30'
Hidde Prijs (kopbal)
97'

24 augustus 2013 14:30

Na het zware bekerduel tegen De Zouaven afgelopen donderdag liep ODIN’59 wederom tegen een remise aan in een oefenconfrontatie met de Koninklijke HFC. Er konden in tegenstelling tot het treffen met de ploeg van ex-ODIN’59 trainer Rowdy Bakker (0-0), wel doelpunten genoteerd worden. De 4 treffers werden dit oefenduel  rechtevenredig verdeeld over beide teams, 2-2.

De eerste helft was maar een zwakke afspiegeling van de potentiële kracht van de Heemskerkse zaterdag hoofdklasser. De selectie van trainer Mark Evers kon voor rust absoluut geen potten breken tegen zondag hoofdklasser HFC. ODIN’59 werd het overgrote deel onder druk gezet en kwam daar slechts sporadisch onderuit. De Heemskerkse defensie maakte derhalve behoorlijk overuren en kon niet voorkomen dat de 23 jarige Martijn Tjon-A-Njoek uiteindelijk de score opende na een dik halfuur, 1-0.

ODIN’59 leek in de eindfase voor rust pas wakker geschud. Er werd gewerkt en geknokt voor de bal. De Heemskerkers vochten zich op die manier uit de verdrukking. Ook na rust maakte de equipe van Evers hoofdzakelijk de dienst uit en bracht de nodige dreiging voor het doel van HFC. Het ‘echte’ ODIN’59 leek weer aan terrein te winnen en HFC raakte geprikkeld door de Heemskerkse overmacht.

Een spaarzame uitbraak van Tjon-A-Njoek had voor een grotere Haarlemse voorsprong kunnen zorgen, maar even later was het Özkan Özmen die ODIN’59 op gelijke hoogte bracht. Slechts 2 minuten later verdiende de ploeg van Evers zelfs de voorsprong via Amin Ouass. Dat was al in de slotfase van het duel na een miscommunicatie tussen doelman Brian van der Werff en verdediger Tuncay Yener. In blessuretijd kopte de ingevallen Hidde Prijs HFC alsnog naar een punt en hield de eer in huis, 2-2.