verdediger met het hoofd laag onverwacht uit zijn rug naar de bal kwam. Luinge had daardoor behoorlijke invloed op de snelle openingstreffer van de thuisploeg.

De equipe van trainer Simon Ouaali had vlak daarna de voorsprong kunnen verdubbelen, maar verdediger Danny Hols gooide zich met lijf en leden voor de inzet van Guido de Graaf en daarmee de doelpoging vlak voor het doelgebied van keeper Mike de Kruif elimineerde. Na dik 20 minuten kwam ODIN’59 eindelijk onder het juk van de thuisploeg vandaan. Een prima vrije trap van de voet van Emre Gungor belandde op het hoofd van Frits Kramer, die de gelijkmaker overtuigend langs keeper Kevin Rijnvis kopte, 1-1.

De gelijke stand was van korte duur want Frank Tervoert schoot Sparta Nijkerk weer aan de leiding. Het moment leek in buitenspelsituatie tot stand gekomen, maar Luinge kreeg geen fiat van zijn assistent aan de zijlijn om te reageren, 2-1. In de slotfase voor rust ondernam Gungor uit de tweede lijn nog een prima poging, waarbij de bal echter naast het doel rolde.

ODIN’59 kwam na rust uitstekend uit de kleedkamer en het eerste de beste offensief had zomaar de 2e gelijkmaker kunnen betekenen. Een fraaie actie van de opgekomen Milo Cremers, die Bilal Amarzagouio handig passeerde, kreeg de bal bij Ent. Maar Ent stuurde het speeltuig hard voor het doel langs. ODIN’59 bleef het beste van het spel houden, waardoor wederom Ent werd gevonden om Raymond Bronkhorst te bedienen. Zijn inzet werd door de stormachtige wind echter ruim over het doel van Rijnvis getild.

De Heemskerkers hadden de tweede helft zeker meer verdiend. Het noodlot besliste anders, want Tim Koops werd door een licht vergrijp op de 25 jarige Tim Krux binnen de zestien, bestraft met een penalty. De trefzekere Tervoert velde het vonnis vanaf 11 meter en gaf de ploeg van Evers daarmee de nekslag, 3-1. De gifbeker bleek nog niet leeg voor de gasten, want wederom Tervoert wist in de slotminuut van het duel ook nog zijn derde treffer van de middag aan te tekenen. Daarmee kwam de vertekende eindstand op 4-1. De enige gele kaart van de wedstrijd werd geïncasseerd door Danny Hols. ODIN’59 blijft vooralsnog hangen op de vijfde plek van de hoofdklasse A.

Basiself ODIN’59: De Kruif, Hols, Koops, Bronkhorst, Kramer, Kaya, Cremers, Ouass, Gungor, Ent, Kolder.

Basiself  Sparta Nijkerk: Rijnvis, Muller, Krux, Te Velthuis, Van der Molen, Tervoert, Van Kammen, De Graaf, Amarzagouio, Davids, Knoop.