90'

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

22 februari 2014 14:30

Helder, B.B. van den

Voor de derde keer op rij verslikte ODIN’59 zich in de opponent. Dit keer was het DVS’33 die de punten in huis hield. Oefenmeester Mark Evers was behoorlijk verbolgen over het arbitrale optreden waardoor de 18e speelronde voor de Heemkerkers resulteerde in een anticlimax. De wedstrijd op sportpark Zuid eindigde in een geflatteerde 4-1 winst voor de thuisploeg.

Trainer Evers uitte tijdens de persconferentie na afloop zijn onvrede over het in zijn ogen falende optreden van het arbitrale trio. Met name in de tweede helft waren enkele beslissingen cruciaal voor het verloop van de wedstrijd en daarmee bepalend voor de zege van DVS’33. De thuisploeg profiteerde optimaal en incasseerde uiteindelijk een 4-1 overwinning.

ODIN’59 had heel snel aan de leiding kunnen komen door een inzet met het hoofd van Milo Cremers bij de vrije trap via Emre Gungor. Keeper Daan Huiskamp stond in de derde minuut echter goed opgesteld. Een knappe passeeractie van Henk Baum bepaalde daarna dat DVS’33 aan de leiding kwam. Met pas 10 minuten op de klok tekende Baum met een keiharde inzet in de rechterbovenhoek voor de openingstreffer van de wedstrijd, 1-0.

Beide ploegen legden behoorlijke strijd- en werklust aan de dag. Druk op de Heemskerkse defensie leverde een inzet van Ronald Hoek op. Keeper Mike de Kruif pareerde uitstekend en voorkwam een grotere achterstand voor ODIN’59. Er moest een verdediger aan te pas komen om de stand weer gelijk te trekken. Milo Cremers kopte de ploeg van trainer Evers in de verre hoek naast DVS’33. Op fraai aangeven van Gungor werd Huiskamp kansloos gelaten, 1-1.

Ogur Kaya had zijn ploeg daarna aan de leiding kunnen schieten na een prachtige loopactie. Doelman Huiskamp voorkwam een treffer door de inzet rakelings naast het doel tot hoekschop te slaan. Even later ging aan de andere kant De Kruif in de fout, want hij trapte de bal pardoes tegen het lichaam van de storende Maurice de Ruiter aan. De bal caramboleerde terug richting de achterlijn, waardoor De Ruiter eerder bij de bal was dan De Kruif. De Heemskerkse goalie tackelde daarop De Ruiter en werd met geel bestraft. Ook in de eindfase voor rust had Kaya ODIN’59 met een voorsprong richting de kleedkamers kunnen laten gaan, maar Kaya speelde, vrij voor keeper Huiskamp, de bal een metertje te ver voor zich uit, waardoor Huiskamp tijdig kon ingrijpen.

Een cadeautje van scheidsrechter Van den Helder leidde vlak na rust de voorsprong in van DVS’33. Na een verre uittrap aan DVS zijde, eindigde een 20-tal meters hoge hakbal van Paul Groen bij doelman de Kruif waardoor de leidsman dat als een terugspeelbal beoordeelde en de thuisploeg op een vrije trap trakteerde op de rand van de zestien. Op slinks aangeven van Baum pegelde Edmund Mijnheer de voorsprong tegen de touwen, 2-1. Kaya, met het hoofd, en Timothy Verwey hadden de ploeg van Evers wederom langszij kunnen brengen, maar Verwey stuurde het leer, vlak voor het doelgebied, richting het grijze wolkendek.

De beerput bleek nog niet op hoogte voor ODIN’59, want arbiter Van den Helder zag, tot grote ergernis van trainer Evers, het blok, gezet door Tim Koops, aan voor een overtreding binnen de zestien. Koops incasseerde in de slotfase van de wedstrijd daarmee zijn tweede gele kaart van de middag en moest het strijdperk met rood verlaten. Vanaf 11 meter mocht Mike Ahrens de 3-1 binnen schieten. In blessuretijd werd de 4-1 eindstand op het scorebord gezet door invaller Ali Akla. Het regende gele kaarten tijdens het duel. Zeven in totaal, waarvan ODIN’59 er een vijftal kreeg. Verwey, De Kruif, Koops (2x) en Kaya waren de boosdoeners. Aan DVS’33 zijde incasseerden Mijnheer en Huiskamp geel. ODIN’59 zakte 2 plekken op de ranglijst van de hoofdklasse A en is nu terug te vinden op de laatste en zevende plek van het linkerrijtje. De thuisploeg bleef op de vierde plek staan achter Ajax, maar met evenveel punten (33).

Basiself ODIN’59: De Kruif, Hols, Koops, Bulduk, Kramer, Kaya, Cremers, Groen, Gungor, Verwey, Scheffer.

Basiself  DVS’33: Huiskamp, Hoek, Terpstra, Mijnheer, De Vries, Smeding, Soykan, De Ruiter, Kurt, Baum, El Haddadi.